Mavi Kız|4.Bölüm

2.9K 374 378
                                    

Geceden kalma bir baş ağrısı ile âdeta sinir küpüne dönen bünyem sayesinde bugün tersimden uyandığımı itiraf etmeliyim. Annemin sesi mahalleyi inletmeden yatağımın tüm sıcaklığını üzerimden bırakıp çıkarken esnemeyi de bir kenara bırakıp elimi yüzümü yıkamak için lavaboya gittim. Saçlarımın kıvırcık olması yakışıklı bir yüze sahip olduğumu ön plana çıkarıyordu. Biraz egolu olabilirim evet sanırım. Neyse ben egolarımdan memnunum, kime ne? Uzun zamandır traşsız kalan sakalımın yüzüme ayrı bir hava katışını görmek tebessümle aynaya bakmama sebep olurken traş makinesiyle sakalımı kesiyordum. Hafiften bir şarkı da mırıldanmaya başladım ki o tersinden uyanan halimden eser kalmamıştı sanki. Tam traşı tamamlarken bir ses geldi ve maalesef hafiften yüzümü kesip kanatmıştım.

"Oğlum seni erken kalkarken de mi görecektim? "

Ah be annem.

"Anne şu halime bak senin o sessiz gelişlerin yüzünden yüzümü kestim. "

"Keşke o dilini de kesseydin. "

"Anne..."

"Tamam tamam, hadi çabuk gel kahvaltı yapacağız seni iskelet torbası."

Ne? İskelet torbası mı? Öldürdün iki dakika beni anne. Gerçi o kadar da zayıf değilim, kaslıyım. Kolumdaki kaslara bakmak istersen aynada karşıma yansıyan sıska bedenimle karşılaşmanın hüznünü yaşıyordum. Yine Sena Sultan gol attı, direkten bile dönemedim.

Eşofman takımımı çıkarıp pantolonumu da üzerime giydikten sonra telefonu cebime koyup odaya gidecektim ki elimde titreyen telefonun kilidini açtım.

" Mavi Anonim Kız : Merhaba. Bugünün anlam ve önemi ne biliyor musun? "

Hızla gelen mesaja cevap yazdım.

"Beşiktaş'ın benden habersiz maçı mı var yoksa?"

"Hahaha. Cidden espri anlayışına bayıldım, bu arada ben Fenerliyim. "

"Iy Fener mi dedin? Peki önemi ne bugünün? "

"Iy Karakartal. :D Bugün seninle tanışalı tam iki gün oldu. "

"Sen gökten yanlışlıkla düşen bir meteor parçası falan mısın? Ne seni anlıyorum ne de seninle anlaşıyorum. Dünyada bunca insan dururken neden kafama senin gibi bir taş düştü anlamıyorum. "

Biraz kırıcı yazsam da artık haddini aşmıştı. Kusura bakmayın anonim hanımcık benimle samimi olma hakkını size kim verdi ki? Sınav stresi bitti diye sevinirken bir de bu mesajların stresi başladı vay ben ölem.

"Özür dilerim, kendine iyi bak. "

Sonunda bir kanaryadan kurtulduğumu düşünüp telefonu kökten kapatıp yatağa bırakıp odadan çıktım. Kahvaltı boyunca tek kelâm dahi etmemem annemin gözünden kaçmazken aklım istemsizce anonim hanımın sözlerindeydi. Onu çok mu üzdüm? Keşke öyle söyleyip onu kırmasaydım. Yemek sonrası evden uzaklaşmak için uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarımla gezdim. Akşama halı sahada futbol oynamak için sözleştik. Sınavlardan günlük hayattan bahsettik durduk. Bazı arkadaşlarım sevdiği kızı merak ettiği için yanımızdan erkenden uzaklaştı. Sevmek ve ben ne kadar da uzaktık öyle. Aşk mı? İşte buna katıla katıla gülerim. Aşk kim ben kim henüz tanışmadık bile.

***

Saat hızla geçip akşam olurken halı sahaya gidip futbol için biraz antrenman yapmaya başladım.

Yarım saat sonra.

Maç gayet güzel ilerliyordu, attığım gollerin de yardımıyla maçı kazanan takım biz olduk. Sevinçle eve doğru geldim. Annem sinirli vaziyette bana bakarken burnundan soluduğu çok belliydi. Hiçbir şey söylemeyip annemin ne diyeceğini merak etmeye başladım.

"Kaç saattir telefonuna ulaşamıyorum. Ölsen haberimiz olmayacak, şimdi ben seni çiğ çiğ yemez miyim?"

"Anne telefonumu evde unutup çıktım kusura bakma. "

Artık her şey için çok geçti. Çünkü annem eline geçirdiği terlikle sporcu kaslarıma, bacaklarıma sertçe vuruyordu. Muhteşem bedenim eziyet göreceği için çok üzgünüm.

"Zalım anam vur bana. Vur banaaa, istersen sopayla da vur bana. "

Kafayı mı yiyordum yoksa doğuştan mı kafasızdım? Bir paradoksun içinde dolanan düşüncelerimin içinden direkt çıkıp acıyan vücuduma baktım.

"Sayende patlıcanla kardeş olacağım. Artık bende morardım, sağ ol anne emeğine terliğine ve çaktırmadan attığın çimdiklerine sağlık. Cidden yaşadığım için çok  şanslıyım."

"Sabırlı ol daha babanın dayağı var."

"Ne? Babam mı?"

Arkama bile bakmadan odadan çıkıp kendi odama girdim, kapıyı da hızla kilitledim. Bunlar komple psikopat ya. Hiç uğraşamam, iki dakika yüzüm gülse hep böyle olur zaten. Neyse şu anonime yazayım da belki keyfim yerine gelir.

Telefonum açıldığı anda karşıma 10 mesaj var yazısı çıktı. Hemen açıp okumaya başladım.

"Mavi Anonim Kız : Niyazi en azından özür dilemeni beklerdim."

"İki saat oldu ama hâlâ ortada bir özür yok."

"Artık özür dilersen iyi olur çünkü sinirleniyorum."

"Neredesin ya sen? Seni arayacağım müsait misin?"

"Alo Niyazi, öldün mü? Seni 20 kez aradım ama telefonun kapalı. Meraktan ben öleceğim bak."

"İnsan bir haber verir de öyle gider. "

"Lan nereye gittin bak meraktan artık kendimle konuşuyorum."

"Ne olur bir şeyler yaz, hiç değilse iyi olduğunu bileyim. İyisin umarım."

"Niyazi, adres ver oraya geleyim ben burada meraktan çatlarım bak."

"Bir daha seni sinir etmeyeceğim yeter ki gitme. Artık şu telefona cevap ver yoksa ben meraktan kalp krizi geçirip öleceğim. "

Mesajlar şaka gibiydi. İki gün konuştuğun bir insanı neden bu denli merak edesin ki? Annem beni terlikle dövdüyse herhalde bu anonim bayan direkt tabanca ile kurşuna dizerdi. Üşenmeden tek tek mesaj yazıp defalarca aradığına göre bana karşı bir şeyler hissediyordu. Ama ben onu hiç görmedim bile umrumda mı? Hayır.
Sırf insanlık hatırına mesaj attım, benim için kimse endişe etmesin istiyordum.

"Niyazi : Arkadaşlar arasında maç yaptık, sabah sana sinirimden telefonu evde bırakıp çıktım. Beni annem senin kadar merak etmiyor, gördüğün gibi iyiyim sağ ol. İyi geceler, bayan asabi. "

Saat gecenin on ikisi olduğu için ışıkları söndürüp yatağıma geçip yorgunluğu üzerimden atmak için uyumaya çalıştım. Öyle ağır uyumuşum ki gelen mesajı duymadım.

*

Bölüm Sonu.

***

Selâmûn Aleyküm güzel okurlarım. 😍❤🌼🌹

İnşaAllah bölümü çok seversiniz.😊😇

Daha fazla yazmak isterdim fakat kolum çok ağrıdığı için devam edemedim. Diğer bölümde görüşürüz İnşaAllah.

Dualarda buluşmak ümidiyle. :')

Diğer kitaplarıma da destek olmayı unutmayın.

Yanımda olan herkese çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. 😍❤💜🌼

Sizi çok seviyorum. *_*

Zamane Gençleri 1 #Texting |TamamlandıWhere stories live. Discover now