61.

1.8K 214 75
                                    

"Zo ken ik je weer," Grinnikt Mariën. "We zullen hem eens laten zien wie Nour is." Ik grijns en haal mijn haar uit de knot. "Hoorde ik nou geklop?" Rani kijkt ons fronsend aan. "Geklop?" Ik sta verbaasd op. "Even kijken hoor.." Ik schud mijn haar los en loop naar de gang. Nieuwsgierig open ik de voordeur.

"Hey! Nouraine, toch?"

---

Perspectief Nouraine

Met grote ogen kijk ik van Ikrame weer naar haar moeder en weer terug. ''Uhh.. Ja?'' Ik voel hoe mijn benen de balans kwijtraken en houd de deur stevig vast. ''Aangenaam kennis te maken! Ik ben Meryam, oftewel Charafs moeder.'' Ze kijkt me enthousiast aan en buigt naar voren om mijn wangen te kussen. Met open mond kijk ik haar aan. Heeft de vrouw van Saifeddine Ben fucking Ahmed mij nou zojuist gekust?

"Hoi Nour." Ikrame kijkt me lipbijtend aan en je ziet duidelijk dat ze haar best doet om niet in lachen uit te barsten. "Hey.." Fluister ik haast. "Nou, mogen we binnenkomen om een kopje thee te drinken? Ik heb begrepen van Ikrame dat je alleen thuis was met je vriendinnen." Ze kijkt me grijnzend aan. Mijn blik rolt naar Ikrame en zie dat ze haar voorhoofd klapt. "Ik zei dat ik het op Snap zag." Ze werpt een vijandelijke blik naar haar moeder. "Zelfde." Ongemakkelijk krab ik op mijn achterhoofd. 

"Natuurlijk mogen jullie binnenkomen." Ik tover een vrolijke glimlach en zet een stap opzij, zodat ze binnen kunnen komen. "Schattig huisje." Ze kijkt om zich heen en doet haar hakken uit. Hup.. Daar gaat een doezoe op de grond.

"Dankjewel," Ik lik mijn lippen en verricht smeekbedes in de hoop dat de meiden niet raar aan het doen zijn. "Kom mee.." Ik kuch even hard zodat de meiden me horen en loop de woonkamer binnen.

En ja hoor. Ik had het kunnen weten. Lege pizzadozen op de grond, popcorn op het tapijt, de tafel bezaaid met snoep en chips, lege blikjes cola op de bank en zo kan ik nog even doorgaan. "Oh fuck!" Rani kijkt ons met grote ogen aan en begint als een gek op te ruimen. "Rustig meiden, ik ben de koningin niet hoor," Grinnikt Meryam terwijl ze haar armen over elkaar slaat. ''Maar ik denk wel dat we hier moeten opruimen voor je ouders thuiskomen..'' Grinnikt ze, en wijst naar een paar kussens op de grond.

''Dat gebeurd er als je bevriend bent met dieren, hea.'' Lach ik zachtjes en buk om een kussen op te rapen. ''Ewa, waar wachten jullie op? Zet die muziek op, stroop je mauwen op en begin schoon te maken!'' Ze klapt enthousiast in haar handen en trekt haar jasje uit. Verbaasd kijk ik haar aan. ''Wilt u nou zeggen dat u met ons gaat opruimen?'' Mariëns mond zakt open. ''Oh, spreek me alsjeblieft aan met 'je'. Maar is dat raar dan?'' Meryam kijkt Ikrame even aan. ''Wil je hen even uitleggen waarom ik dat zo graag wil?'' Ze begint te grijnzen en kucht even. ''Al te graag, mevrouw. Nou, deze dame hier heeft nooit de kans om ook maar iets schoon te maken thuis. Als ze het wel doet, krijgt ze problemen met heer Benahmed en krijgen ze ruzie. Het is zelfs zo erg dat ze de schoonmaaksters soms extra betaald om zelf de was te doen of de keuken op te ruimen.'' 

Met open mond kijken we Meryam aan. ''Maar.. Ik wil ook zo'n leven?!'' Roept Rani bijna jankend. ''Geloof me, lieverd. Zo leuk is het ook weer niet.'' Ze kijkt even om zich heen en kijkt me aan. ''Weet je wat? Als we hier hebben opgeruimd, neem ik jullie mee naar mijn huis en laat ik alles zien wat jullie geweldig zouden vinden. Goed?'' Enthousiast klapt Mariën in haar handen. ''We worden gewoon bestfriends met Meryam!!!'' ''Omg mogen we Saifeddine ook meteen ontmoeten?!'' Rani kijkt haar smekend aan. 

''Ha-ha. Nee, die kleuter is van mij.. En daarbij is hij nu op z'n werk. Maar..'' Even glimlacht ze duivels. ''Maar?'' We kijken haar afwachtend aan. ''Jullie mogen wel iemand anders ontmoeten.'' Ze geeft me een knipoog. ''Kifesh? Wat doe jij hier Ikrame?'' We draaien ons om en zien Zineb de trap aflopen. ''Wow..'' Haar adem stokt als ze Charafs moeder ziet en laat alle spullen vallen die ze in haar handen heeft. 

''Wat een mongool..'' Ikrame schud lachend haar hoofd en schiet haar te hulp. ''Oh, we zijn dus met z'n zessen. Top! Hoe meer handen, hoe sneller we klaar zijn.'' Ze kijkt Zineb aan en geeft haar een hand. ''Aangenaam, ik ben Meryam.'' Zineb laat haar ogen naar beneden rollen en staart kort naar haar hand. ''Holy.. Uhm. Hey, ik ben Zineb.'' Ze bijt even in haar lip en kijkt mij met grote ogen aan. 

Ik grinnik en haal mijn schouders op. ''Help je ons mee met opruimen? We gaan hierna naar mijn huis.'' Zinebs ogen sperren wijder open en gooit haar handen in de lucht. ''Of course!'' Ze zet haar haar snel in een staartje en zet de spullen op de trap. Die hebben we natuurlijk niet meer nodig. ''Mama, weet je wie zij is?'' Grinnikt Ikrame. ''De vriendin van Yassine.'' ''Yassine? De zoon van Youssra en Ilias?'' Ze kijkt Zineb verbaasd aan. ''Jeeeeep.'' Ikrame stopt haar handen grijnzend in haar zakken.

''Aaaaa wat leuk!!!'' Ze loopt op haar af en geeft haar een dikke knuffel. ''Je hebt de perfecte uitgekozen, joh! Wat is hij een knapperd zeg.. Jij trouwens ook, ma sha Allah.'' Ze schenkt haar een knipoog. ''Dankjewel..'' Zineb loopt rood aan en verslikt zich even in haar speeksel. ''All the single ladies, all the single ladies!'' Mariën zet de boxen harder en begint te dansen. Droog kijken we haar aan. ''We zouden opruimen toch?!'' Ze haalt lachend haar schouders op en begint de tafel op te ruimen. 

''She is right.'' Meryam hijst grinnikend haar kokerrok omhoog en begint dansend een paar kussens op te schudden. ''Nour, geef me alsjeblieft één goede harde klap op mn face..'' Ik kijk Zineb lachend aan en duw haar de woonkamer in. Dit wordt vast en zeker een geslaagde avond. Ik haal de stofzuiger uit de kast en stop de stekker in de stopcontact.

Wie had dat gedacht? Van plannen bedenken hoe we de boys jaloers konden maken, naar dansen opruimen met Charafs moeder..

Ben ik nou aan het dromen of aan het dromen?


---

Oké tis echt raaar om je eigen naam te gebruiken in je boek loll

Wat vinden jullie ervan dat Meryam bevriend probeert te worden met de meiden? :)

Laat het me weten in de reacties en vergeet geen stem achter te laten!

Xxx


Dark Future. (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu