70 | love you goodbye

413 29 4
                                    


Monica

'Mislim da oboje trebamo malo vremena.'  Harry govori rečenicu koja me iznenadi, osjećam kako me nešto steže oko srca dok se hladni vjetar igra s mojom kosom. Gledala sam ga u oči, mogla sam vidjeti kako se sjaje na mjesečini, moje su se punile suzama, ali sam pokušavala biti jaka. 

'Kako sto misliš?' napokon nešto kažem i prekinem šutnju. Primi moje ruke te ih preklopi svojima, grijala me njegova toplina. 'Moni, i sama znaš koliko te volim... Ali...' makne pogled s mojeg lica i pogleda u daljinu, na svijetla grada. Ništa ne govorim. 

'Možda je tako najbolje za nas.' kaže i dalje me ne gledajući. 

'Harry...' udahnem. 'Znam da sam napravila grozne stvari, ali mislim da ovo nije rješenje. Ne želim te izgubiti.' suza mi padne nis obraz, ta suza koju sam toliko dugo pokušavala obuzdati. 

'Hej, hej...' obriše suzu i dlan zadrži na mojem obrazu, 'Ovo nije kraj. Sama znaš da ne mogu bez tebe, previše te volim i baš zato što te toliko volim želim ti dati malo prostora da razbistriš misli. Monica ja sam uvijek tu, ti si moja najbolja prijateljica, osoba s kojom želim provesti ostatak života.' lagano se nasmijem na njegove riječi iako me bole. Naslonim glavu na njegovo rame. 

Nakratko me zagrli, a onda se razvoji iz zagljaja. 'Volim te, zapamti to.' dlanovima obriše  sve suze s mojih obraza te me pomiluje. Polako ustajući me poljubi u tjeme, a onda ode. 

Ostanem sama. Sve rijeći koje smo si rekli večeras prolaze mi kroz glavu. Svaki pogled, svaka suza i svaki maleni osmijeh koji je poboljšavao ovu groznu situaciju. 

Još sam krakto ostala na našem mjestu, a onda se vratila u stan. Osjećam prazninu koju mogu popuniti samo ako se vratim doma u Holmes Chapel. 



Harry

Ulazeći u stan ugledam Ellie, ukrašavala je muffine. 'Hej stigao si.' nasmije se, a onda joj osmijeh nestane. 'Mislila sam da ćeš dovesti Monicu, napravila sam čokoladne muffine.' govori mi. 

'Monica i ja.. ' udahnem. 'Odlučili smo uzeti uzeti malenu pauzu.' 

'Što ste?' skupi obrve. 'Tako je najbolje...' 

'Harry kvragu. Zašto si to radite?' pita me. 'Samo radimo ono što je najbolje za nas, Monica je mlada, možda ona želi isprobati nešto drugačije u životu i ja neću biti taj tko će ju sprječavati u tome. Ellie ja nju volim, čekat ću je koliko treba i ona to zna.' kažem joj, a ona me nježno zagrli. 

_____________________________________________


Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now