Chapter 34

2.5K 87 17
                                    

''Waarom ben ik zo zenuwachtig?'' vraagt Katniss terwijl ze mijn hand fijn knijpt. ''Dat kan ik niet voor je invullen, lief,'' zeg ik zachtjes. Katniss glimlacht en drukt zich in mijn borst. 

We staan nu achter het podium, wachtend tot we op mogen. Hier staan is misschien nog wel erger dan het interview zelf. In het interview kom je er zelf achter wat de vragen zullen zijn. Hier achter blijven de mogelijke vragen maar in je hoofd spoken. Katniss en ik weten beiden dat Caesar gaat vragen naar de baby's, wat voor hun eerst een baby zal zijn. Ze weten er werkelijk nog niets van af. 

Uiteindelijk komt er een man met neonroze haren onze kant op. ''Loop alstublieft met me mee, we gaan zo beginnen,'' zegt de man beleefd. Katniss en ik knikken en lopen hand in hand achter de man aan. Hij zet ons naast het podium, op een plek waar het publiek ons net niet kan zien. ''Blijf hier staat tot jullie opgeroepen worden,'' zegt de man voordat hij weer wegloopt. 

''Daar gaan we dan,'' fluistert Katniss terwijl haar zender om word gedaan. Ik gef haar een kus op haar wang. ''Het komt goed, ik zit naast je en laat je niet los, afgesproken?''. Katniss knikt twijfelend. Hoe graag ik die angst weg wil nemen, ik kan het niet. Dat zal ze zelf moeten doen.

Katniss en ik worden afgeleid door het felle licht dacht opeens aan de zijkant van ons gezicht schijnt. Het gaat beginnen. 

Caesar komt op vanuit de grond. Natuurlijk maken ze een hele show om hem heen. Geen idee hoe lang hij dit werk al doet, maar iedereen houdt al vanaf het begin van hem. Iedereen gilt wanneer hij zijn mond open doet en het publiek opwarmt. Op de één of andere manier kalmeert het mij ook. Volgens mij heeft Katniss precies hetzelfde. Zo'n effect die Caesar naar iedereen heeft. Geweldig...

Maar goed, wij zijn niet als eerste. Eerst zijn Finnick, Annie en Noah. Zij hebben een gemiddeld interview van ongeveer een half uur. De meeste vragen gaan over de kleine Noah. Finnick en Noah maken een grote show met elkaar, Annie zit er naast en kijkt trots naar haar twee jongens. Na een half uur lopen ze lachend het podium af. Caesar gaat verder. 

''Dames en heren, we gaan verder met ons Verdoemde Liefdes verhaal. Ondanks alle tegenslagen, waaronder de pijnlijke Opstand, kunnen we nog steeds genieten van hun liefdesverhaal. En zoals iedereen gister heeft kunnen zien, zijn ze begonnen met hun eigen gezin! Laten we ze er maar bij halen, onze Katniss Everdeen en Peeta Mellark!''

Dat was dus ons teken. Ik pak Katniss' hand en neem haar mee het podium op. 

Het eerste wat me opvalt, zijn de felle lampen die op mijn gezicht vallen. Pas daarna overvalt het harde geluid van juichende mensen mijn oren. Ik plak een lach op mijn gezicht en begeleid Katniss naar de bank die voor ons klaar staat. Als een echte heer laat ik Katniss eerst zitten voordat ik zelf plaats neem. 

''Welkom, Katniss en Peeta!'' zegt Caesar enthousiast. Katniss lachen en wuifen kort naar het publiek. Daar gaan we dan. Nu komen we er achter wat voor vragen Caesar in zijn hoofd heeft. 

''Allereerst, hoe was de reis naar het Capitool?'' vraagt Caesar. ''Prettig. Natuurlijk is het lastig om in deze omstandigheid het huis te verlaten, maar de hovercraft is een fijnere manier om hier te kunnen zijn,'' zegt Katniss. Ik glimlach en kink instemmend. 

''Nou, dat is mooi, want ik kan inderdaad begrijpen dat het fijn is om thuis te blijven. Wonen jullie nu ook bij elkaar?'' vraagt Caesar op een nieuwsgierige toon. Katniss en ik knikken. Het publiek juicht hard. Alsof het nog niet overduidelijk was...

''Terug naar ons mooie Capitool, jullie verblijven op dezelfde etage als jullie een maand of 8-9 ook verbleven als mentoren. Hoe was jullie eerste keer als een mentor?'' vraagt Caesar, duidelijk een vraag die hij al eerder heeft bedacht. Dit keer antwoord ik. 

''Ik weet het niet. Het is veiliger, maar ergens zou ik liever thuis blijven. Wij komen van District 12, een District dat zelden wint, dus wij krijgen een band met onze tributen en zullen ze uiteindelijk los moeten laten. Dat is moeilijk, maar we kunnen niet anders. Wij kunnen alleen maar ons best doen om aardig te zijn, zodat hun laatste weken hier toch een beetje leuk zijn,'' zeg ik. 

''Ik was helaas ziek, dus ik heb niet alles mee kunnen maken. Maar de week die ze bij ons zijn geweest heb ik wel mee kunnen maken. Het is gewoon erg lastig om naar ze te kijken zonder te denken dat ze binnen drie weken waarschijnlijk dood zijn,'' zegt Katniss zonder emotie. Haar emotie staat uit, heeft ze uitgeschakeld zodat ze niet in tranen uitbreekt. 

''Dat is begrijpelijk. Dan heb je een band, zie je ze beiden een einde aan hun leven maken. Hoe was dat voor jullie om te zien? Thalia besloot zelf dood te gaan, Aaden gaf zijn leven voor onze winnaar, dat moet toch iets met jullie doen?'' vraagt Caesar. 

''Dat doet het zeker. Thalia gaf van tevoren aan dat ze de Spelen niet levend wilde verlaten. Dat zijn privéredenen en ga ik hier ook echt niet hardop uitspreken, maar ze had voor haar doen een geldige reden. Daar hebben we haar ook mee geholpen. Maar Aaden was voor mij ook een verrassing. Ik had echt niet verwacht dat hij zijn leven zou geven, vooral omdat hij een vriendin en geliefde familie thuis heeft,'' zegt Katniss. Ze is een stuk beter met woorden dan ik had verwacht. Ze heeft geoefend. 

Caesar knikt begrijpelijk wanneer hij ein-de-lijk naar het onderwerp over gaat waar ik zo zenuwachtig over ben. ''Maar goed, ik verander het liefst niet zo drastisch van onderwerp, maar je buik is te verleidelijk. Gefeliciteerd Katniss en Peeta!'' zegt hij. Het hele publiek klapt en gilt. Wij lachen en zeggen 'bedankt' tegen Caesar en het publiek. Eindelijk laat ik mezelf gaan en leg ik mijn hand beschermend over Katniss' buik. Katniss legt haar hand op de mijne en kijtk liefdevol naar me. Ik buig naar voren en geef haar een kus. 

Het publiek gaat stuk. Precies wat ik verwacht had. 

''Hebben jullie al een naam?'' vraagt Caesar hebberig. ''Euh, ja, we hebben al twee namen ja,'' zeg ik. ''Twee?'' vraagt Caesar verbaasd. ''Ja, er zitten er toch echt twee in,'' zegt Katniss met een trotse glimlach. 

''Maar goed, we krijgen een zoon en een dochter, dus voor haar hebben we Hayley Thalia Mellark. Voor hem hebben we Joshua Aaden Mellark,'' zeg ik. Katniss knikt instemmend. Verschillende klanken ontsnappen uit de monden van de mensen in het publiek. Volgens mij zijn de namen geschikt. 

''Dat zijn prachtige namen. Maar zo te horen nemen jullie de achternaam van Peeta. Komt er nog een tijd dat Katniss haar naam naar die van haar familie veranderd?'' vraagt Caesar hoopvol.

Hier kan ik zelf niets op zeggen. Dat weet Katniss zelf ook. We weten beiden dat ik me wel wil binden. Niets liever dan dat. Maar Katniss zei de vorige keer 'ja' omdat het hoorde bij het plan. Het ging zonder emotie. Dus ik weet niet hoe Katniss hier over denkt.

''Ik denk het wel, tenminste, ik hoop het,'' zegt Katniss. Mijn ogen worden groot. Ik sla mijn armen om haar rug en borst en trek haar dicht tegen me aan. Daarna kijk ik haar diep aan voordat ik haar een lange zoen geef.

------------------------

Het interview, dames en heren! Hopelijk is dit een redelijk interview, want ik ben er werkelijk heeeeeeeel slecht in. Maar goed, ik heb dus jullie vragen gebruikt, dankjullie wel voor de vragen!

En de namen! Ik heb combinatie's gemaakt, zoals jullie zien. Alles is van andere mensen, ik heb niets bedacht. Ik heb de namen van de combi van @saartyeahx en @Yfke86 (Hayley) , @Camille2208 (Joshua) en @hungergames_kimx (Aaden en Thalia als middelnamen). De mensen die ik net heb opgenoemd geef ik een dedicate in één van mijn oudere stukken (ik ben gewoon bang om het te vergeten) :)

Dank jullie allemaal voor al de ideeën voor de baby's! 

QOTD: Vinden jullie de namen leuk?

Toodles! <3 -xxx-

Life goes on, even with The 76th Hunger Games (NL)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum