47 | dinner

1K 52 44
                                    


Monica


'U pravu si...' stavi ruke oko mojeg struka i povuće me u poljubac. Čudno je, čudno je što smo sada ovdje, i dok je sve oko nas isto, Harry i ja smo kao druge osobe.

'Ponašaj se normalno!' pogledam ga i pozvonim na vrata, otvara Lily. 'Mama stigli su!' vikne, a onda zagrli Harrya, mama dolazi na vrata i smije se i grli me. 'Oh seko i ti ovdje.' Lily me pogleda nasmijano i zagrli me. 'Napokon ste došli.' kaže moja mama dok grli Harrya. Pogledam ih nasmijano, a onda primjetim kako Lily gleda mene i smiješka se, lagano je udarim po ramenu. 

'Hajde uđite.' mama nas pozove unutra. Nedostajalo mi je ovo mjesto, bez obzira na stan u Londonu, ovdje je moj dom. 

'Biti ćemo jako kratko, moramo napraviti večeru.' Harry kaže dok ulazimo u dnevni boravak. Sjednem na kauč, a Harry pored mene. 'Želite nešto pojesti, popiti...?' mama stane prekriženih ruku i pita nas, 'Ne treba ništa mama.' 

'Kako to da ste došli i odlučili napraviti večeru, vas dvoje koji nemate pojma o kuhanju?' mama sjedne na fotelju. 'Da, imate li nam nešto za reći ili?' Lily, ugh Lily. 

'Samo nam je nedostajao Holmes.' Harry kaže, a Lily se ponovno smije, ne može nikada biti ozbiljna. 'Jedva čekam vidjeti što ćete nam napraviti.'  i ja jedva čekam. 

'Kako ste putovali? pita nas, a Harry kaže odlično te me pogleda, 'Idem vam donjeti čaja..' mama kaže i ustaje. 

'Vas dvoje... Preočiti ste.' Lily tiho kaže, a ja zakolutam očima. 'Harry gledaš je kao da vidiš cijeli život pred očima, morate prestati inače se shvatiti i prije nego im kažete.' nastavi šaputati, a Harry se nasmije, možda preglasno. 'Pogotovo teta Anne.'  podigne obrvu. 

'Nego, Harry...' napravi čudan izraz lica i kao da znam što će ga pitati. 

'Kada ćeš  ponovno dovesti Nialla ovdje?' znala sam, opsjednuta je njime, a jadan Niall bježi od nje. 'Ne znam.. vraća se u Mullingar sad dok imamo malenu pauzu.' kaže joj Harry. 

Lily se namršti, a onda dolazi mama s čajem, 'Hvala mama, stvarno nisi trebala.' uzimam šalicu vrućeg čaja. 'Jeste znali da Monica radi najbolji čaj?' i on uzme svoju šalicu, a ja se nasmijem. 

'Znaš Harry, nemamo mi svi takve privilegije kao ti, meni nikada nije napravila čaj.' Lily mudro kaže, uzmem jastuk i pogodim je. 'Samo kažem.' ona ga spretno uhvati i nasmije se s podignutom obrvom. 


Nismo još dugo ostali, pola sata najviše. 'Hazza...' pogleda me onim svojim osmijehom. 'Mogu dobiti ključ od auta da ostavim svoju torbu ovdje?' pitam ga, a on me zbunjeno pogleda. 'Pomoći ću ti.' kaže, a ja krenem za njim, mama i Lily su ostale  u dnevnom boravku i gledale reprizu X Factora od sinoć. 


'Moni, budalice... Želim da ostaneš kod mene prespavati.' primi moje dlanove i gleda me u oči. Skupim usnice i odmahnem glavom. 'Ma daj Moni, kao u dobra stara vremena, možemo gledati filmove do jutra.' nasmije se, 'Disney?' Nicholas Sparks?'pitam ga i lagano se nasmiješim. 'Oboje.' kaže i ostavi malen poljubac u kutu mojih usana. 'Harry!' viknem, a on se okrene i otvori vrata kuće. 

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now