T R E T T I O F E M

3.5K 87 12
                                    

Onsdag 9 maj 2018

Alida

Med långsamma steg går jag fram till Dante som jag inte sett på ungefär fyrtio minuter, jag säger inte att han alltid måste vara vid min sida men det känns ändå konstigt på något sätt. Jag knackar Dante försiktigt på axeln vilket får honom att på bara några sekunder vända sig om. När han ser mig avfyrar han ett brett leende, lägger sina händer om min midja och drar in mig i sin famn.

"Hej min vackraste." Mumlar han och tittar försiktigt in i mina ögon. Han vet att jag inte mår bra just nu men han gör ändå sitt bästa för att få mig på bättre humör vilket jag uppskattar så otroligt mycket.

"Hej." Viskar jag med ett svagt leende och lägger försiktigt mina händer mot hans bröstkorg. Dante placerar mjukt en kyss på min panna och låter därefter sitt huvud vila mot mitt. Jag drar honom närmre mig och känner hur han försiktigt kysser mig på halsen.

"Skulle du kunna följa med mig hem, jag behöver prata med dig." Mumlar jag och kysser honom försiktigt på halsen, likt det han gjorde på mig för bara några sekunder sedan.

"Ja, det är väll självklart." Säger han, låter sitt huvud hamna framför mitt och tittar in i mina ögon. Jag ger honom ett tacksamt leende och nickar.

"Men Dante, vi skulle ju fixa det där idag." Fräser en av killarna som Dante stod och snackade med innan jag kom. Han vänder sig irriterat om och spänner blicken i killen som yttrat meningen.

"Ni klarar det utan mig." Säger han en aning irriterat vilket får killen jag inte vet namnet på att irriterat himla med ögonen.

"Men Dante vad fan, vi behöver dig." Jag avfyrar en låg suck och drar mig ur Dantes grepp han fortfarande har om mig.

"Det är okej, du kan komma sen." Säger jag och nickar försiktigt mot killen som redan tittar på mig. Dante tittar på mig och skakar på huvudet.

"Nej men jag följer med dig." Säger han bestämt. Jag lägger min hand på hans överarm och ger honom ett svagt leende.

"Nej det är okej Dante, kom sen." Säger jag menande och placerar mina läppar mot hans. Han suckar svagt men nickar innan han besvarar kyssen.

"Okej, fine." Säger han, lägger armarna om mig och kysser mig mjukt på pannan. Jag drar sakta ifrån, ger honom ett leende och backar därefter några steg.

"Hejdå." Mumlar jag och ler lätt mot honom innan jag börjar gå mot skolans portar.
_____
Jag låser långsamt upp ytterdörren och stiger därefter in i den tysta lägenheten. Jag trär med en suck av mig mina skor och min jacka innan jag går längre in i lägenheten.

Jag slänger min väska på golvet, tar ut paketet med cigaretter ur väskan och öppnar upp balkongdörren i vardagsrummet. Om det är något ställe jag redan fixat bord och stolar på så är det balkongen. Jag slår mig ner på en av de tre stolarna och tar ut en cigarett ur paketet. Jag placerar den mellan mina läppar och aktiverar den med hjälp av tändaren.

Jag undrar vad Dantes vän snackade om.

Jag tar ett bloss och blåser därefter frustrerat ut röken bara några sekunder senare. Jag kan inte undgå att bli lite orolig över vad Dante och hans vänner ska göra, det lät inte som en positiv sak iallafall. Jag har snart varit tillsammans med Dante i en månad men under den tiden har han på något sätt inte snackat om allt som händer i sitt liv.

Jag är ganska säker på att han döljer något, eller så vill han inte dra in mig i det. Det skulle dock uppskattas ifall han berättade för mig om vad som sker när han sticker iväg ibland eftersom att jag blir väldigt orolig. Det har hänt flera gånger att han har blåmärken, sprucket ögonbryn och blåtiror på kroppen, men han vägrar att berätta hela sanningen.

Toxic // Dante LindheWhere stories live. Discover now