Chapter 15

3K 87 16
                                    

Die nacht is vrij pittig. Katniss blijft maar huilen. Zo af en toe stopt ze, vaak wordt ze dan misselijk en barst ze weer in tranen uit wanneer alles uit haar lichaam is. Ik had nooit verwacht dat Katniss zo met de dood van een tribuut om zou gaan. 

''Katniss, wat is er aan de hand?'' vraag ik als ik wakker word van haar gesnik. Ze haalt haar schouders op. ''Ik weet niet wh-wat er mis i-i-is,'' snikt ze. Ik trek haar dichter naar me toe. ''Lieverd, je bent opeens zo gevoelig, geeft vaak over, ik denk dat je een keer moet blijven liggen. Volgens mij heb je koorts en gaan het niet over als je mee blijft gaan,'' fluister ik. Katniss knikt zwak. ''O-oke,'' zegt ze. 

Ik geef haar een kus op haar voorhoofd. ''Ik kom vanmiddag nog even kijken, oké?'' zeg ik. Katniss knikt en geeft me een kus op mijn wang. ''Succes,'' fluistert ze. Ik geef haar nog een kus op haar voorhoofd en loop de kamer uit. Ze blijft een keer liggen, eindelijk. 

Katniss' afwezigheid blijft niet onopgemerkt. Annie loopt naar me toe wanneer ik ongeveer een half uur binnen ben. ''Waar is Katniss?'' vraagt ze. ''Die blijft vandaag liggen. Ze heeft de hele nacht haast niet geslapen, bleef maar huilen en gaf een aantal keer over. Ze put zichzelf uit,'' zeg ik. Annie kijkt bedenkelijk. ''Wat?'' vraag ik. ''O, niks, er is niks,'' zegt Annie snel. Te snel... 

Veel tijd om er over na te denken heb ik niet, nu Thalia dood is, moet ik alles op alles zetten voor Aaden. Ik ga op de bank zitten en houd alles nauwkeurig in de gaten. 

''Peeta Mellark en Katniss Everdeen, melden in de communicatiekamer,'' klinkt er opeens door de grote kamer heen. Ik kijk vragend naar Finnick. Hij haalt zijn schouders op. Ik loop naar de communicatie met lichte zenuwen in mijn onderbuik. Opgeroepen worden betekend meestal niet iets goed. Laatst werd District 10 opgeroepen en diezelfde dag werd hun laatste tribuut vermoord door op hol geslagen vogels. 

''Waar is Katniss?'' vraagt de nieuwe Hoofdspelmaker. ''Die is ziek, ze ligt boven,'' zeg ik met een vaste stem. Angst is niet iets wat je moet tonen naar deze mensen. ''Ga zitten,'' zegt hij koel wanneer hij naar de stoel voor me wijst. Ik ga zitten.

''Goed, waar ik het over wilde hebben, is het feit waarop Thalia overleden is. Ze kreeg een pil van jullie en opeens klopte haar hart met kloppen. Verklaar je nader,'' zegt de man voor me. ''Thalia heeft het al zwaar genoeg gehad, haar hele leven lang. Ze wilde op een waardige manier sterven, laten zien aan haar ouders dat ze er zelf voor heeft gekozen. Ik heb met haar die deal gesloten en ik heb hem niet gebroken,'' zeg ik. Wat is het probleem? Er is een tribuut minder in de Spelen. Is dat niet precies wat het doel is van deze hele Spelen?

''De manier waarop ze overleed is niet de manier die gebruikelijk is. In feite kiezen de tributen er niet zelf voor om te sterven. Begrijpt U dat, meneer Mellark?'' zegt de man. Ik knik. ''Natuurlijk, maar Thalia was ook niet zomaar een tribuut. Volgens mij is ze de enige in de gehele geschiedenis die het niet erg vond om te sterven, als ze het maar zelf mocht doen,'' zeg ik. Dat verbaast de man. 

''Laat dit niet nog een keer gebeuren, anders zullen de komende jaren niet verlopen zoals een mentor zou willen,'' zegt hij uiteindelijk. Over wazigheid gesproken. Ik gok dat hij bedoeld dat District 12 dan de komende jaren geen winnende tributen zal leveren. De Spelmakers hebben veel meer macht dan ik dacht. ''Je mag gaan,'' zegt ze man. Ik sta snel op en loop uit de kamer. 

''Wat zei hij?'' vraagt Finnick wanneer ik terug ben. ''Simpel. ik mag zulke dingen dus niet meer flikken wat ik met Thalia deed. Anders wint District 12 de komende tijd niet meer,'' zeg ik. Ik wil nog veel meer zeggen, maar dan hoor ik weer een kanon. We kijken allemaal richting het scherm. Het gezicht van de vrouwelijke tribuut van District 4 verschijnt op het scherm. Finnick en Annie kijken ernaar met pijn in hun ogen. 

''Arme Cécilé,'' mompelt Annie terwijl ze Noah dichter tegen haar borst houdt. ''Oké, daar ging één van de besten hier in dit spel,'' zegt Finnick zacht. Expres, zodat Annie het niet hoort. Hij loopt naar Annie en slaat zijn armen om haar heen. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen, dus loop ik terug naar mijn bank en volg Aaden. 

Hij loopt door het woud, niet wetend waar hij naartoe wil. 

Door wat er nu gebeurt, weet ik precies waardoor Cécilé is overleden. Achter hem verhult een grote walm mist. Nee... Godzijdank kijkt Aaden op tijd om. Hij is niet dom, hij ziet gelijk dat er iets niet klopt. Hij begint te rennen. Hard. Alsjeblieft, laat dit goed aflopen...

-----------------------------------------------------------------------

Weer kort, sorry, maar dit is het laatste stuk voor 2013! Ik ben vanavond niet thuis (Efteling, heujjj), en ik moet nu eten, dus dit is de laatste keer online op de computer! 

Mijn laptop wil geen wifi meer geven zeg maar, ik kan niet op internet. Heel irritant. Maar goed, daarom ben ik op de vaste computer over gegaan en heb ik dit snel in elkaar geflanst.

Iedereen een fijne jaarwisseling, wordt niet misselijk vanavond en kijk uit met vuurwerk :)

HAPPY 2014 IEDEREEN!

QOTD: Overleefd Aaden dit? Laat je mening achter!

Toodles <3 -xxx-

Life goes on, even with The 76th Hunger Games (NL)Where stories live. Discover now