3 | sadness & pancakes

2K 114 4
                                    


Monica

Ostala sam ukipljena. 'Monica?' doziva me. Okrenem se i gledam ga.

'Taylor je jako draga, ne znam... ' i da njegove riječi me slome. Taylor? Molim te Bože samo da nije Taylor Swift. Lily mi je pokazala neke njihove slike gdje šeću New Yorkom. 

'To je lijepo.' Uputim mu maleni lažan osmijeh, 'Moram ići.' Zagrlim ga kako nista ne bi posumljao te ga ostavim bez riječi baš onako kako je i on stavio mene.  Potrčim prema ulaznim vratima svoje kuce. Nakon što udem, bacim torbu na pod i naslonim se na vrata.

Koliko god znam da to nikada ne bi bila ja, pogodilo me ovo. Lagala bih da kazem da nije, način na kojeg volim Harrya se ne moze opisati. Tek kada osjetim da suze padaju niz moje obraze, shvatim koliko je ovo glupo. Harry i ja smo predugo u friend zonu za ista drugo. Duboko sam izdahnula i obrisala glupe suze te nastavila prema svojoj sobi uzimajući torbu s poda

Bacim torbu u kut sobe i ljuto skidam svu odječu sa sebe, a onda odem pod vrući tuš. Prokletstvo. Zašto se ovo događa meni? 


'Monica jel sve uredu?' mama ulazi u sobu, sjedila sam do prozora i slušala pjesme kako bih se smirila. Kada vidim mamu pokušavam se praviti da je sve uredu. 'Da, zašto?' Pitam je.

'Od kako si bila vani s Harryem nisi došla dolje, a danas je srijeda!' Zabrinutim glasom mi priđe. Da, srijeda je kod na sposeban dan. Oduvijek bismo smo se srijedom okupili svi zajedno, mama bi napravila palačinke pa bismo zajedno gledali filmove.

'Oprosti mama.' Slegnem ramenima. 'Zaboravila sam.' Dodam.

'Što se dogodilo?' Ponovno me pita. 'Stvarno nije ništa..' ponovno joj slažem, znam da neće prestati dok joj ne kažem, ali zaista nije ništa. što da joj kažem da ne povrijedilo što Harry ima curu? Sve je okej. Znala sam da će se to jednom dogoditi, samo nisam bila spremna. Harry je, Harry. Svi ga znaju, svi mu žele biti blizu, družiti se s njime, upoznati ga. 

'Vjerovatno sam samo umorna. Ne brini se, dolazim sada dolje na palačinke. Nadam se da ima Nutelle.' Nasmijesim se.

'Mislila sam da će i Harry ostati kod nas na palačinkama.' mama kaže tužnim tonom.

'Zauzet je.' Bezvoljno kažem, ona kimene glavom te ode iz sobe.

Harry zašto mi ovo radiš?

Otišla sam dolje po te palačinke, nadam se da me me oraspoložiti. Mama i sestra su me promatrale dok se približavam stolu. 'Evo me.' Kazem im kao da već nisu shvatile da sam stiglala. 

Pojela sam palačinke, ali film mi se nije gledao, romantična komedija. Ah..

'Nemojte se ljutiti, boli me glava. Stvarno me zanima film, ali..' krenem, a onda mama kaže da se nemam sto ispričavati. Lily mi uputi zagonetni pogled, ali ja samo odem.

Legla sam na krevet te uzela knjigu iz matematike, ostala mi je zadaća. Otvorim bilježnicu i krenem pisati jednadžbu, a onda čujem kucanje na balkonskim vratima. Odmah znam tko je to - Harry. Ne želim pričati s njime, ne sada. Znam da se ponašam djetinjasto, ali ne mogu si pomoći.

_________________________________________

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now