Onun Arabası Var/56.Bölüm

246 61 42
                                    

Sıradaki halay beni alaya alanlara gelsin. Muhteşem egoların prensi Niyazi, sizleri coşturmaya geldi. Duyduk duymadık demeyin sınavı geçtiğimi yetmiş  milyona duyurun.

O zaman halaya devam.

"Delilo delilo destane. "

Babam zaferime eşlik ederken annem neler olup bittiğini anlamak için bilgisayarın kasasından oturumu kapattı. Bu kadın her şeyi bilmesine rağmen hâlâ onun orada kapatılacağını nasıl öğrenemedi ki? Hayır yani aklım almıyor, ben ona kaç para verdim bundan haberi yok mu? Neyse konumuz bu değil, fakirliğin gözü kör olsun ben doğuştan zengin karakterliyim. Egom tavan yaparken mutluluktan botokslarım şişer diye üzülecek hâle geldim. Ulan sanki botokslarım var, bu ruh halimi hiç sevmiyorum. Bazen kendimi ben bile tanımaz oluyorum. Yine dağıldı halay müziğim. Annem mutfaktan eline geçirdiği oklavasıyla bana şov yapmak için sabırsızlanırken araya kaynaştırma harfi gibi giren babamı kutlarım.

"Hanım bizim oğlan kedi olalı bir fare tuttu. "

Yaşasın! Sonunda Tom olup Jerry'nin hain tuzağına düşmeyip onu mağlup edebildim. O değilde bu Tom da çok  salak bir kedi, küçücük bir fareye nasıl her defasında yenilmeyi beceriyorsun?  Vallahi hayvanların âleminden olaylara bakmak çok zor, en iyisi mi ben annemin oklavasıyla ilgileneyim. Oklavasıyla benden baklava mı açar, yoksa börek mi yapar? Tartışılması güç soruların cevabı yüksek müsaadenizle Sena Sultan'dan geliyor.

"Bizim oğlan kel oğlan kadar bile şanslı değil. Tip desen artist,ego desen kiloyla var ama o akıl buna hiç uğramamış. "

"Anne sence de ayıp olmuyor mu? "

"Oğul de hele, bu gece vakti halay fikri nereden çıktı? Sınavı geçemeyince evliliğe mi merak saldın? "

Hayatım bir futbol maçı gibiydi. Tam golü atacağım derken direkten dönen topun başıma açtığı belalar vardı. Bir kere de gol atabilseydim hayatımın kalesine. Galibiyet maçım ne zaman olacaktı?  Bir kere de adam gibi yüzüm gülse ah ne güzel olur.

"Anne evlilik için sence de erken değil mi? Hem oradan bakılınca ümitsiz vaka gibi mi duruyorum? Neden kimse sınavı kazanacağıma inanmıyor? Bileğimin ve emeğimin hakkıyla kazandım işte, bir fark et bu zekâ küpü oğlunu. "

Oklavasını yüzümde sallayıp avucumun içine bir atıştırmalık dayak bırakıp bilgisayarın açma tuşuna bastı.
Evin içindeki sessizlik bir korku filmini hatırlatırken babama ürkek bakışlar yolluyordum.

Ne olur baba, bari sen bana inan. Aaa aklıma gelmişken sınavı kazanırsan sana araba alacağım diyen kimdi? Tabiî ki Haydar baba. Unutulur muydu bu söz? Asla. Doğru anı kollayıp arabamın anahtarlarına kavuşabilirdim. Evet ya muhteşem egolarımla dünyanın her yerini karizmamla etkileyip kesintisiz gezebilirdim. Hayalimin gerçekleşmesini öncülük et n'olur sınavım. Allah'ım geç gelen teşekkür mesajım için affet beni, senin yardımın olmasa bu eşek Niyazi değil sınavı kazanmak bir kalem dahi oynatamazdı. Nankörlük katsayısı büyük olan egoma nazikçe sövüp annemin başını bilgisayar ekranından kaldırıp attığı çığlığa baktım. Sena Sultan ne oluyor yine sana? Yok az önce evde halay sesleri olduğu için oklava ile şefkat gösteren sendin. Haksız mıyım?

"Benim yetenekli, zekâsı herkese bin basan oğlum. Sınavı kazanmışsın seni koca dinozor yumurtası. "

Bir dinozor yumurtası olmadığım kalmıştı, varsın o da olsun. Buraları alevimle yakmasam iyiydi.

"Anne halaya üçüncü arıyoruz, mendilini kap da gel heyt anam benim. "

Sabahın halay saatinde keyifler epey yerindeydi. Hayatımda ilk kez babamla halay çekme mutluluğunu yaşarken annemin de bana eşlik etmesi harika bir duyguydu. Ne kadar da harika bir aile olduğumuzu biliyorsunuz değil mi? Süper Aile filminin esas başrolünü bizden aldıklarını sizlere itiraf etmeliyim, bizden daha süper var mı ki? Hayır.
Aradaki buzların erimesini fırsat bilerek babama o can alıcı soruyu sordum. Umarım bu sorudan sonra kendimi kilometrelerce derinlikte bulmam.

"Baba sınavı geçersem bana araba almak sözün vardı. O sözün faaliyete geçtiğini ne zaman göreceğim? "

"Yalaaaan söylüyorsun!"

"Nayııır baba, doğru söylüyorum. Okuyucular bile şahit. "

Tüm keyfi kaçan babam mendili bir kenara fırlatıp  sinirle zavallı oğluna baktı, yani bana. Ah zavallı bakışlara maruz kalan egolu baklavalarım ne kadar da üzgün görünüyorsunuzdur, tahmin edebiliyorum.
Babam sorumu idrak edebilmiş olacak ki tekrardan sahalara geri döndü.

"Cidden ben sana araba sözü mü verdim, eşek sıpası? "

"Ayakkabı boyacısı olmayacağı için oğlunu bu ödülle tebrik etmek senin fikrindi saygıdeğer babacığım. "

"Sus yalaka seni. Benim babam bana para yerine dayak armağan ederdi, ben sana araba hediye edeceğim. Adaletine tüküreyim senin dünya. "

Keyfime diyecek yoktu inanın. Şöyle kral dairesinde yaşayıp gelişi güzel uyuyup uyansam dünyayı arabamla turlasam harika olmaz mı? Bu karizmayı gören kızlar da kalp kalır mı bilemeyiz tabii.

"Baba arabam son model olursa memnun kalacağım. "

"Ben senden ne zaman memnun kaldım ki gelip benimle pazarlık yapıyorsun, kaybol gözümden tansiyonumu çıkardın. "

Ben daha ağzımı açamadan arkamdan atlı gibi kovalayan annemin yüce terlik aşkına maruz kalıyordum. Vücudumun bazı bölgeleri terlik izlerinden morarmış olabilir, umarım bu olay muhteşemliğimi zedelemez. Zira ben bu muhteşemlikle hayata bir sıfır önden başladım.
Annemin isabetli vuruşları bacaklarımda acı etkisi gösterirken sonunda odamın yolunu bulup kendimi koca yatağıma bıraktım. İnsanın yatağı gibisi var mı hiç? Mis gibi uykum geldi zaten, şöyle ayılarla beraber kış uykusuna yatsam fena olmaz hani.

Neyse halay biter gözler yavaşça kapanır. Günün anlam ve önemi o araba bana gelecek.

BÖLÜM SONU. 😍💙
Selâmûn Aleyküm muhteşemgiller canım okurlarım.

Sizi çok seviyorum.😍

İYİ VARSINIZ.

OY VE YORUMLARINIZI MERAKLA BEKLİYORUM. 🙈🌼❤❤❤❤

Zamane Gençleri 1 #Texting |TamamlandıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin