E L V A

5.1K 94 9
                                    

Fredag 13 April 2018

Dante placerade mjukt en kyss på min hjässa vilket fick mig med ett leende att titta upp på honom. Han besvarade mitt leende och lät sina fingertoppar dras upp och ner längs min arm. Att Dante var såhär avslappnad var ovanligt att se, men det var dock något jag absolut inte hade något emot. Jag gillar den här versionen av Dante mycket mer.

"Vad tänker du på?" Frågar han som tydligen märkt hur tyst och stilla jag blivit. Jag avfyrar ännu ett leende, stänger igen mina ögonlock och drar in doften av honom.

"Jag gillar den här sidan av dig." Ler jag och placerar en kyss på hans hand. Han ger ifrån sig ett svagt skratt och lägger sin ena hand om min midja.

"Jag sa ju att det fanns ett hjärta inom dig." Säger jag och skrattar svagt.
____________
Dante
Jag ler svagt åt det hon säger och drar in hennes blommiga doft. Hon har rätt. Hade det inte varit för Alida hade jag bara fortsatt med att vara kall mot henne och många andra.

Sakerna hon har sagt till mig har fått mig att tänka efter och börjat ångra en massa saker jag sagt och gjort. Speciellt hur jag behandlar mina vänner som alltid måste stå ut med min spydighet.

Jag vet inte ifall jag tycker om känslan eller inte men jag kan inte fortsätta vara spydig mot henne och dem jag tycker om. Fortsätter du såhär så kommer du att dö ensam. Hon har rätt. Jag kan inte fortsätta såhär mot personerna i mitt liv som faktiskt bryr sig om mig.

Jag är absolut inte van vid att prata såhär lugnt med någon men jag tror att jag gillar det. Iallafall med henne. Jag vill egentligen inte sluta med den jag är men jag måste försöka, för henne.

Det var ett långt tag sedan jag kände kärlek och vet därför inte ifall jag känner det med Alida, än iallafall. Jag har aldrig gillat en tjejs närhet såhär mycket som jag faktiskt gör med henne. Jag känner mig bekväm med henne och visst är vi är inte tillsammans än men jag tror vi båda vet när vi är redo för att ta det steget.

Jag är ganska säker på att jag vill vara med henne, jo det vill jag, men jag är absolut inte van vid det här och det är därför det kan ta lite tid att vänja sig. Men jag ska göra allt för att hon ska må bra.

"Det är tack vare dig Alida." Säger jag svagt och lutar min kind mot hennes huvud.
___________
Alida
Jag ler svagt åt det han säger och kan inte hjälpa att tänka tillbaka på det Noel sagt till mig för ett tag sedan.

Han behöver en tjej som vågar säga emot honom och som kan få honom att känna kärlek igen. Jag vet att den tjejen är du Alida.

Jag var inte hundra procent säker på ifall jag var kär i Dante eller ifall han var kär i mig men jag hoppas på att i framtiden få komma till det steget. Fortsätter det såhär bra mellan oss skulle det inte förvåna mig ifall jag blev förälskad i honom.

Mina tankar avbryts av att min telefon som ligger placerad i min bakficka börjar vibrera. Jag tar upp den och ser att Ludwig ringer på FaceTime. Jag tittar upp på Dante som med ett leende nickar att jag ska svara. Jag sveper mitt finger över skärmen och bara några sekunder senare dyker Ludwigs ansikte upp.

"Hej Alida, och Dante?" Jag nickar och säger ett hej Ludde tillbaka med ett leende. Han tittar med ett konstigt ansiktsuttryck på oss i skärmen innan han särar på läpparna för att säga något.

"Alida, varför är du med Dante?" Frågar han misstänksamt och biter sig i läppen.

"Du har lämnat mig för honom, ellerhur?" Fortsätter han och jag kan helt ärligt inte tolka ifall han är allvarlig eller inte.

"Jag vet inte ifall du menar allvar eller inte men du vet att jag aldrig skulle lämna dig Ludwig. Ingen kommer någonsin ta din plats i mitt liv, du är min bästa vän sedan sex år tillbaka och har alltid funnits vid min sida, speciellt under min svåra tid i livet. Så nej, jag har inte lämnat dig." Säger jag och blir nästan lite smått irriterad över att han tror att jag bara tänker lämna honom.

"Ja förlåt, det vet jag." Säger han och ger mig ett leende som jag besvarar.

"Meeeeen. Jag kommer ju inte längre få röra dig, hålla om dig eller kyssa dig." Muttrar han och jag hör hur Dante börjar skratta vilket får Ludwig att irriterat himla med ögonen.

"Fuck you Dante." Muttrar han vilket bara får Dante att skratta omöjligt ännu mer.

"Dante håll käften." Mumlar jag och slår försiktigt till honom på bröstet. Han slutar att skratta och mumlar ett sorry.

"Vi är ju inte tillsammans så det är väl klart att du får röra mig." Jag känner hur Dantes kropp spänns vilket nu får mig att skratta istället för Dante.

"Dante jag skämtade." Skrattar jag och tittar upp på honom. Han slappnar av i kroppen, himlar med ögonen och avfyrar ett leende.

"Ludwig du får lov att krama om henne, jag menar ni har ju faktiskt varit vänner i sex år men jag skulle uppskatta ifall du höll dig borta från det intima." Ler Dante och Ludwig ger ifrån sig en svag suck.

"Jajajaja, det är kul nu när du kan ha henne för dig själv va? Jag hoppas för ditt eget bästa att du inte sårar henne och speciellt inte efter allt det du sagt till henne också. Har du sagt förlåt?" Säger Ludwig och jag känner hur Dante nickar.

"Jag har bett om ursäkt och berättat sanningen och jag är glad att hon förlät mig." Jag älskar den här sidan hos Dante även fast jag bara har sett den i några timmer.

"Nej men ärligt så är jag faktiskt glad för er, speciellt över att se Dante så avslappnad och glad." Säger han och blinkar med ena ögat mot oss. Dante avfyrar en låg suck vilket får mig att bara himla med ögonen.

"Jaha men vad gör ni då?" Frågar Ludwig men blir avbruten av att Noel kommer in i bilden. Han brister ut i ett brett leende när han ser oss och klappar med händerna.

"Nämen vad är det jag ser? Allt gick bra antar jag?!" Säger Noel och tittar med ett leende på mig och Dante genom skärmen.

"Hur visste du?" Frågar jag.

"Nej men Dante kom och bad om hjälp då han inte visste vad han skulle göra." Säger han och jag nickar bara som svar.

"Noel." Fräser Dante lågt och jag kan se hur han i kameran spänner ögonen i Noel.

"Dante du vet väll att det är okej att be om hjälp? När jag behöver hjälp går jag oftast till Nicole." Säger jag med ett leende och flyttar mig längre upp så att våra ansikten nu är i ungefär samma höjd.

"I told you Alida, ellerhur." Säger Noel och jag vet exakt vad han menar. Jag nickar med ett leende på läpparna och känner hur hela min kropp blir varm inombords.

_________
Rösta och kommentera

Xoxo dantexlindhe

Toxic // Dante LindheWhere stories live. Discover now