Final (Part 2)

23.4K 1.1K 340
                                    

Billie Eilish, No Time To Die

İyi okumalar...

*****

Merhaba.

Öncelikle olur da ölürsem diye sana ulaşmak için böyle klişe bir yolu bulduğum için üzgünüm. Bu satırları yüzünde bir üzüntü görmenin korkusuyla yazıyorum fakat bu mektubu aldıysan çok üzgünsündür.

Senin mesajlarını ilk okuduğum zaman durup düşündüm. Düşünce yapın, güçlü oluşun beni çok etiketledi. Sana ilgim ilk burada başladı, daha sonra katlanarak devam etti. Her bir ayrıntıda daha çok sevdim seni, seninle bir hayat yaşamak istedim. Yeri geldi çoluğa çocuğa karışmanın hayalini bile kurdum, sen bilmesen de ben hayallerime seni dahil ettim. Bu basit bir şey değildi, anlamını tam olarak kavrayamadığım bir şekilde bağlandım sana. Asla da tam olarak anlayamayacağım.

Fakat bazen bazı şeyler planlandığı gibi gitmiyor. Tam senin de beni sevdiğini anladığım zamanlarda sağlık kontrolü sırasında kalbimde bir sorun olduğu ortaya çıktı. Aslında uzun süredir varmış ve farkında değilmişim. Basit bir şey değildi, yoğun tedavi gerektiriyordu. Babam tedavi için beni Amerika'ya yollamak istedi. Orada daha iyi tedavi görebileceğimi düşündü, doktorum da öyle düşünüyordu. Ben oradan sağ dönemeyeceğimi biliyordum. O anda sadece seni düşündüm Bade. Sana ne söyleyeceğimi düşündüm. Gelemeyeceğini biliyordum, benim tedavi sürecim seni belki de mahvedecekti. Buna katlanamazdım. Sonunda öleceğim bir yolculuğa seni çıkaramazdım.

Tedaviye karar vermeden önce hayatından çıkmam gerektiğini düşündüm. Kalbinde kendimi bitirirsem her şey senin için daha kolay olur sandım. Hayatına girmemiş olmayı diledim, seni üzmek en son istediğim şeydi fakat bunu yapmak zorundaydım çünkü eğer yapmazsam daha çok üzülecektin. Komik değil mi? Mete Uygar canından çok sevdiği Bade Saygın'ı üzmeyecek bir yol bulamadı. Sessizce uzaklaşmam gerekiyordu, hayatından yavaşça ayrılmalıydım. Son zamanlardaki hareketlerim bu yüzdendi Bade. Belki fark ettin, belki de fark etmedin. Ama nefes nefese kalışlarım da bu yüzdendi, sana ara sıra uzun uzun bakışlarım da...Bırakmak istemiyordum çünkü. Kendim için değil senin için, sen yaralı bir denizkızı ben de geminin kaptanı. Bir gün seni bırakıp gitmek zorunda kalacağımı bilmeliydim. Özür dilerim Bade. Seni yaşayamadığım için, seninle yaşayamadığım için ve öldüğüm için...Ben çok merak ettiğim bir yolculuğa çıktım, seninle yaşadığım kısa ama mutlu zaman hayatımda yaşadığım en güzel zamandı. Bunu asla unutmayacağım.

Bade, ben gittim. Artık yokum, bu seni çok üzüyorsa bile sil gözyaşlarını. Sen hiç ağlamazsın. Kolay değil biliyorum ama benim için yap bunu. Seni üzgün görmek bana acı veriyor. Her zaman hayatı seven bir kız ol, benim için de sev hayatı. Keşke böyle olmasaydı, keşke aptal kalbim bozulmasaydı. Keşke beni hiç sevmeseydin de sonunda üzülmeseydin. Keşke sendeki beni bitirecek davranışlarda bulunmak zorunda kalmasaydım. Gerçi onlar da işe yaramadı ama...olsun. Hayatımın son zamanlarını benim için yaşanabilir hale getirdin. Sana bunun için minnettarım. Seni bırakmak zorunda olmanın bu kadar zor olacağını düşünmezdim. Bu mektubu yazmanın bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. Kalbim hasta da olsa durmuş da olsa içinde hep sen olacaksın. Toprağa karıştığımda bile içindeki aşk besleyecek ağaçları. Beni kendine çok kolay bağladın, şimdi kendini de hayata öyle kolay bağla.

Sakın ağlama sol yanım, güzel gözlerinin içi hep gülsün. Seni her zaman seveceğim, beni özlediğinde yıldızlara bak. Orada olacağım, umarım tekrar buluşuruz.

-Mete Uygar

****

ig: pluviamore

Dert Ortağı ~texting~Where stories live. Discover now