71 | back home

462 30 8
                                    


Monica

Ulazim u kafić i pogledom tražim Cate dok sa sobom vučem kofer. Ugledam je te hodam prema njoj, ona ima tužan izraz lica. Ne sviđa joj se što odlazim. 

'Znači nisi se šalila.' kaže mi dok je grlim. Odvojim se iz zagrljaja i odmahnem glavom te sjednem nasuprot nje, ona mi je već naručila čokoladni latte. Popijem gutljaj. 

'Ne mogu vjerovati da me ostavljaš samu Monica.' 

'Žao mi je , ali moraš me raumijeti. Nije mi lako, žalim vratiti mir u sebi, a to ću najbolje ostvariti ako se vratim doma.' udahnem. 

'Ali Harry i ti..' tužno me gleda. 'Mi ćemo biti dobro.' 

'Zašto ste prekinuli?' 

'Nismo..mislim..' ni sama ne znam što se događa. 'Uzeli smo pauzu.'

'Pauzu?' skupila je obrve te me čudno pogledala, kimnem glavom u znak potvrde. 'Jednostavno moram otići.' 

'Falit ćeš mi, jako.. A on zna da ideš?' pita me, 'Ne, i bolje je tako. Ako te kojim slučajem bude pitao, ništa ne znaš.' objasnim joj. 'Šutim kao riba!' kaže, a onda se obje nasmijemo. 

Faks traje još 2 tjedna, a onda je tu pauza za Božićne praznike. Znam da nije dobro što ću propustiti dosta predavanja, ali Cate će mi slati svoje bilješke i neće biti tako strašno. Dugo smo još sjedile tamo i ispijale kavu satima sve dok nije bilo vrijeme kada sam trebala krenuti na vlak. Zagrlila sam ju što sam jače mogla i zakoračila u vlak koji će me nadam se odvjesti od svih problema i suza. 




Holmes Chapel 

Hodajući svojom ulicom, odmah se soejčam bolje. Putovanje je bilo dosta dugo i glavom su mi se vrtile svakakve misli, osjećam se grozno jer se sve ovo i dogodilo zbog mene, ja sam ta koja je poljubila Gabriela. Nikada si neću oprostiti jer sam povrijedila Harrya. Mama i Lily ne znaju da se vraćam, biti će im veliko iznenađenje, možda ne baš i toliko ugodno, ali što se može. Pozvonim na vrata i nadam se da su doma. Ubrzo vidim lice svoje zbunjene sestre. Ništa ne govori nego drži usta otvorena par sekunda, a onda me zagrli. 'Mamaaaa!' vrisne, a ja se lagano nasmijem. 

'Što je bilo dušo?' čujem mamin glas koji doseže iz hodnika, a onda se i ona stvori na ulaznim vratima, ima isti iznenađen izraz lica kao i Lily malo prije. 'Monica, srećo.' nasmijano me grli. 

'Što radiš ovdje?' pita me, 'Zar ne smijem doći doma posjetiti svoju najdražu mamu i sestru?' 

'Naravno, ali nismo se očekivale.' smije se. 'A gdje je Harry?' Lily ima osmijeh od uha do uha. 'Uskoro izlazi album i želim ga pitati puno toga, kako mu je bilo na turneji?' toliko je vesela, a ali joj onda moram reći istinu. 'Ah, Harry nije tu...' slegnem ramenima. 'Ali dolazi za praznike?' pita me mama. 'Ne znam, možda.' sada se zagledam u pod i ponovno osjećam tugu.

'Hajde ulazi, hladno je vani.' prekine moju tišinu, a onda napokon uđem u kuću te se osjećam bolje. Izujem cipele i skinem kaput, kofer sam ostavila u hodniku te sjednem na kauč koji mi je jako nedostajao. Lily sjedne pored mene dok mama viće iz kuhinje da ide napaviti vruću čokoladu. 

'Niste valja prekinuli?' gleda me ozbiljno. 'Nismo i jesmo.' kažem i vidim kako je jako zbunjena. 'Kako to misliš? Jeste ili niste?' 

Zakolutam očima, a onda prestane navaljivati. 




Harry

'1D Day! Foraa!' Niall je jako uzbuđen našim novim projektom. Album izlazi za dva tjedna i odlučili smo Directionerima pripremiti iznenađenje. Igrat ćemo razne igre, pjevat, družit se s njima i jedva čekam. 

Louis dođe do mene i pruži mi kopiju albuma, predivan je osjećaj držati ga u rukama i jedva čekam da ga podijelimo s ostatkom svijeta. 

'Odlično izgleda.' Louis se ponosno nasmije, a ja se složim s njim. Nakon još nekoliko intervijua, krenem doma. Putem sam stao do Monicinog stana, mislim da je situacija između nas napeta što ne želim, prošlo je dva dana i već mi jako nedostaje. Zvonio sam na vrata, ali nije otvarala. Pošaljem joj poruku.



Monica

'Moniii pa to je on!' Lily uzme moj mobitel, a ja joj ga zgrabim iz ruke. Dok smo pile vruću čokoladu sve sam im ispričala. Pogledam na ekran i vidim njegovu poruku. 

'Moni, ispred tvog stana sam. Otvori mi molim te xx'

'Misli da sam u Londonu.' slegnem ramenima i ne odgovorim mu ništa. 'Nisi mu rekla da si otišla?' mama me pita, a ja odmahnem glavom. 

__________________________________________

tadaaaaa nastavak je ovdjeee iiiiiiiiiiiiiii imamo novi cover - kako vam se sviđa? :)

Komentirajte nastavak xx pusaaaa

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now