74 | awkward

465 37 4
                                    


molim vaaaaaaaaaaaas pišite mi komentare, zanima me vaše mišljenje xx







Harry

Duboko uzdahnem i pogledam Ellie koja je zaspala na kauču. Ustanem i uzmem deku te je nježno pokrijem.  Ubijaju me vlastite misli.

Ostavim Ellie spavati na kauču jer mi ju je bilo žao buditi, a ja odem u sobu.


sljedeće jutro


Monica

'Harry danas dolazi doma.' Gemma mi kaže, a ja pogled s šalice čaja podignem na njezino lice. Ništa joj ne kažem, 'Iskreno se nadam da neće dovesti Ellie.' slegne ramenima. 

'Mislila sam da ste vas dvije prijateljice.' 

'Bile smo, ali se puno toga dogodilo od tada... Ne mogu vjerovati da je trudna.' govori, a onda Anne dolazi u dnevni boravak i sjedne pored mene grleći me. 

'Tko je trudan?' pita ona. 'Ellie.' Gemma joj odgovori. 'Ona Ellie?' pogledaju se i Gemma kimne. 'Što misliš hoće je Harry dovesti ovdje?' 

'Mislim da bi nas tako sve doveo u neugodnu sitaciju, ali ipak je to Harry, nikad se ne zna.' Anne kaže. 'Ja ionako neću doći na večeru.' kažem im. 'Molim?' Gemma me pogleda s da se nisi usudila ne doći pogledom. 'Monica, moraš. To je ipak naša tradicija.' Anne me primi za ruku. 

'Znam, ali sada je sitacija drugačija, mislim da nije dobra ideja.'  

'Dolaziš.' Anne se nasmije i ode. 

'Moni, Harry voli tebe i samo tebe. Ne znam što izvodi s Ellie ali saznat ću.' kaže mi Gemma. Ponovno ništa ne govorim nego popijem gutljaj toplog čaja. Ostala sam još kratko, a onda krenula doma. Bilo je hladno i mogao se osjetiti snijeg. Želim bijeli Božić više od svega. 

'Hej Lily, stigla sam.' viknem jojdok skidam kaput i izujem cipele. 'Možemo molim te raditi vruću čokoladu?' pita me, a ja kimenm glavom. 'Zvuči kao dobra ideja.' nasmijem se. 'Zima je vani.' dodam. 'Sutra ćemo početi s ukrašavanjem kuće, mama je rekla i da ćemo otići kupiti još nekih novih sitnica i trebaju nam nove lampice za ispred kuće.' govori mi dok ulazimo u kuhinju. 'Jedva čekam! Što s emene tiće možemo sutra i bor kititi.' kažem uz osmijeh. 

'I ja tako mislim.' izvadila je čokoladu iz frižidera, a onda i naše najdraže šalice. 

'Što kaže Gemma?' pita me. Slegnem ramenima, 'Harry dolazi danas.' pogledam je, a onda ima ogroman osmijeh. 'Pričati češ s njim?' pita me. 

'O čemu?' 

'Ne znam, ali mislim da vam je to potrebno.' kaže i znam da je u pravu, treba nam taj razgovor. Nisma sigurna u kojem smjeru će otići, ali želim znati što je s nama. Napravila sam nam vruću čokoladu, a onda smo završile ispred kauča i gledale hrpu Božićnih filmova.

'Mislim da je dosta ovog izležavanja, idem se otuširati.' kažem Lily i lagano ustajem s kauča. 'Mama dolazi za sat vremena, molim te samo zaključaj vrata...' kažem joj i zagrlim te odem gore stepenicama. 

Uzela sam novu toplu i mekanu pidžamu, donji veš te otišla u kupaonicu. Skinem sve sa sebe i skočim pod topli tuš, vrući. Obožavala sam to. Nema boljeg od vrućih kapljica koje su padale niz moje tijelo. 



Lily

Slušala sam pjesme na MTV-u, kada me prekine zvono na vratima. Ne može biti mama, a i ona uvijek nosi ključ. Ustala sam i laganim koracima se uputim do vrata. 'Tko je?' pitam prije nego otvorim. 'Harry.' čujem njegov glas i najradije bih vrištala, ali ostanem smirena i otvorim mu. 

'Harry.' pogledam ga i nasmijem mu se. 'Lily.' povuče me u zagrljaj. 'Dugo te nisam vidio.' kaže. 'Da ni ja tebe.' odgovorim mu. 

'Zapravo... jesam, na twitteru, instagra,mu, televiziji, novinama...' krenem nabrajati, a on se nasmije na to. Bože, da nije Monicin dečko, sve bih napravila da bude moj. Stvarno je zgodan. 

'Hajde uđi.' kažem mu. 'Gdje je Moni?' pita me, a ja se nasmijem, zove ju Moni što je dobar znak. 

'Umm, otišla se otuširati. kažem mu. 'Pričekat ćeš?' nasmijem se i pogledma ga. 'Naravno. Htio bih pričati s njom.' kaže, a ja kimnem. Sjedne na kauč, a ja odmah pored njega. 

Svašta bih ga pitala, ali ne znam kako. 'Hoćeš nešto popiti?' 

Odmahne glavom. Upravo u tom trenutku počne mi dobro znana melodija pjesme, Taylor Swift. Harry pogleda na tv, a ja se krenem smijati. 


  Are we out of the woods yet? Are we out of the woods yet?


'Blaah!' uzmem i promijenim program, oboje se nasmijemo. 

'Lily! Gdje je četka za kosu?' čujem s gornjeg kata Monicu kako viče, a onda i korake dok se spušta niz stepenice i samo čekam da uđe u dnevni boravak i vidi njega. 

'Ne mogu naći svoju, možda mi je ostala ...' ni ne dovrši rečenicu, a onda vidi Harrya. Ja stavim dlan preko lica, luđakinja je oko sebe samo stavila mali ručnik, kosa joj je mokra i kapljice vode se još sjede s nje. 


Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now