68 | safe heaven

452 25 2
                                    


Evo i malo dužeg nastavkaa! Htjela bih zahvaliti svima koji su još ovdje i čitaju. Nabacite neki komentar i uživajte xx



Monica

Harry je bezbrižno spavao na kauču, nakon što smo dugo pričali; prepričavao mi je sve zanimljive trenutke s turneje, zaspo je dok smo gledali film. Lagano sam se izvukla iz njegovog zagrljaja te ustala. Uzimam toplu deku koja je bila na fotelji pored te ga pokrivam. Pogledam njegovo predivno lice i kovrče koje padaju na njega, pomislim koliko sam samo sretna što ga imam. Uzela sam mobitel i pogledom preletjela kroz obavijesti koje su bile na zaslonu. 

Pošaljem poruku Gabrielu, 'Ono sinoć je bila ogromna pogreška i oboje to znamo. Žao mi je. Vidimo se sutra na faksu...' napišem te mobitel ostavljam na stoliću. 

Otišla sam do svoje sobe i uzela čistu odjeću jer sam još bila u pidžami. Iz ormara sam izvukla svilenu crnu haljinu, nakon što se otuširam i spremim, želim Harrya odvesti na večeru u naš omiljeni restoran. 

Uskačem pod tuš te topla voda pada po meni. Razmistrim misli te nakon 20ak minuta izlazim. Zamotala sam se mekanim bijelim ručnikom te stanem ispred ogledala. Mokru kosu malo osušim ručnikom, a zatim uključim fen te ju krenem sušiti. 

Kada sam osušila kosu, obućem donji veš i haljinu, izlazim iz kupanice, pogledam prema Harryu koji još spava, odem u sobu te izvadim šminku. Odlučila sam se malo i našminkati. 


Harry

Probudi me nekoliko uzastopnih poruka. Otvorim oči i vidim da sam kod Monice. Nasiješim se i osjećam se sretno, napokon smo zajedno i više nećemo biti razdvojeni. Protrljam oči, 'Moni.' pozovem je, ali se ne odaziva, uzmem mobitel te ustanem, a onda na zaslonu vidim.

Gabriel: Opet sam pogriješio. 

Gabriel: Ja bih se trebao ispričati

Gabriel: Žao mi je što sam te poljubio, bilo je potpuno krivo, uzvratila si mi pa me to još više zbunilo. 

Gabriel: Neću ništa reći Harryu. Oprosti i vidimo se sutra na faksu. 


Nakon pročitanih poruka, progutam knedlu u grlu. Uđem u njezinu sobu, slušala je Heaven Is A Place On Earth i precizno nanosila eyeliner. 

'Heej.' okrene se prema meni i nasmije se, gledam je i ne mogu je prepoznati, kao da to više nije moja Monica. 'Što je bilo?' pita me. 

Napravim nekoliko korakak prema njoj i pružim joj mobitel. Zbunjeno pogleda mene, a onda i poruke. 'Prokletstvo!' kaže, a ja se okrenem te hodam prema vratima. Obujem tenisice i uzimam kaput sa vješalice. Zalupim vratima izlazeći iz njezina stana. Hodao sam ulicama Londona i pokšavao je shvatiti. Bezuspješno. 

Dolazim do svog stana te pozvonim na vrata u nadi da je Ellie ovdje. Odmah mi otvori vrata te je snažno zagrlim. 'Harry? Što je bilo?' pita me, a ja samo šutim. 


Monica

Grozna sam osoba. Harry nije ovo zaslužio. Nisam ga trebala pustiti da ode nego mu sve objasniti. Istina je da mi to nije značilo apsolutno ništa. Gabriel mi je prijatelj iako ni to  nije trebao biti. Sjedila sam uz zid dok su suze brisale svu šminku koju sam prethodno stavila. Sve što sam osjećala bila je praznina.



Sljedeće jutro 


Harry

Ellie je sjedila nasuprot mene dok smo zajedno pili jutarnju kavu, nismo puno pričali, ali tišina je bila ugodna. 'Tebi ne smeta ako ja ostanem ovdje?' pitam je. 

'Ovo je tvoj stan. Ako netko ovdje smeta to sam ja.' kaže mi te odmahnem glavom. 'Stvrano se trudim naći nešto, ali sve je užasno skupo i ..' uzdahne. 

'Hej Ellie, možeš ostati koliko želiš. Ništa se ne brini, ti i beba ste sigurni ovdje.' kažem joj. 


Ellie

Harrya znam jjoš iz davnih dana. Mlađi je od mene godinu dana, ali je puno iskusniji u životu od mene. Gemma i ja smo si bile jako dobre, upoznale smo se na faksu, i bile nerazdvojne dok se ja nisam preselila u Sydney. Harry i ja vidjeli smo se samo nekoliko putaTamo sam upoznala Lukea, voljela sam ga ludo i mislila sam da i on osjeća isto. Prevarila sam se. Harry je došao kada mi je bio potreban netko, bilo mi je potreban prijatelj i rame za plakanje. Nikada na njega nisam gledala na nipta više od prijatelja. Što više, Monica i on su bi jako sladak par. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodlilo, ali sigurna sam da ona ima neko objašnjene za sve ovo. 

Nasmijano ga gleda, bio je toliko tužan. Dok smo bili u Asutraliji, upoznali smo se puno više, uvijek je bio nasmijan i sretan, teško mi je gledati ga ovakvoga. 

Ustanem sa stolice te sjednem na drugu stranu pored njega, 'Pomirit ćete se.' kažem mu i lagano se nasmijem, ali na njegovu licu nema osmijeha. 'Harry..' pogleda me svojim tužnim zelenim očima te duboko uzahnem. 

'Sigurna sam da nije tako kako se čini, trebate razgovarati.' kažem mu, odmahe glavom. 

'Ne mogu te gledati tužnoga.' 

'Dobro sam Ellie. Hoćeš da pogledamo neki film?' pita me, kimem glavom. 

Ustane, a onda i ja za njim. Krenem prema dnevnom boravku te sjednem na kauč, a Harry mi dobaci deku. 'Hvala.' nasmijem se i napokon uzvrati osmijeh. Napokon.

Sjedne pored mene i uzme daljinski u ruke te upali TV. 

'Safe Heaven?' okrene se prema meni. Ako išta znam o njemu, to je da obožava romantične filmove, kao i ja. Samo, mislim da bi trebali pogledati neku komediju i pošteno s enasmijati da izbacimo negativu iz sebe. 'Neka komedija?' predložim, ali on stisne na Safe Heaven.

'Sigurno voliš  Nicholasa Sparksa.' kaže mi, 'I volim, ali...' 

  'Uzbudljiva i napeta priča o borbi jedne žene da ponovo zavoli.' pročitam na glas iz opisa filma. 

'Čini se zanimljivo.' kaže Harry te naglo ustane, upalio je manje svijetlo i na prozore navukao zavjese tako da je atmosfera bila odlična za gledanje filma. 'Još kokice.' dodaje i ode prema kuhinji. 

Toliko sam zahvalna na ovome, zahvalna sam jer postoje ovakve osobe kao Harry. Znam koliko mu je teško, ali se drži i radi sve kako bih ja bila sretna. Ubrzo se vrati sa zdjelom punom kokica te se smjesti pored mene. Pomaknem deku njemu te se zajedno pokrijemo. 'Što misliš je li curica ili dečko?' pogleda me, a ja slegnem ramenima. 'Curica.' on se nasmije. 'Vidjeti ćemo.' udahnem i zamislim se, a on pusti film. 

________________________________________________

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now