Å T T I O E T T

3K 87 55
                                    

Fredag 6 Juli 2018

Klockan är runt åtta på morgonen och mitt alarm slog av för ungefär tio minuter sedan. Jag ligger mitt i sängen med Dante precis bakom mig, skeda är väll det man brukar kalla det för. Han sover och jag morgnar till mig. Det är fredag och betyder att min sista arbetsdag äger rum och sedan är det helg. Det betyder också att min andra arbetsvecka efter detta pass är slut. Innan jag och Dante blev sams igen började min så kallade introduktionsvecka tillsammans med Mikaela där vi gick igenom en del saker och jag började smått jobba. Denna vecka började dock det lite mer allvarliga där arbetsuppgifterna var det jag skulle fokusera på.

Jag för försiktigt bort Dantes arm från min midja och slingrar mig ur hans grepp så smidigt som möjligt. Jag börjar så tyst plocka på mig min jobboutfit från garderoben, plockar mitt smink och tassar sedan ut från rummet för att inte väcka Dante.  Tillslut anländer jag in till badrummet där jag börjar tvätta av mig, klä på mig mina kläder och sminka mig. När jag är klar går jag ut till köket och börjar bre två mackor samt göra ett glas oboy. Egentligen är jag inte så värst hungrig men jag kan inte längre skita i att äta, speciellt inte när jag har en filur som måste växa till sig i min mage.

Jag och Dante hade i måndags satt oss ner och fört ett väldigt långt samtal om vad vi egentligen skulle göra, inte bara med barnet utan i princip allt. Att göra abort var inte valet jag ville gå igenom då det bara skulle få mig att må otroligt dåligt. Jag är 19 år och gravid med killen jag älskar. Vad händer i framtiden ifall jag gör abort och missar en bra graviditet och får missfall senare? Jag vill inte ens tänka tanken. Dante är med mig och förstår hur jag känner. Jag tror att han fortfarande har lite panik över detta och det har jag med men jag är ändå tacksam för att han försöker. Lovisa kontaktade jag så snabbt vi tagit beslutet och vi pratade om lite allt möjligt men vi ska dit snart.

Efter att tänderna blivit borstade går jag tyst in i sovrummet igen för att ta tag i min väska. Jag lägger den över min axel och går försiktigt fram till Dante som sover fridfullt. Jag kysser honom på hans felfria läppar och ler automatiskt. Han besvarar inte den, men det förväntade jag mig inte för han sov ju. Dock känner jag hur hans ena hand omfamnar min ena arm. Jag lägger huvudet på sne och för mina läppar mot hans öra.

"Vi ses ikväll, älskar dig."

Viskar jag lågt och kysser honom på kindbenet. Han mumlar något ohörbart men jag kan se hur han ler svagt. Jag sträcker på mig och går mot dörren till sovrummet.

"Jag älskar dig med, lycka till idag."

Jag svarar honom med ett leende och går sedan ut från sovrummet. Väl inne i hallen trär jag på mig mina fin skor och scannar min väska för att se så att allt är med, vilket det är.

Bussen anländer bara någon minut efter att jag kommit fram till hållplatsen vilket var en ganska bra tajming. Jag blippar mitt kort och sätter mig ner på en ledig plats.

"Godmorgon Mikaela."

Jag sticker in halva kroppen in till hennes kontor och vinkar lätt. Hon tittar upp på mig med ett leende och släpper det hon håller på med.

"Godmorgon Alida så kul att se dig, du kan faktiskt börja direkt. Jag har lagt in höften med post-it lappar så att du förstår vad du ska göra."

"Du är inte sugen på kaffe eller något?" Frågar jag vänligt men hon skakar enbart på huvudet.

"Nej det är bra tack, jag ropar sen isåfall."

Någon timme senare sitter jag fortfarande framför kontoret jag blivit tillägnad. Byggnaden bestod av tolv våningar och jag blev placerad på åttonde våningen tillsammans med Mikaela i rummet intill. Jag hade fått ett eget kontor för att inte bli störd när jag utövade uppgifterna jag blivit tillsagd. Mitt jobb var väldigt rolig och jag älskade att komma till jobb. Jag trivdes hör tillsammans med alla andra anställda och Mikaela såklart. Hon var självklart bossig men samtidigt väldigt trevlig och genuin. Jag bläddrar mellan pappren fullsmockat med information samtidigt som jag trycker in på de olika dokumenten. Just nu höll jag på att kontakta ett företag Mikaela ville sammarbeta med. Något med reklam.
________
Dante

Toxic // Dante LindheWhere stories live. Discover now