S J U T T I O N I O

3.1K 94 85
                                    

Söndag 1 Juli 2018

Sängen tyngs ner och hans fingertoppar vandrar längs min bara hud vilket får mig att rysa av välbehag. Jag slår nyvaket upp mina ögon och gäspar lågt innan jag vänder mig om mot Dante som tittar på mig med trötta ögon. Vi säger inget till varandra, inte verbalt iallafall men våra leenden säger mycket. Hans ögon glittrar vackert i solens skarpa sken som lyser in genom fönstret, för vi hade inte tänkt på att rulla ner gardinerna igår. Natten var som en dröm man aldrig ville skulle ta slut. Dante smeker försiktigt sin tumme över min underläpp och kysser mig mjukt.

"Jag har köpt frukost så kom till köket när du vaknat till liv."

Säger han efter att han dragit ifrån. Han ger mig ett ett litet leende och reser sig sedan upp från sängen igen. Jag ligger kvar och tittar på honom. Det ända han har på kroppen är ett par Gucci byxor med stripes på vardera sida av benen. Då han inte bar en tröja blev hans gyllenbruna överkropp täckt med tatueringar synlig. Han slängde en snabb blick bak på mig med ett flin innan han försvann ut från rummet. Jag sträcker på kroppen och ger ifrån mig en hög gäsp. Med blicken sveper jag desperat efter Dantes tröja, som jag snabbt finner. Jag tar tag i den och trär den över mitt huvud. Jag hoppar av sängen och ställer mig framför spegeln. Mitt hår är en aning trassligt och jag bestämmer mig därför för att sätta upp håret i en slarvig boll på huvudet.

"Klockan är elva på morgonen och Dante Lindhe har redan varit och köpt frukost."

Småskrattar jag och lägger armarna om honom bakifrån. Han står och steker bacon medan han förbereder äggröran vid sidan av spisen. Han sneglar ner på mig när jag ställer mig bredvid honom med ena armen om hans midja.

"Jag kan väll säga att jag fick en god sömn trots att vi somnade vid halv 4."

Svarar han. Jag skrattar och vänder mig om mot köksbordet som är uppdukat med en massa gott.

"Lindhe slår till på stort."

Han pussar mig på pannan och jag ser hur han nickar med ett leende samtidigt som han öppnar upp kylskåpet. Dante lägger på några fler bacon på stekjärnet och lutar sig därefter mot köksbänken med armarna i kors. Jag går fram till honom och ställer mig mellan hans ben. Mina händer hamnar om hans midja och jag låter min blick vandra upp längs hans bara överkropp.

"Varför har jag inte sett denna innan?"

Jag lägger huvudet på sne och tittar lite bekymrat på tatueringen vid hans nyckelben. Dante skrattar svagt och lägger sina armar om min midja, innanför tröjan. Jag läser tyst för mig själv vad det står på den. Min kropp ryser svagt till och jag för min blick upp mot Dantes med ett leende.

"Kanske för att den är ny."

Jag nickar och tittar ner på den igen. Stilen är kursiv och är en mening på sex ord. En mening som fyller mig med glädje, för det som står på hans röst är enligt mig en otroligt vacker och betydelsefull fras.

"Varför just det där?"

Dante tittar ner på mig och ställer sig till rätta. Hans ena hand lämnar min midja och lämnar därmed en kyla på stället hans hand innan varit på.Jag tittar oförstående på honom när han pekar mot mig med ett leende.

"Där står min mening med livet."

Jag lägger mina armar om honom och kramar åt. När han lät orden lämna sina läppar kunde jag inget annat än att känna hur otroligt mycket dem där orden betydde för mig. Att han tatuerat in det där för mig. Att lilla jag, Alida Jolin är Dantes mening med livet.

Toxic // Dante LindheDär berättelser lever. Upptäck nu