4.

4K 319 211
                                    

Leeg staar ik naar het witte plafond. Het lijkt alsof ik soms alleen leef op deze wereld. Verdriet maakt plaats voor woede als ik weer denk aan gisterenavond. Je kan het al raden. Het gaat weer over mijn vader.

Flashback
''Wollah ik had een wedstrijd, waarom geloof je me nooit?'' Roep ik woedend. ''Waar is het bewijs dan?'' Er volgt een harde klap op mijn gezicht en ik doe mijn best om hem niet aan te vallen.

''Wesh beschouw je mij als je zoon of wahed hondje die je van straat hebt geplukt? Waarom vertrouw je me nooit?! Je bent gewoon net als opa, tfoe 3lik!" Gefrustreerd kijk ik mijn vader aan, die ineens hele donkere ogen heeft in plaats van blauwe. Ze staan kil. Alsof ze me willen vermoorden. ''Jij, jij bent smeriger dan een hond. Jij bent een of andere junkie die maar doet waar hij zin in heeft. Wollah en als je nog een keer over-"

''Saifeddine, zo is het wel genoeg.'' Zegt mijn moeder zacht vanuit de deur van de woonkamer. Met open mond kijk ik haar aan. Sinds wanneer durft zij zich te mengen tussen mijn vader en ik? Een rustgevende blik van mijn moeder doet mijn hart weer rustig kloppen.

''Niet mee bemoeien, Meryam.'' Antwoord hij bot terug. ''Pardon? Ik ben toevallig wel zijn moeder en gelukkig vertrouw ik hem wél! Ik begrijp totaal niet waarom jij hem als junkie verklaard, want mijn zoon is een hele rustige jongen, die zijn best doet voor zijn moeder!'' Barst ze ineens los, en even lijkt de tijd stil te staan.

Zelfs mijn vader moet zich even beseffen wat mijn moeder zojuist heeft gezegd. ''Misschien zie je in jouw ogen niet hoe hij is en wat hij doet, maar ik wél. En mijn ogen vertellen mij dat deze jongen totaal de verkeerde kant op gaat.''
Einde flashback

Hij is gek. Hij is knettergek. Geërgerd sla ik mijn hand hard tegen de muur aan en sta dan op. Mijn leven is een grote grap. Ik begrijp het zelf niet eens.

''Charaf!'' De deur vliegt open en wéér zie ik het chagrijnige gezicht van Ikrame, of terwijl mijn zus. ''Wat is er nou weer?'' Snauw ik terwijl ik een shirt aan doe. ''Haal maandverband voor me, ze zijn namelijk op.'' Ik trek mijn wenkbrauw op.

''En waarom moet ík dat halen?'' Ze haalt haar schouders op en glimlacht ineens lief. ''Je bent mijn broertje. Oké weet je wat? Als jij het voor mij haalt, kom ik de volgende keer voor je op als je weer beef hebt met papa." Ze kijkt me met een vragende blik aan en ik zucht even.

"Je praat alsof het een dagelijkse feit is." Ze bijt even losjes op haar lip en glimlacht zwakjes. "Is ook zo. Ewa niet zo sip doen, Charaf. Je bent een mooie jongen, laat je niet door papa beïnvloeden. Hij heeft gewoon teveel stress aan zijn hoofd door werk, en je bent ook nog eens z'n eerste en laatste zoon." Ze drukt een kus op m'n wang en ik kijk haar met open mond aan.

"Sinds wanneer ben je zo lief?" Even grinnikt ze. "Sinds ik zie dat mijn broertje het moeilijk heeft. Het spijt me voor alle ruzies die ik heb veroorzaakt." Ik haal mijn schouders op en knik. "Bedankt, Ikrame. Ik meen het." Meteen voel ik een klap tegen mijn kont aan.

"En nu opsodemieteren, want ik wil niet doorlekken." Ik trek een vies gezicht en duw haar mijn kamer uit. "Ik ga zo."

Snel doe ik wat gel in m'n haren en trek ik een joggingsbroek aan. Vervolgens stap ik in mijn zwarte Royaums en spuit ik nog wat parfum op.

Papi moet er altijd fris uitzien toch.

Nu we het toch over mijn schoenen hebben, je vraagt je zeker af hoe ik aan dat geld kom. Ik zal je één ding vertellen, mijn vader is een welbekende zakenman met een eigen bedrijf die ik nóóit zal overnemen.

Nooit.

Ik pak mijn pinpas, steek hem in mijn broekzak en doe nog een pet op van Nike air force. Ik check me nog een keer in de spiegel en glimlach even bij de gedachtes dat ik eindelijk weet waar ze woont én wat haar naam is.

Nouraine..

Snel ren ik de trappen af en negeer ik mijn vader die me roept. "Laat hem maar papa! Hij gaat iets voor me halen uit de appie!" Hoor ik Ikrame roepen, en glimlach even. That's my sis..

Ik open de voordeur en begin te lopen richting de supermarkt. Ik grijns even als er iets in mij op komt. Waarom heb ik dit nog nooit eerder bedacht?

Bijtend in mijn lip en staar ik naar de scooterwinkel van een verre vriend van mij iets verder op. Zal ik gewoon een scooter halen en hem op een vaste plek buiten huis zetten, zodat ik hem op kan halen wanneer ik wil? Geld is immers geen probleem..

Niet pussy doen, Charaf. Gewoon doen. Wat kan er nou mis gaan? Met moed in mijn schoenen loop ik langzaam de winkel in en kijk ik om mij heen.

"Hey, Charaf! Wat brengt jij nou hier?" Ik draai me om en zie de jongeman mijn richting oplopen. "Ewa Hamid, mlih sheh nigh? (Alles goed?) Ik kom shi scoobie (scooter) bij je halen als je mij gunt." Lachend geef ik hem een boks en hij grijnst even.

"Tuurlijk broer, kies maar uit. Genoeg keuze hier." Ik knik en laat mijn ogen over de scooters glijden. Bij ééntje blijven ze haken. Het is een matte zwarte Vespa.

"Dat wordt hem.." Ik grijns terwijl ik er naar wijs. "Aait aait, ewa afrekenen dan die handel." Ik betaal snel alles, zet het op mijn naam en kan het gelukkig meteen meenemen.

"Hou je taai en de groeten aan je vader!" Ik wuif het weg en rijd het straatje uit. Wollahma die groeten krijgt hij. Hij mag dan wel de zoon zijn van mijn vaders kennis. Die groeten verdient hij gewoon niet.

Ohja, het voelt trouwens goed om eindelijk op een eigen scooter te rijden.

Maar de vraag waarom mijn vader zoiets verbiedt dwarrelt nog steeds rond in mijn hoofd..

---

Haaaaaaayy!

Voor degene die heel scherp zijn, is het jullie opgevallen dat er een soort verband ligt tussen Best Mistake (boek van iamyoussra ) en Verloren Liefde?

Voor de mensen die het niet is opgevallen, er komen in latere hoofdstukken steeds meer aanwijzingen waardoor het duidelijk wordt hihi..

IK BEN TROUWENS ECHT LIEF? IK HEB AL DAGENLANG HOOFDSTUKKEN ACHTER ELKAAR ONLINE GEGOOID!

GUN MIJ VANDAAG 45 STEMMEN, DAN ZAL ER MORGEN WEER EENTJE ONLINE KOMEN!

Xoxoxo

PS: Lees aub het boek van MarokkaanseZ (from mommy's princess to daddy's fighter)

Dark Future. (VOLTOOID)Where stories live. Discover now