65 | missing you

409 26 1
                                    


Monica

'Zašto si ljuta?' Gabriel me gleda s osmijehom dok sjedimo u Starbucksu okruženi raznim skiptama, papirima i tko zna kakvih glupostima kraljice Elizabete II. 

'Samo...' ne kažem ništa na glasveć misli zadržim za sebe. 'Možemo natsvaiti da što prije završimo s ovime?' pogledam ga. Kimne glavom i počne čitati na glas, a ja popijem gutljaj pumpkin spice lattea. 


  Dana 20. studenoga 1947. godine kraljevna Elizabeta se udala za kraljevića Filipa , koji je nešto prije postao britanski građanin i princ, te vojvoda od Edinburgha. Njihov brak je bio kontroverzan: princ Filip je rođen kao pravoslavac, a njegove sestre bile su udate za nacista. Navodno su se i Elizabetina majka i baka protivile ovom vjenčanju. Nedugo nakon vjenčanja kraljevna Elizabeta i princ Filip su preselili na Maltu gdje je Filip služio u mornarici. Malta je ostala jedina zemlja pored Ujedinjenog Kraljevstva u kojoj je kraljica živjela, a živjela je tu od 1949. do 1951. godine.  


'Ovo je ful dosadno, zašto ne možemo pisati o Kate Middlton ili Megan?' kažem mu, a on se krene smijati. 'Nevjerovatna si Clark.' slegnem ramenima na njegove riječi.


Nekim smo čudom uspijelo napraviti pola posla, spustio se mrak i bila sam umorna od svega. Tri sata smo tražili i istraživali o Elizabeti II. Gabriel nije toliko loš kada ga bolje upoznaš, odlučila sam mu dati drugu šansu. 

Ulazim u stan i izujem čizmice, odmah skinem neudobnu odjeću i obučem pidžamu, sjednem na kauč i provijerim koliko je sati kod Harrya. 

London 18;00pm

Adelide 3:30am

Namrštim se i odlučim mu poslati poruku jer neću moći ostati budna dok se on probudi. Zvati ću ga ujutro. 

_



Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now