30 | Maybe I Love You

1.6K 89 65
                                    


Monica

Otvorim oči, a pored sebe ugledam Harrya. Nije otišao. Gledam njegovo predivno lice, kovrče koje mu padaju na lice, duge trepavice koje se više izražavaju dok ima zatvorene oči. Harry je osoba uz koju se želim buditi do kraja života. 

Pokušala sam se izvući iz kreveta, ali njegova ruka je bila oko mojeg struka te me je čvrsto držao uza sebe. Nježno pomaknem njegovu ruku te ga gledam s osmijehom dok ustajem. Uzela sam mobitel i primjetim da je tek 8 sati. Spavala sam tek 5 sati, ali nekim čudom osjećam se naspavano, to je sigurno zato što sam spavala pored njega. 

Uzimam mobitel sa sobom i odem do kupanice, umijem se hladnom vodom te se pogledam u ogledalo, odjenom u ogledalu ugledam Harrya, odmah se okrenem. 

'Hej gdje si pobjegla, vraćaj se u krevet.' govori poluotvorenih očiju i najljepšim glasom, pospanim i hrapavim, naglasak je kao šećer na kraju. Pogledam ga s osmijehom. 

'Moni..' Harry krene prema meni, a onda uzme moju ruku. 'Dosta je spavanja spavalice.' kažem mu, a on me zagrli oko struka te glavu stavi na moje rame. Mogla bih ovako stajati vječno. 

Mislim da smo Harry i ja slatki skupa. Onako kao par, mogu nas zamisliti... Duboko uzdahnem kako bi moje misli odletjele.

Odvojim se od Harrya, gleda me i ima svoj maleni osmijeh na licu. Ima tako lijepe oči, one oči u kojima se možete izgubiti, i vjerujem da jesam. Te oči su mi uzele sve riječi iz usta, tako da sam se samo okrenula i nasmijala. 

Uzela sam češalj koji je bio pored umivaonika i krenula češljati kosu. Harry je stajao pored mene. Kada se počešljam, okrenem se prema njemu. 'Što kažeš da te odvedem negdje gdje još sigurno nisi bila?' pita me. 

'Hmm.. gdje?' znatiželjno ga pitam. 'To je iznenađenje ludice.' 

'Kako ću onda znati jesam li bila tamo?' 

'Nisi, znam ja.' nasmije se. 'Okej, može. Prije toga možemo zajedno napraviti doručak, ne želim jesti negdje vani, može?' pitam ga, a on se složi sa mnom. 

'Dolazim čim se otuširam.' nasmiješi se, a ja izađem iz kuaponice. U sobi prekopam cijeli ormar i na kraju odlučim obući sivu haljinu dugih rukava. Stavila sam ogrlicu i obula crne čizmice te se uputila prema kuhinji. Mislim da ćemo raditi palačinke, jedino to znamo. 

Izvadim sve potrebne sastojke, a onda se Harry pojavi bez majice. Okrenem se prema njemu i pokušavam se izgledati kako upravo izgledam, buljim u njega. 

Podignem obrvu kada shvatim da ima novu tetovažu. Leptir. 'Harry?' zbunjeno kažem i približim mu se. Oko struka ima ručnik, a kapljice mu padaju niz leđa. 'Nova tetovaža...' pogledam ga s osmijehom. Nasmije se i kimne glavom. 'Sviđa mi se.' zagrizem usnu jer se osjećam poprilično nervozno. 'Slatka si.' kaže, podignem obrvu jer ne razumijem čemu to. 

'Ti rumeni obrazi.' nasmiješi se. 'Ahh daj Harry!' krenem se smijati, baš je budala. Sam me provocira. 'Obuci se. Prehladit ćeš se!' pogledam ga ozbiljno, a on s osmijehom ode. 

Duboko udahnem kak bih se smirila, ali gotovo nemoguće. Ne mogu sakriti taj osmijeh s lica. Napravim smjesu za palačinke, a onda se Harry vraća, ovoga puta obučen. 

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now