F J O R T O N

4.9K 87 11
                                    

Måndag 16 April 2018

När vi väl kommer in till skolan igen är korridorerna nästintill tomma. Jag slänger en blick på klockan och inser att vi redan börjat vår lektion.

Jag styr mina steg mot svenska salen tillsammans med Ludwig. Vi säger inget men vid detta tillfälle är det något som inte gör mig något.

Jag öppnar upp mitt skåp när vi väl går förbi det, tar ut min väska och slänger upp den på axeln innan jag stänger igen skåpet igen.

Jag tittar upp på Ludwig med ett svagt leende och öppnar därefter dörren till svenska salen.

"Alida, Ludwig vad trevligt att ni ville vara med här idag." Jag himlar med ögonen åt Louise och går längre bak i klassrummet för att sätta mig bredvid Nicole och med Dante vid bordet framför oss. Ludwig slår sig ner bredvid Dante och jag känner hur Nicole petar på mig i sidan.

"Gick det bra?" Viskar hon nära mitt öra, jag nickar svagt men visar samtidigt att något faktiskt var fel med Ludwig. Ett fel är det egentligen inte, men att veta att han känner så för mig blir väldigt svårt för mig och speciellt för honom.

"Vi kan prata mer sen?" Jag nickar som svar och ger henne ett litet leende innan jag fäster min uppmärksamhet på Louise, vår svenska lärare.

Efter några minuter av Louise's genomgång vänder sig Dante försiktigt om och placerar sin hand på mitt bord. Jag fäster min blick på hans hand, placerar min i den och avfyrar ett leende. Jag tittar upp på honom och ser hur hans ögon smått glänser. Något jag aldrig sätt innan.

Jag lutar mig försiktigt över bordet med min hand fortfarande placerad i hans. Han vänder sig halvt om tillbaka fram men låter också sin hand fortfarande hålla om min.

Louise's genomgång varar i ungefär 20 minuter till och när hon väl är klar berättar hon att vi ska börja på en ny skriftlig uppgift.

"I par eller enskilt?" Ropar Tristan vilket får halva klassen att himla irriterat med ögonen.

"Tristan hon sa ju precis att vi skulle jobba enskilt." Suckar jag, han vänder sin uppmärksamhet på mig och slänger en slängkyss med ett flin.

"Tack baby." Jag känner hur Dante spänner sig, jag tittar upp på hans ryggtavla och låter min tumme dras över hans handrygg ett flertal gånger tills han tillslut inte är så spänd längre.

"Helt rätt Alida, ni ska jobba enskilt men det är självklart att ni får hjälpa varandra ifall ni fastnar på en punkt eller något. Ni får gärna också fråga mig ifall ni behöver hjälp. Så, ni kan börja nu direkt." Säger Louise och halva klassen reser på sig.

Vi alla fyra valde att denna gång sitta inne i klassrummet för att arbeta. Vi flöt på väldigt bra och hjälpte varandra när vi behövde hjälp. Okej mestadels behövde egentligen bara Ludwig och Dante hjälp.

Efter en timme och tjugo minuters lektion av svenska var det dags att säga hejdå för dagen. Klockan slog 15:20 och alla var beredda på att ta undan alla sina saker.

"Tack för idag, vi ses igen på onsdag." Säger Louise, halva klassen mumlar ett hejdå innan alla nästintill flyger ut från klassrummet men jag förstår dem. Det är måndag, första dagen på skolveckan och alla vill bara hem.

Jag går fram till mitt skåp med Nicole bredvid mig Då hennes skåp bara är två skåp ifrån mitt egna. Jag tar ut min jacka och lägger av skolböckerna jag vet med mig att jag inte behöver ta hem.

Jag stänger igen skåpet igen och trär på mig min jacka. Han placerar sina händer om min midja och vänder på mig.

"Vi ses ikväll." Säger han med ett leende och placerar sina läppar mot mina. Jag lägger mina händer om hans nacke och besvarar med ett leende kyssen.

Toxic // Dante LindheWhere stories live. Discover now