72 | album

433 26 2
                                    



usputni komentarii? plissss xx


Monica

Prošlo je tjedan dana od kako sam otišla iz Londona i došla ovdje. Ne mogu reći da sam najsretnija što sam ikada bila, ali sam sretna. Osjećam se voljeno, mama i Lily su stalno uz mene, gledamo filmove, igramo društvene igre i pečemo kolače. 

Cate mi svakodnevno šalje bilješke s faksa, stalno smo na facetimeu i pratim što se događa kod nje. Madaline ii njezina ekipa se vratila u Ameriku za praznike, tako da na faksu vlada mir. 

A Harry? Harry mi se više nije javljao, nije ni pitao za mene. Sigurno je zauzet albumom i koji izlazi danas. Lily nagovorila da s njom gledam 1D Day, nisam požaljela što sam gledala, ali mi je nakon tih 7 sati stvarno nedostajao Harry. Lily je to primjetila tako da smo nakon što je završio još dugo sjedile na kauču i pričale. 

Silazim stepenicama i osjetim miris kave. Mama je bila na poslu, ali Lily je već bila budna. U hodniku pogledam na sat, prošlo je 9:00. 

'Dobro jutro.' nasmijem se i zagrlim ju. 'Jutro Moni.' uz smiješak mi pruži šalicu. 'Onako kako najviše voliš.' kaže, a ja popijem gutljaj i stavarno je tako. 'Mmm odlično je Lily.' pohvalim je, a ona se nasmije. 'Sada žmiri.' kaže, ja se zbunim. 'Zašto?' 

'Samo žmiri Monica!' preokrene očima, a onda je poslušam. 'Ispruži ruke.' napravim što mi kaže, a onda osjetim nešto u rukama. 'Možeš otvoriti oči.' kaže. 

Midnight Memories. Ponovno držim taj album u rukama. Pogledam u Lily, pa u album. Otvorim ga te iz njega ispadne papirić. 


Nedostaješ mi. H x


Nemoguće. 'Od kud ti to?' pitam je. 'Harry je poslao.' nasmije se od uha do uha. 'Kako on zna da sam ovdje?' na moje pitanje slegne ramenima. 'Hoćemo poslušati?' pita me, 'Ja sam već čula neke pjesme, ali mislim da bi mogle zajedno, kao i prva dva.' 

Zamislim se i prisjetim se dana kada sam po prvi puta držala album u rukama. 


Flashback 

'Obećao si mi.' dodam. 'Pogodi koja je...' on kaže, a ja uzimam album u ruke i okrenem drugu stranu gdje se nalazio popis pjesama. 'You and I?' prvo je što vidim, a on odmahne glavom. 'Ne znam Harry... reci mi.'

'Through The Dark.' odmah kaže. 'Želim je čuti.' odmah se okrenem prema njemu i nasmijem se gledajući ga u oči. 'Moraš se strpiti još malo...' popravi moju kosu i stavi mi je iza uha, a onda dlan ostavi na mojem obrazu. 'Sada. Hajde Harry... neću nikome reći ništa, samo je želim jednom čuti...' stavim ruku preko njegove. 'Molim te.'

'Okej... ali ja ću izaći iz sobe dok slušaš.' nasmije se. 'Kada si to napisao?' pitam ga. 'Hmm... tajna.' uzme mobitel u ruke i očito traži pjesmu. Ima cijeli album, naravno... Uzet ću mu mobitel dok će spavat i posušat cijeli.

Pruži mi mobitel, a ja ga nervozno uzimam. 'Aaaa.' nervozno kažem. 'Biti ću u dnevnom boravku...' izađe iz sobe, a ja pogedam u mobitel. Nema ni jedne druge pjesme osim ove, mudro. 

3:40 - pogledam koliko pjesma traje. Strah me stisnuti play. Je li tužna? Sretna? Hoću plakati?Duboko udzahnem i pustim pjesmu. 

  You tell me that you're sad and lost your way, You tell me that your tears are here to stay

Odmah osjećam suze u očima. Ne mogu vjerovati, svaka riječ je tako predivno napisana. Stisnem pauzu i pokušam se smiriti.

Oh, I would carry you over fire and water for your love. And I will hold you closer, hope your heart is strong enough. When the night is coming down on you, We will find a way through the dark.

Nisam znala kako bih reagirala na pjesmu, sve što je iz mene su bile su suze dok mi je na licu bio malen osmijeh. Pjesma završi, ostavim mobitel i izletim iz sobe.

'Volim te!' vrisnem i zagrlim Harrya. Tako sam ga črvsto grlila, a me grli još jače 'Ovo je nešto predivno...' kažem mu. 'I ja tebe volim Moni.' stisne me uza sebe. 

End of flashback




'Ja sam čula Through The Dark. Harry mi ju je pustio još davno. Napisao ju je za mene.' kažem nekim tužnim tonom, a ona vrisne. 'Onda nju slušamo prvu.' kaže i uzme mi album iz ruku te potrči u dnevni boravak i stavi CD u DVD player. 

Uzmem svoju šalicu te odem za njom. Sjednem na kauč te uzmem toplu dekicu, pjesma je počela, a ja sam u istom trenu bila i sretna i tužna. Pojačala je pjesmu do kraja. 

'Ovo je tako predivno. Harry te toliko voli.' kaže mi nakon što pjesma završi. 'Ili me volio, dok ja nisam sve upropastila.'

'Ma daj prestani Monica. Poslao ti je album i rekao je da mu nedostaješ...' 




Ellie

Ležim na krevetu i dlanom milujem trbuh. Ne mogu vjerovati da u meni raste malo nevino biće i da cijeli život te bebe ovisi o meni. Već dugo sam ovdje kod Harrya, osjećam se beskorisno jer ne mogu naći posao, stanovi ovdje su preskupi i mislim da u Londonu nema budućnosti za mene. 

'Slobodno?' Harry lagano otvori vrata i proviri. 'Slobodno.' kažem mu uz lagani osmijeh te spustim majicu preko trbuha.Ne znam što se točno događa između njega i Monice, ali mislim da ga ona smao rastužuje, a on to ne zaslužuje. Sjedne na krevet pored mene. 'Što misliš je li curica ili dečko?' pita me, a ja slegnem ramenima. Trudna sma već dva mjeseca, ali još je znam. 

'Curica.' kaže on uz maleni osmijeh. 'Voljela bih to, ali bitno da je zdravo.' kažem i on se složi sa mnom. Harry je jako brižan prema meni, svaki dan mi posveti pažnju i uvijek ima vremena za mene. Posljednjih je dana bio jako zauzet u vezi albuma, puno snimanja, intervijui... 

'Nego došao sam ti reći.. zapravo pitati i tebe..' krene, a ja ga znatiželjno gledam. Bio je jako zgodan i to me muči već danima, ne smijem se zaljubiti u njega, on voli Monicu i uvijek će biti tako. Tako i treba biti. Ja i dalje nisam prešla preko Lukea, ali vrijeme je da ga zaboravim kao što je i on mene. 

'Idem u Holmes Chapel ovaj vikend i ostajem tamo za Božić, pa sma mislio ako želiš ići sa mnom. Ne mogu te ostaviti tu samu...' kaže, a ja se nasmijem od uha do uha.

'Stvarno?' pitam ga, a on kimen glaovm. 'Siguran sam da bi te Gemma voljela vidjeti.' 

'Ne bih ti htjela biti teret Harry, brineš se za mene i nikada ti neću moći to vratiti. Previše si dobar prema meni i ...' udahnem i stanem s rečenicom. Ne smijem ju završiti, on ne smije znati da mi se počinje sviđati. 

Vidi da mi je teško te me povuće u topli zagrljaj koji potraje nekoliko sekundi. 

____________________________

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now