S J U T T I O T V Å

2.9K 77 36
                                    

Måndag 18 Juni 2018

Med datorn i min famn och fötterna på soffbordet sitter jag just nu efter att ha fått en instinkt att checka min Mail. Jag klickar in på den lilla ikonen med brevet och fäster blicken nervöst på inkorgen. När jag ser att hon skickat till mig blir nervositeten inom mig större och känslan av lite magont slår mig. Jag klickar in på mailet och börjar läsa.

Mikaela Norén:
Hej Alida, så trevligt att veta att du är intresserad av att vara min personliga assistent. Du verkar vara en mycket framåt och glad tjej. En tjej som är inställd på att jobba med ekonomi verkar du också vara vilket är precis det jag söker. Jag skulle därför jättegärna vilja träffa dig, ta en lunch och snacka möjligheter. Jag har lite inplanerade möten framöver men om du skriver till mig på sms så kan vi säkert klämma in en lunch.

Telefon: 0737039842

Ser framemot det.
Med vänlig hälsning, Mikaela

Lyckan av att läsa hennes mejl är obeskrivlig. Jag stänger igen locket till datorn och reser mig glatt upp. Jag kan inte hjälpa att ta ett flertal glädjeskutt påväg in mot sovrummet igen där min telefon ligger placerad på sängen. Jag tar upp den och slänger mig ner i min oerhört bekväma säng. Med fingrarna tappandes över skärmen slår jag in numret till Nicole.

"Hey bitch."

Skrattandes besvarar jag med ett eget hej på dig och känner hur jag verkligen inte kan sluta le.

"Du vet jobbansökan du gav mig, jag mejlade henne och fick idag svar på att hon jättegärna vill träffa mig för att snacka möjligheter."

Säger jag ivrigt och bara känner hur benen inte kan sluta röra på sig, glatt ställer jag mig upp och börjar gå runt i rummet.

"Va wow Alida grattis, vilken jävla möjlighet."

Utbrister hon och jag nickar exalterat vetandes att hon tyvärr inte kan se mig eller min lycka. Jag biter mig svagt i läppen och börjar fiffla med gardinen vid fönstret.

"Ja om man är glad alltså, så jävla lycklig."

Fnissandes tittar jag ut i omgivningen, vädret ute är vackert likt alla andra bra sommardagar Sverige har att erbjuda. Notera att det inte är ofta det är fint väder i Sverige, men underskatta aldrig de bra.

"Åh men det förstår jag, hon vill alltså diskutera lön, jobbuppgifter osv."

Jag låter mig själv med mjuka rörelser falla ner på rygg i sängen igen. Jag tittar upp i taket och låter mig själv avfyra ett djupt andetag. Wow.

"Ja, jag borde kanske skriva till henne sen. Vad gör du förresten?"

Jag behöver knappt vänta några sekunder innan hon svarar på min fråga.

"Jag gör faktiskt inte så mycket, orkar inte träffa någon idag."

"Okej, men du? Jag tänkte ringa Valter nu så vi hörs."

"Ja sure, puss."

Svarar hon och jag svarar med puss innan jag trycker på den röda luren. Med armarna utsträckta mot garderobshandtagen öppnar jag sedan upp den. Då graderna står på 26 och värmen ifrån balkongen verkade stämma överens med graderna tog jag valet att sätta på mig en röd urringad playsuit med vita prickar på och på fötterna ett par vita vanliga Converse. Jag knappar därefter in Valters nummer och slår mig ner vid sminkbordet. Jag slår på högtalaren och börjar så småningom sminka mig.

Toxic // Dante LindheDär berättelser lever. Upptäck nu