31. Rada

860 71 2
                                    

Čekání až všichni přijdou jsem si ukrátila vínem a mluvením s Hadem, později se k nám připojil i Raven, Mystik a Nadal. Drogan to bohužel nestihl kvůli pozdnímu příchodu, ale to nevadilo. Stejně jsem se musela postavit čelem k tomu co následovalo. Když hodiny odbili desátou večer všichni jsme šli do velké místnosti se dvěma strážci. Uprostřed místnosti stál velký kulatý stůl s dvanácti židlemi a nad ním se houpalo něco co jsem nedokázala identifikovat. Usadila jsem se do křesla jež náleželo mistrovi Rebelů a rozhlédla jsem se po svých společnících. Po mé pravici seděl mistr Prokletých, po mé levici naopak Mosazného rohu. Naproti mě seděl mladý mistr Podvodníků, který si mě měřil nenávistným pohledem. Mé odmítnutí stále ještě nevzal, řekla jsem si v duchu a nadechla se upravujíc si svůj černý kabát. Byli tu všichni. Rudá stráž, Prokletí, Havrani, Znamení býka, Mosazný roh, Sefera'S, Auntamed, Kárová devítka, Podvodníci, Přízrační vrahové, Onyxová lebka a Rebelové. (Poznámka autora: Velký kruh byl za dobu mé nepřítomnosti rozšířen o 2 cechy). Pohlédla jsem nenápadně na mistra Havranů. Byl to okouzlující mladý muž Miranova věku, ale v tuto chvíli by se mohlo zdát, že je starší. Zamyšleně seděl na opačné straně stolu dost daleko ode mě a hleděl na jeho desku přičemž mu černé vlasy padali do očí. Raději jsem od něj odtrhla pohled a zahleděla se na nejstaršího z nás, který promluvil. 

,,Znovu jsem se tu sešli abychom probrali důležité záležitosti, ale než se k nim dostaneme prosil bych o menší diskutabilní zprávy. Má někdo nějaké požadavky či něco na srdci?" Pronesl chraplavým hlasem postarší muž se šedými vlasy, který velel Sefera'S. Za jeho zády poslušně stál Mystik a na vše pečlivě dohlížel, právě on byl nástupcem mistra a proto za něj většinu věcí řešil.

,,Já bych něco měla," sdělila jsem jim a spojila ruce na desce stolu. Okamžitě se na mě upřely zvědavé pohledy. ,,Cech zvaný Šelmy požádal zda by si zde mohl zřídit základnu. Jejich sponzor je ochotný zaplatit určitou částku pokud by byl problém, že by zde operovali." 

Jako první se ozval mistr Přízračných vrahů. Měla jsem z něj husí kůži, protože vydával temnou auru a jeho černý klobouk vypadal přinejmenším dost děsivě, vlastně, on sám byl vcelku děsivý. Bledá tvář, dlouhý špičatý nos a psychopatický úsměv i oči, děsivé. ,,Základna by byla zřízena na území Rebelů? Odmítám se dělit s nějakým cizím cechem o svou půdu." 

,,Na území Rebelů, chtějí jen bezpečně procházet mezi územím bez postihu," objasnila jsem mu ochotně a podívala se na Podvodníky, kteří se pohrdavě ušklíbli. Neměli rádi Rebely a jejich mistr nesnášel mě kvůli odmítnuté pozvánce do postele před lety. Jsem si jistá, že mi to tu rozhodně dá sežrat. 

Starý muž se podíval na mistra Přízračných vrahů. ,,Další otázky, Venome?" 

Venom praštil v černých rukavicích do stolu. ,,Žádné otázky, Samsone," odpověděl a věnoval mi úšklebek při kterém mi přeběhl mráz po zádech. 

,,Někdo další?" Zachroptěl muž a rozkašlal se. Nikdo další otázky neměl a proto se zeptal: ,,Kdo je pro?" Všichni zvedli ruce až na Podvodníky, kteří hlasovali proti, ale byli přehlasováni, takže návrh byl schválen a Šelmy mohli pobývat na našem území zcela legálně. Další návrh nebo spíše nesouhlas přišel od Mozasného rohu. Jejich vůdce sedící vedle mě- statný Qua'rna skutečně se podobající býku s tmavě modrou skoro černou kůží se nechal slyšet o problému s berserky, kteří narušují jeho obchody a ohrožují jeho žoldáky. To byl spouštěč stížností. Všechny cechy měli problémy s berserky. Narušovali jim obchody, vraždy, krádeže a jiné nelegální aktivity Zároveň se tam všichni začali obviňovat navzájem z různých věcí a mě z toho nevynechali. 

Kronika tmyWhere stories live. Discover now