4.

1.2K 54 7
                                    

Adam szemszög

Mióta ismerem a történetét, hogy mi történt vele még inkább megszeretném védeni, de egyszerűen nem erőszakolhatom magam rá, ha ő nem akarja, hogy védjék. Úgy érzem és a szavaiból is úgy vettem ki, hogy neki kb mindegy mit tesznek vele, annál, ami történt rosszabb nem lehet. Szerettem volna beszélni vele, hogy ez így nincs rendben, hogy annyi minden áll előtte még az életben, de elvetettem az ötletet, amúgy sem kellene belefolynom, nem az én dolgom, én csak egy tanár vagyok ott, nekem nincs közöm az életükhöz. Ki kell maradnom ezek után, így is többet foglalkoztam vele, mint kéne. Ha ezt elmondanám Jamesnek tuti hülyének nézne, vagy Mike, kiröhögne, ők sosem folytak bele a diákjaik életébe, és milyen jól tették.

Úgy peregtek a napok, ahogy reméltem. Jack minden órán előadta magát, bár ami meglepő volt, hogy már nem is annyira Grace érdekelte, engem cseszegetett, beszólogatott, megjegyzéseket tett, arra vonatkozóan, hogy én dugni akarom Grace-t. Igazából ez volt, ami miatt a legjobban aggódtam, nem akarom, hogy keverjék a szezont a fazonnal. A tinik eszméletlen meggondolatlanok tudnak lenni, elég, ha csak egyikük gondolja rettentő viccesnek ezt elterjeszteni és tönkre tehet két életet. Engem kicsapnak, nyekkeni sem lesz időm, Grace pedig még jobban magába fordul, és ki tudja mit vonhat az maga után, az eddigi sztoriját ismerve, meg amúgy is, hogy juthat ilyen eszébe... én nem akarok semmit ettől a lánytól, egyszerűen csak rossz volt nézni ahogy szenved, ezért akartam segíteni rajta, de tessék, ide jutottam a kíváncsiságommal.

Azt válaszoltam Jacknek, hogy ha én dugni akarom, akkor ő is, erre a többiek nevetni kezdtek Jack meg elhallgatott és ekkor véltem felfedezni valami aprócska érzelmet átsuhanni az arcán. Grace kikerekedett szemekkel nézett rám. Én csak ültem ott és farkas szemet néztünk. Száját nyitogatta, mint egy hal. Felváltva néztem őt és Jacket. Vajon Jack így akar a közelében kerülni? Elég beteg módszer, talán magáénak akarja a lányt, beakarja törni. Annó nálunk is volt egy két srác, akik szinte behódoltatták a barátnőiket, de Grace nem ez a típus azt hiszem, és talán ez bosszantja a legjobban.

Egész órán engem nézett, azt hiszem még sosem erre még sosem volt példa. Mindig a fejét lehajtva jegyzetelt, de most figyelt rám, bár végig valamiféle hitetlenséget láttam rajta, hogy ezt tényleg megtettem, tényleg kimondtam. Nem tudom mit gondolt, nekem az jutott eszembe, hogy Jack talán ezután még jobban rá fog szállni.

Ugyanakkor eldöntöttem, hogy ha legközelebb látom, hogy bántja is közbelépek. Nem tudom nézni, ahogy az a kis féreg kínozza. Utálhat is érte, de akkor sem fogom hagyni, elvből nem tehetem meg. Nem nevezném magam férfinak, ha végig nézném és nem tennék semmit.

A szünetekben többet mászkáltam a folyosókon, kerestem a szememmel, de aztán emlékeztem, hogy azt mondta Annie, hogy a könyvtárban szokott bujkálni s végül meg is találtam, többször is jártam arra, épp csak ránéztem, hogy lássam jól van.

Nem tudom meddig jártam a nyomában. Nem kommunikált velem, a tanórán és tananyagon kívül soha semmit nem mondott, soha egy köszönöm nem jött tőle, persze nem is vártam el, de tényleg nem érdekelte mit tesz vele Jack. Többször közbe léptem, leépítettem Jacket vállalva, hogy emiatt simán ki rúgathat, de nem érdekelt, ugyanúgy megtettem. És meg is fogom tenni.


Grace szemszög

Beléptünk az októberbe. Több mint egy egész hónap telt el, de a helyzet nem változott, Jack, ha lehet még inkább kínoz, bár Taylor sokszor közbelép és így nincs alkalma olyan sokszor bántani, de nem hagy ki egy adandó alkalmat sem.

Járok a zene fakultációra, zongorázni tanulok, vagyis folytatom a tanulmányaimat és ugyanolyan sivár, eseménytelen hétköznapjaim vannak. A zene fakultáción van egy lány, akivel néhány szót beszélünk, de mindig ki akar találni valamit, be akar ülni valahova így mindig rövidre zárom. Nem nagyon vágyom társaságra, csak legyen vége ennek az évnek. Tudom azt is, hogy ezzel szépen elintézem magam, de nincs szükségem arra, hogy valaki állandóan általa vélt jó tanácsokkal lásson el, nem akarok senkit megbántani azzal, hogy ugyanúgy a saját elképzeléseimet követem. Elég ezeket a meccseket Peterrel lejátszani.

NehézWhere stories live. Discover now