6 | I know you love him

1.9K 101 0
                                    


Monica


Ponedjeljak. Dan kojega mrzim, ali zapravo sve je bolje od jučerašnje nedjelje. Onaj osjećaj tuge me nije prošao, što više sada je još veći.

7 je ujutro, čujem kako kišne kapljice lupaju po mojem prozoru. Ne rado ustajem iz topla kreveta i pitam se kakav je smisao mojeg života. Podigla sam rolete na prozoru i razmaknula zavjese.

Uzimam mobitel u ruke te krenem prema kupaonici kako bih obavila jutarnju higijenu. Nakon što operem zube lijeno izvadim iz ormara uske crne traperice i bijeli mekani džemper. Kosu podignem u neurednu punđu te izvućem nekoliko prednjih pramena kako bi bila još neurednija.

Nije mi se dalo šminkati, ali sam odlučila prekriti podočnjake korektorom, stavila sam maskaru te malo rumenila kako ne bih bila toliko blijeda. Na usne stavim labelo od maline.

U ruksak stavim mobitel te se spustim u kuhinju, mama je već bila budna te me na stolu čekala kava i doručak.

'Jutro mama.' tiho kažem i nježno je zagrlim. Skinem ruksak s leđa te sjednem za stol. Vruća šalica kave me ugrije, te toplina prođe cijelim mojim tijelom nakon jendog gutljaja.

Kratko sam porazgovarala s mamom, a onda je Lily stigla. 'Spremna sam.' kaže s vratiju.

'Idemo.' prvi puta ovog jutra se lagano nasmijem. Ponovno zagrlim mamu, 'Čuvajte se!' mama nam vikne na izlasku iz kuće.

Otvorim kišobran te zakopčam jaknu. Hladno je.

'Monica, jesi ti bolje? Žao mi je zbog Harrya.' kaže mi, a ja odmahnem glavom. 'Zašto? Nema ti zašto biti žao.'

'Možda jesam mlađa, ali nisam glupa.' kaže i veselo preskoči lokvu vode, ne znam od kuda joj toliko energije od ranog jutra.

'Ne znam na što misliš.' kažem nezaiteresirano. 'Znam da ti se sviđa Harry, ne moraš meni lagati.' stane ispred mene i podigne obrvu dok na licu ima zbunjujući osmijeh.

'Nije istina, znaš i sama da mi je on najbolji prijatelj!' kažem glasno kako bi ta činjenica ušla i u moju glavu. Previše sam glupa, ne znam što se događa sa mnom.

'Trebaš mu priznati svoje osjećaje! Monica stvarno si glupa! Taylor ti oduzima nešto, odnosno nekoga koga voliš, ali ti samo stojiš i prepuštaš joj Harrya.'

'Glupost.' kažem, a onda razmislim o njezinim riječima.

Ostatak puta smo obje šutjele. 'Sretno.' Napokon nešto kažem, zaželim Lily sreću u školi, a onda skrenem svojim putem. Obje idemo u istu skolu.

Dođem pred svoj ormarić, otključam ga i izvadim knjigu, a onda se prisjetim. 


/ Flashback /

Zalupim vratima ormarića, a onda iza sebe ugledan kovrčavog dečka. 'Ajme Hazza! Preplašio si me.' Viknem te ga udarim u rame.

'Dolazis večeras?' Pita me, znam na što mislo te odmah kimnem glavom. Petak je, pa je u školi neka zabava, Harry sa svojim bendom White Eskimo nastupa.

'Jedva čekam.' Još dodam te na njegovom licu ugledam veliki osmijeh.

'Dođem po tebe pa ćemo zajedno doći, može?' Pita me.

'Da naravno.' Nježno me zagrli i ode. Veselo sam koračala prema učionicu dok sam u glavi ponavljala za test iz francuskog.

/ End of flashback /


Zatvorim oči te se nasmijem svojim sjećanjima, voljela bih vratiti to vrijeme. 

__________________________________

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now