A R T O N

4.4K 77 14
                                    

Tisdag 17 April 2018

Ljudet av min väckarklocka når mina öron och jag slår trött upp ögonen för att sträcka mig efter min telefon. Jag stänger av alarmet och vrider trött på mig i sängen. Nicole ligger bredvid mig och grymtar trött till.

Vanligtvis hade säkert mina bröder ifrågasatt vart jag befunnit mig hela kvällen men igår ikväll gjorde dem inte det. Antagligen hade Nicole berättat för dem att jag var ute tillsammans med Dante och att dem inte behövde oroa sig för mig, vilket nog var anledningen till att dem inte mött mig i hallen när jag kom hem igår.

När jag anlänt till mitt rum igår kväll var rummet kolsvart så jag hade smugit in och dragit av mig mina kläder innan jag lagt mig ner i sängen bredvid Nicole. Det tog inte lång tid för henne att vakna och resterande av i princip hela natten hade gått ut på att vi pratat om min kväll tillsammans med killen jag var kär i. Jag skulle klassas som lögnare ifall jag sa att Nicole inte hade fällt några glädjetårar. Vem kunde egentligen sova när man fick det bästa avslutet på en galet underbar kväll. Ännu en gång bortsett från Teo incidenten.

"Nicole du får vakna nu." Muttrar jag efter att jag trött satt mig upp på sängkanten. Jag gnuggar mig trött i ögonen och får blinka ett par gånger för att det suddiga synfältet ska försvinna.

Jag ställer mig trött up och sträcker på mig medan jag avfyrar en högljudd gäsp. Fy fan vad jag är slut.

"Jag är redan trött på skolveckan." Stönar hon irriterat och sätter sig upp på sängkanten. Jag nickar instämmande med en hög suck. Jag styr mina steg mot min garderob, öppnar dörrarna och studerar kläderna som ligger hyfsat fint vikta i min garderob.

"Jag lånar kläder av dig." Jag vrider min uppmärksamhet mot vänster och ser hur hon ställer sig bredvid mig. Jag nickar som svar och återgår till att fundera på vad jag ville ha på mig idag.

Jag tar tillslut fram passande tröja och byxor innan jag går in till mitt badrum. Jag tvättar mitt ansikte, tar på deo och borstar igenom mitt hår. Jag går tillbaka in på mitt rum och slår mig ner vid sminkbordet. Nicole försvinner ut från rummet och gick antagligen in på toaletten som jag precis kommit ut ifrån.

Min telefon vibrerar vid nattduksbordet, jag reser mig upp med en suck och går fram för att ta tag i telefonen. Jag ser att Dante ringer FaceTime, jag drar fingret över skärmen och får snart syn på hans vackra ansikte.

"Heej min vackraste." Utbrister han piggt och ger mig ett glatt leende. Jag skrattar svagt till och sätter mig ner vid mitt sminkbord igen.

"Hej Dante." Ler jag och placerar min telefon framför mig vid spegeln. Jag tänder lamporna och drar fram det smink jag vill bära för dagen.

"Du vet väll att du inte behöver sminka dig? Du är alltid vacker." Jag avfyrar ett lågt flin och börjar smått fylla i mina ögonbryn.

"Tack men jag gillar att sminka mig." Skrattar jag och fokuserar på att inte göra fel form på brynen.

"Ja det är inget fel med det." Skrattar han och jag kan i ögonvrån se hur han slänger sig i soffan.

"Vill ni ha skjuts?" Frågar han och syftar på mig och antagligen Nicole.

"Ja tack men hur visste du att hon sov här?" Säger jag och lägger ner sminkborsten när jag väl är klar.

"Jag förstod det ganska snabbt." Skrattar han och slickar sig om läpparna innan han drar handen genom håret.

"Det gjorde du allt va." Jag avfyrar ett svagt skratt och tittar upp på Nicole som kommit in i mitt sovrum igen. Hon ställer sig precis bakom mig och vinkar lätt till Dante.

"Hej Dante." Flinar hon och rätar på kroppen igen. Han vinkar till henne och avfyrar ett hej Nicole med ett leende på läpparna.

"Tar ni två bilar idag eller?" Frågar jag och får en enkel nick som svar. Dante vrider sin uppmärksamhet mot något eller någon som jag inte ser. Jag inser snabbt vem han riktat sin uppmärksamhet mot när Axel med ett leende dyker upp bredvid Dante.

"Heej Alidaa." Säger han glatt och ger mig ett brett leende. Jag skrattar svagt till och för min borste längs mina kindben för att göra en mild linje med min bronser.

"Axeel." Säger jag glatt och tittar därefter in i kameran. Han lutar sitt huvud mot Dantes axel och studerar mina rörelser.

"Jag kanske också borde börja sminka mig." Säger han vilket får mig att avbryta med det jag gör för att ge ifrån mig ett ljudligt skratt.

"Ja gör det Axel, jag kan hjälpa dig." Skrattar jag som svar och forsätter applicera samt blanda ut min bronser.

"När kommer ni då isåfall?" Frågar jag, slänger en snabb blick på dem och fortsätter sedan. Jag kan höra Dante ta ett djupt andetag innan han svarar att dem kommer vid 09:50, alltså om en timme ungefär.

"Okej då vet vi." Säger jag och när jag är klar lägger jag ner allt mitt smink i lådorna igen. Jag reser på mig, tar tag i telefonen och slänger den på sängen.

"Men du, vi hörs sen för jag och Nicole måste ta göra oss iordning." Säger jag och böjer mig över sängen för att dem ska kunna se mitt ansikte.

"Okej då, puss." Jag avfyrar ett leende och säger ett puss hejdå innan jag lägger på samtalet. Jag sträcker på mig igen och tar tag i mina byxor som ligger precis bredvid telefonen.

"Jag kan fortfarande inte fatta att Dante erkände att han är kär i dig, så vackert." Jag tittar med ett leende bak på Nicole, avfyrar ett lågt skratt men nickar.

"Inte jag ihäller." Mumlar jag med ett leende och trär därefter på mig mina byxor. Nicole har redan på sig sina och trär därför på sig sin tröja istället. Jag drar upp byxorna, måste hoppa lite för att få upp dem över rumpan och knäpper därefter igen byk nappen samt gylfen. Jag låter mig själv ta på mig min tröja och i spegeln rätar jag till tröjan för att det ska se bra ut.

"Vi får skjuts om du inte hörde det." Säger jag, tar tag i min telefon och väska innan jag går tillsammans med Nicole ut från rummet.

"Jo jag hörde det."

Vi kommer ner till köket, äter frukost och borstar därefter våra tänder. Nicole brukar ofta sova över här och har därför en del saker som hon slipper ta med hemifrån sig. Dessutom så är vi så pass nära att jag till och med kan låta henne vara här hemma själv tillsammans med mina bröder utan att det ska bli obekvämt för henne.

09:47

"Dem är utanför nu." Ropar jag till Nicole som befinner sig uppe på övervåningen då hon glömt sin skolväska. Jag går så länge in till hallen och trär på mig mina skor och min skinnjacka. Nicole anländer in i hallen och gör detsamma som mig innan vi stiger ut från huset.

Jag läser efter oss och går därefter ner mot bilen som står parkerad på vår uppfart. Dante hoppar ut från passagerarsidan, joggar fram till mig och drar in mig i sin famn och kysser mig mjukt på läpparna.

"Hej." Mumlar han lågt med ett leende och tittar in i mina ögon. Jag lägger mina armar om hans midja och för honom närmre mig med ett leende. Jag kan i ögonvrån se hur Nicole lätt himlar med ögonen och går och sätter sig där Dante innan suttit med ett leende på sina läppar.

"Hej." Säger jag och låter mina läppar sakta snudda vid hans. Han särar lätt på läpparna för att våra läppar ska kunna omfamna varandras. Kyssen sker i en långsam takt vilket enligt mig är oerhört mysigt.

Jag hoppar svagt till och drar skrattandes ifrån när biltutan ljuder högt i bakgrunden. Dante besvarar mitt skratt innan han flätar samman våra händer och vi går därefter till bilen.

____________
Rösta och kommentera
Ännu ett litet mellankapitel där inte så mycket händer men det fortsätter i nästa. Ska se till att få upp det andra så snabbt som möjligt.

Be patient, jag vill inte att det blir för långtråkigt vilket är anledningen till att jag delar upp det (:
Hoppas ni gillade det iallafall.

Xoxo dantexlindhe

Toxic // Dante LindheDär berättelser lever. Upptäck nu