20 | I'm not stupid

1.5K 91 8
                                    


Monica

'Ne sjećam se kada sam zadnji put bila ovako sretna.' kažem Harryu na uho jer me u protivnom ne bi čuo zbog glasne glazbe. 

'A ja najviše volim kada si sretna, znaš to?' nasmiješi se, a ja kimnem glavom uz maleni osmijeh. Plesali sam uz tihu glazbu, sve dok nije došla Julia, nisam se družila previše s njom, ona je spadala u onu popularnu grupu. Zbuni me što je došla. 

'Harry!' on se okrene prema njoj i prestanemo plesati, iako i dalje ima ruke oko mojeg struka. Pogledam Juliu. 'Taylor Swift je ovdje! To ima neke veze s tobom jel tako?' čim čujem njezino ime, poludim. Što dovraga ona radi ovdje? 

'Taylor? Šališ se?' Harry je pogleda i okrene se oko nas, ja je također tražim pogledom, ali ne vidim je. 'Vidjela sam je pored benda...' doda. 

Harry se odmakne od mene i polagano pušta moju ruku dok ja gledam za njim. Duboko uzdahnem kako bih se smirlila te odem do svoje ekipe. 

To je stvarno ona! Obukla je dugu crvenu haljinu. Ne znam što namjerava, ali ni malo mi se ne sviđa. Sjela sam i popila gutljaj juice votke, a onda čujem poznati glas i melodiju, okrenem se prema bendu koji je do sada pjevao, i vidim nju pred mikrofonom. 

Krenula je pjevati Blank Space, samo malo drugačiju verziju, usporeniju i tišu. 

Harry dođe pored mene i sjedne, 'Ništa me ne pitaj... rekla je da je željela iznenaditi tebe.' 

'Oh vjeruj mi i je...' uzadahnem i pogledam je. Vlada čitavom pozornicom, svi su oko nje i poprilično su uzbuđeni. Pogledam Harrya koji gleda nju s osmijehom. 

Nisam željela biti tužna, ne danas. Taylor mi se ne sviđa, ne zato što je s Harryem, ali ne sviđa mi se kao osoba i nije za Harrya.  Iako je Harry želio ići plesati, meni nije padalo na pamet. 

Kada je završila s pjesmom, pronađe nas i počne grliti Harrya. Pred mojim očima. Gledam ih s podignutom obrvom. Na eks popijem sve iz čaše. 

'Monicaa! Izgledaš sjajno!' zagrli me, a ja osjećam sarkazam u njezinom glasu. Preokrenem očima i zagrlim je tek toliko. 'Nadam se da ti se svidjelo maleno iznenađenje.' smiješka se, a njezin me osmijeh iritira. 

'Da! Naravno bilo je odlično, jako mi se svidjelo.' odgovaram joj sarkastično i uz lažan osmijeh. Pogledam Harrya koji se ne čini baš presretan. 

'Slatkice, bi li mi pokazala gdje je wc?' čim me tako naziva, imam osjećaj da mi se kosa podigla na glavi. Kimnem glavom i ipak pristanem pokazati joj, ne želim biti kao ona. Uvijek sam bila draga i pristojna, ona to ne zaslužuje, ali uredu. 'Odmah se vraćamo Hazza.' uputim mu osmijeh.

Hodala je za mnom. Čim uđemo, pogledam se u ogledalo kako bih vidjela je li mi šminka na mjestu. Ona agresivno zatvori vrata. Okrenem se prema njoj i gledam je u oči. 

'Misliš li ti da sam ja glupa?' povisi ton, te se primakne k meni, a moja gola leđa dotaknu hladne pločice. 

_________________________________________

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now