44 | Books, coffee & Harry

989 58 41
                                    






/ ako ostaviš usputni komentar, voljet ću te mrvicu više nego sada /




Monica


Svako jutro započinje isto, buđenje, ostajanje u krevetu što je duže moguće, najčešće dok ne ogladnim. Ovoga jutra sam odlučila promijeniti sve, ne baš sve, ali želim započeti sviježe. Faks počinje za tjedan dana i moram postato odgovornija. 

Nisam provela 3 sata u krevetu na mobitelu nakon što sam se probudila, samo sam pregledala obavijesti i izvukla iz kreveta. Razmaknem zastore sa prozora i primijetim da nije previše oblačno, sunce se probijalo kroz sive oblake. Bilo je malo hladno tako da sam uzela jednu od mnogobrojnih Harryevih hudica koje sam posvojila, Nike, siva i topla. 

Napravila sam cappuccino od vanilije i odlučila napraviti male zdrave palačinke sa bananama. Nakon što sam ih ispekla, složila sam ih jednu na drugu, polijala prelijevom od čokolade i narezala jođ banane sa strane. 

Sjela sam u blagavaonicu i uzela mobitel dok doručujem, Harry me zvao sinoć prije koncerta, a ja sam zaspala. Užasno. Na Twitteru sam vidjela puno slatkih slika s fanovima i jos više slika i videa s komcerta. Otiđem na Snapchat i vidim video kojeg mi je poslao Harry na kojemu pere zube. Budalica.  Slikam mu se i pitam ga od kud mu ta roza četkica za zube, a onda mu slikam svoj doručak, biti će ponosan na mene. 

(...)

Izlazim iz kuće i hodam prema obližnjoj knjižari. Dođem do blagajne i dam gospođi koja je radila tamo papirić sa knjigama koje su mi potrebne. 'Pričekajte trenutak, moram ih donjeti.' nasmije se, a ja kimnem glavom. 


'Dobar dan!' čujem kako netko veselo pozdravlja kada uđe u knjižaru. Imala je upečatljivu crvenu kosu, malo je vukla na narančastu. Pogledam je s osmijehom.

'Nema nikoga?' priđe meni i u njezinoj ruci vidim isti papir kao i moj, sa fakulteta. Mogu vidjeti velikim slovima napisano Central Saint Martins. Pogledam nju pa papir, 'Što?' skupi obrve i nasmije se. 'Ništa.' odmahnem glavom, sigurno ne ide isti smjer kao i ja. 

'Evo, tu su sve knjige.' vraća se gospođa sa punim rukama knjiga. 'Hvala vam.' ona ih stavi na stol, a ja ih platim. 'Čekaj, ideš na Central Saint Martins? Koji smjer?' pita me crvenokosa djevojka.

'Modni dizajn.' pogledam je i nasmijem se, 'Nema šanse!' vrisne.

'I ja istoo!' smije se, 'Ja sam Catherine.' pruži mi ruku. 'Drago mi je, ja sam Monica.' pogledam je.

'Oh oprostite,' obrati se gospođi koja nas samo zbunjeno gleda, 'Izvolite, meni iste te knjige.' pruži joj papir. 'Stižu.' kaže i ode po njih.

'Ovo je tako čudno.' prokomentiram i stavljam knjige u torbu kako bi ih mogla lakše nositi. 'Pogledaj me.' ona mi kaže, a je zbunjeno pogledam.

'Čekaj, jesi li ti? Znam te od njegdje...' odmah je prekinem. 'Nisam.' odmahnem glavom i točno znam što me želi pitati. 'Da, skroz jesi.'

'Što?' gledam je s malenim osmijehom. 'Vidjela sam te s Harryem, Harry iz One Directiona?' nasmijem se na njezine riječi, 'Ummm, možda si me pomiješala s nekim.'

'Evo ga.' vraća se gospođa.

'Sretno na fakultetu.' kaže nam na odlasku, a mi zahvalimo. 


Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now