2 I want to tell you something

2.3K 120 4
                                    


Monica

'Vidiš, znala sam da ćeš uspijeti.' Okrenem se prema njemu i promatram njegove oči. Izgledaju posebno, kao nikada prije. 'Hvala Moni.' Stisne me uza sebe, osjetim njegove ruke oko struka. 

'Hazza?' upitam ga i podignem glavu s njegovih prsiju. 'Mhm.' promrmlja. 

'Kada odlaziš?' pitam ga, očekujući brz odgovor, ali dobivam samo njegovu šutnju. 'Harry..' odvojim se od njega i gledam ga u oči. 

'Slijedeći tjedan.' tiho odgovori, a ja duboko uzdahnem te samo kimenm glavom. 'Hej nisi valjda tužna što idem?' stavi dlan na moje lice i lagano se smije. 

'Naravno da jesam! Harry ostvljaš me samu u ovom glupom gradu, ponekad se osjećam kao da si me ostavio ovdje, jednom ćeš samo zaboraviti na mene...' govorim tužnim tonom.

'Monica ne pričaj gluposti, ne bih tebe nikada zaboravio previše mi značiš.' ponovno ga zagrlim. 

'Hoćemo prošetati malo? Lijepo je vrijeme, kasnije možemo otići u kino, prikazuje se jedan odličan film. Svidjeti će ti se.' kaže. 

'Kino zvuči sjajno, ali idem prvo doma moram se presvući, okej?' lagano se nasmijem. 

'Okej.' uzvrati osmijeh. 'Dođeš po mene za sat vremena?' pitam ga, a on kimne glavom i otvori balkonska vrata svoje sobe. 'Kako si znao da ću ići ovuda?' smijem se. 

'Ja sve znam Moni.' namigne mi, a ja samo izađem kroz balkon te se po stablu spustim dolje, nije bilo visoko. Harry i ja smo oduvijek tako dolazili jedno drugome, onako ne najavljeno. Izlazim iz njegova dvorišta te se laganim koracima približavam svojoj kući. 

Na vratima me dočeka mlađa sestra, Lily. 'Jesi bila kod Harrya?' odmah me upita. 'Jesam.' uzahnem. 'Kako znaš?' još je pitam. 'Predpostavila sam, znam da je došao u Holmes.' mudro kaže. 

'Kako si znala? Ponovno pratiš one stalkerske stranice na Twitteru?' pitam je retoričko pitanje, ali ona odgovori na njega. Iz svojeg džepa izvadi mobitel i okrene ekran prema meni, vidim Harryeve slike, podignem obrvu i pogledam je. 

'Zgodan je.' kaže. 'Ahh Lily, smiri se molim te. Ja se idem presvući, Harry me vodi u kino.' nasmijeno kažem. 'Lijepo je tebi.' ostavim je samu te produžim prema svojoj sobi. 

Skinula sam svu odjeću sa sebe i odmah skočila pod tuš. Oko sebe omotam mekani bijeli ručnik izlazeći iz kupaonice. Spremila sam se i shvatila da još imam vremena tako da sam uzela knjigu iz povijesti i ponavljala za test. 

Kucanje na balkonskom prozoru me razdvoji od Križarskih ratova, nasmijem se i idem prema Harryu. Otvorim mu vrata i zagrlim ga. 

'Sprema?' pita me, kimenm glavom te uzmem jaknu. 

(...)

'Monica, moram ti nešto reći...' uhvati me za ruku kada namjeravam ući u kuću. Film je bio odličan, nakon kina otišli smo nešto pojesti, pa me Harry odlučio odpratiti do doma. Bila sam jako sretna, proveli smo cijeli dan zajendo, baš kao i prije, prije svega ovoga.

'Mhm.' promrmljam gledajući ga u oči.

'Mislim da sam zaljubljen.' njegove riječi mi odzvanjaju u glavi. Harry je zaljubljen? U koga? 

Ostala sam ukipljena. 'Monica?' doziva me. 

_________________________________________________

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now