4/7 * 1.5 - Güneş sana fazla vurmuş!

3.5K 376 139
                                    

Imagine Dragons - Thunder


...

Okulun finaller başlamadan önceki son haftası...

Okulun bir dönem uzayıp uzamayacağının belli olduğu dersin sınavı olarak kabul edilen Mimari Tasarım Dersi final jürisi...

Sehun ve Baekhyun erken saatlerde okula gelmiş, derslikte herkesin hala küçükte olsa maketleri üzerinde çalıştıklarını görmüşler, onlar da diğerlerine katılıp, son dokunuşlarla sunumlarını hazırlamaya devam etmişlerdi.

Asistan Wu stüdyoya girip, içeridekilere selam verdi. Elindeki A4 kağıdı panoya yapıştırıp, listedeki sıralamaya göre projelerin, bölüm binasının "U" planlı koridorundaki ahşap panolara asılmasını, projenin önüne tabure yardımıyla maketlerin yerleştirilmesini (yani standart jüri düzeni) ve yarım saat içerisinde hocaların aşağıya inerek jüriye başlayacaklarını belirtip yeniden odasına döndü.

Baekhyun ayaklarını sürüyerek panoya yaklaşıp adını buldu. "Ne hoş ama yine ilk sıradayım!" diye isyan etti. İlk sırada olmak hocaların henüz yorulmamış beyniyle, zaman sıkıntısı olmadan projeyi iyice inceleyip, proje sahibini acımasızca sıkıştırdıkları en şanssız mevkiiydi.

Baekhyun'un cümlesi stüdyodakileri güldürmüştü. Dönem boyunca yapılan 2 ara jüride de Baek ilk sırayı kapmayı başarmış, projesi didik didik edilerek canından bezdirilmişti. Hoş, kısa olan bu bezme halini ateşli bir öpücüğe unutur giderdi.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

...

Sehun paftalarını panoya asarken hocaların ağır adımlarla merdivenlerden indiğini gördü. En arkada da birkaç gecedir uykusuzluğunun nedeni olan Asistan Kim geliyordu. Sehun ona bakarken, esmer olan sanki hissetmiş gibi başını kaldırmış, bakışlarını Sehun'la buluşturmuştu ve Sehun başını çeviremeden kalın dudaklarına yayılan piç gülümsemeye tanık olmuştu.

Koridorda asılı olan ilk 10 projeyi gezen hocalar Baekhyun'un projesi önündeki sandalyelere oturup, Baek'in sunumunu izlemeye başladı. Elbette Sehun da bebeğinin tüm sevimlilik kalkanını aktif hale getirip, yapılan eleştirileri espriye vurarak geri püskürtmeye çalışmasını izliyordu. Profesör Lee Baekhyun'u köşeye sıkıştırdığında, Asistan Kim gülerek olaya dahil olup, Baek'i sıkıştığı yerden kurtararak, projedeki sorunlu alandaki dikkati dağıtmıştı. Sehun bu duruma dişlerini gıcırdatırken, Baekhyun gözlerinden küçük kalpler fışkırtarak esmere minnetini sunuyordu.

Hocalar 2. Proje sunumuna geçip Baekhyun'u azat ettiklerinde sarışın genç Baek'in yanına gidip, paftaları panodan sökmesine yardım etti.

"Sence geçer miyim?"

"Geçeceksin."

"Bence de, tanrımın yardımı sayesinde ilk defa bir jüriden kesinlikle geçeceğime inanarak paftaları söküyorum."

Amorf *sekai*Where stories live. Discover now