Chapter 40

2.2K 84 8
                                    

Zacht gesnik laat mijn ogen openen. Maar ik was al te laat, zo te zien. Katniss staat al bij de krib met Halley in haar armen. Ze wiegt haar zachtjes heen en weer, om haar te kalmeren. "Het is goed liefje, papa is weer terug en voor je het weet mag je met ons mee naar huis," fluistert ze zachtjes.

Ik krijg een brede glimlach over mijn gezicht wanneer ook ik het bed uit stap. Ik ga achter haar staan en sla mijn armen om haar en Hayley heen. "Hee," fluister ik. Katniss lacht zachtjes en geeft me een kus tegen mijn arm.

"Wat vind je ervan als jij gewoon de rust neemt en ik voor de kleintjes zorg?" vraag ik. Katniss twijfelt even, maar besluit dan mijn aanbod te accepteren. Ze geeft Hayley voorzichtig aan en loopt terug naar bed. Alleen al aan de manier van lopen zie ik hoeveel pijn Katniss moet hebben. Ik kijk hoe ze weer terug in bed kruipt en snel in slaap valt. Ik hoop heel erg dat de kleintjes geen dorst krijgen.

Na een tijdje denk ik dat het weer veilig is om Hayley terug te leggen. Ik buig voorover om haar naast haar broer te leggen en zorg ervoor dat ze niet bovenop hem komt te liggen. Maar dat ging niet helemaal als gepland. Hayley begint weer te krijsen wanneer ik haar weer los wil laten, waardoor Joshua wakker wordt. Ook hij zet het op een krijsen. Ik zucht en hijs beiden weer uit hun krib, recht in mijn armen. "Nou, dan leg ik jullie bij papa en mama," fluister ik zacht. 

Ik stap onhandig in bed met de twee in mijn armen. Ik leg ze tussen Katniss en mij in. "Wilden ze niet slapen?" vraagt Katniss. Ik schrik, ik dacht dat ze al sliep. Snel herstel ik me weer zodat ik antwoord kan geven. "Het leek er niet op." Katniss lacht zachtjes. "Eigenlijk is het helemaal niet zo erg om ze hier te hebben liggen. Ik vind het wel gezellig," vervolgt ze. Ik grinnikt en neem Joshua in mijn armen. Hij nestelt zich in mijn warmte en lijkt te zijn vertrokken. Katniss doet hetzelfde met Hayley.

"Hoe bevalt het nou, moeder zijn?" vraag ik wanneer ik dichter tegen haar aan kruip. "Het is een heerlijk gevoel, al ben ik ergens ook wel heel blij dat het ongepland is gegaan," antwoord ze. Ik glimlach. Stiekem ben ik dat ook wel. Anders hadden we nog een jaar of tien kunnen wachten, als het al niet langer zou zijn. We zeggen niets meer en vallen langzaam maar zeker in slaap.

***********************************************

"Noah, nee. Ze slapen nog," hoor ik ergens in mijn bewustzijn. "Het kan prima, Fijn. Zolang hij maar niet over Peseta's kant gaat lopen," fluistert iemand anders terug. Ik open mijn ogen .

Het eerste wat ik zie, is dat Joshua nog steeds in mijn armen ligt. Hij kijkt me met grote ogen aan, lijkt iets van me te verwachten. Ik glimlach en geef hem een kus op zijn voorhoofd. "Goedemorgen," fluister ik. Joshua begrijpt natuurlijk niet wat ik tegen hem zeg, maar toch likt hij erop te reageren. Hij sluit zijn ogen en leunt tevreden naar achter. Een onwijs schattig gezicht.

Pas daarna kijk ik naar wie er voor  me staan. Noah probeert zich uit de armen van Finnick te wurmen, wat blijkbaar niet wilt lukken. Finnick kijkt bijna opgelucht als hij doordringt dat ik wakker ben. Hij zet Noah neer, die onmiddellijk naar me toe waggelt en op het bed klimt. Dat wilde hij dus. Ik grinnikt.

"Goedemorgen Noah," zeg ik met een vreselijke ochtendstem. "Whallow!" antwoord hij. Ik kijk Finnick en Annie met grote ogen aan. "Hij begint langzaam maar zeker met praten," verteld Annie trots. "Langzaam?" zeg ik sarcastisch. Finnick lacht. Ik kijk om me heen. "Waar is Katniss?" vraag ik. "Ze is aan het douchen, ik heb Hayley terug in de krib gelegd," antwoord Annie. Ik knik.

Op dat moment komt Katniss binnen lopen. Ik zwaai naar haar met mijn vrije hand. "Goedemorgen," zeg ik met een glimlach. Katniss lacht en komt weer naast me liggen. Alsof ze het gepland hebben, begint Joshua te huilen. "Volgens mij heeft hij dorst," zeg ik zacht. Katniss knikt instemmend. Ze neemt Joshua van me over en legt hem tegen haar naakte borst aan. Tevreden begint Joshua te drinken.

Ik kijk er glimlachend naar. Ik sla mijn armen om Katniss heen en geef haar een kus. Daarna zucht ik. Wauw....

---------------------------------------------------------

Niet heel veel, want ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik verder moet. Dus wil ik dat aan jullie vragen. Wat nu? Laat me weten wat je denkt dat er gaat gebeuren.

Toodles! <3 -xxx-

 

Life goes on, even with The 76th Hunger Games (NL)Where stories live. Discover now