63.

1.8K 212 81
                                    

Ik gooi het blikje cola weg en plof weer neer op het bankje. Het bankje waar al zoveel gebeurd is. Elke jongen uit de buurt heeft er wel herinneringen aan. Ik kijk om me heen en houd mijn blik vast op Yassine die straal langs de groep loopt op het stoepje. ''Ey! Yassine!'' Ik fluit even en frons als hij niet omdraait. Wat heeft hij nou weer?

Ik sta snel op en loop achter Yassine aan. Verbaasd zet ik mijn hand op zijn schouder. ''Kifesh je negeert, bro?'' Hij lacht hoofdschuddend. ''Bro? Broers houden niks verborgen voor elkaar. Succes Charaf, mij heb je blijkbaar toch niet nodig.'' Ik trek mijn wenkbrauw op. ''Waar praat jij nou weer over?'' Hij duwt mijn hand weg en brengt zijn gezicht dicht bij de mijne.

''Je weet dondergoed waar ik het over heb, eghjour. Je hebt het allemaal voor jezelf verpest.'' En met die woorden draait hij zich om. In trance staar ik hem na. Hoe weet hij het? Hoe is hij erachter gekomen? Ik zet mijn handen in mijn haar en ga zitten. ''Ey, wat was dat?'' Amir neemt naast mij plaats. ''Weet ik veel..'' Mompel ik en bijt hard in mijn lip. 

''Geen zorgen.. Misschien heeft hij zijn dag gewoon niet.'' Ik haal mijn schouders op. ''Denk het niet..'' Ik kijk op en zie hoe twee kleine jongens voetballen. Ooit was ik ook zo'n jongetje.. Tot laat in de namiddag voetballen met mijn vrienden en dan naar huis om te eten. Ik kijk naar mijn voeten wanneer de bal tegen mij aanrolt. ''Wil je meedoen?'' Vraagt het jongetje met een piepstem. Ik glimlach en sta op. ''Natuurlijk wil ik dat.'' Ik sta op en pass hem de bal. Met een grote lach passt hij hem verder naar zijn vriendje, die hem weer naar mij trapt. 

''Kunnen jullie dit, boys?'' Ik hou er even mee hoog en trap hem in doeltje. ''Tuurlijk!'' Gillen ze, en rennen meteen achter de bal aan. Met een glimlach kijk ik ze na, tot ik ineens een zware hand op mijn schouder voel. Ik draai me om en kom oog in oog met mijn vader. Wat doet hij hier nou weer? ''Meekomen.'' Sist hij en loopt richting zijn auto. Ik zucht diep en rol met mijn ogen naar Amir, waarna ik hem volg naar zijn auto. Ik stap in en doe mijn gordel om.

''Waar gaan we naartoe?'' Vraag ik hem nieuwsgierig. Hij negeert me en houdt zijn handen stevig om het stuur. ''Dan niet hea..'' Mompel ik terwijl ik naar buiten kijk. Mijn gedachtes vliegen naar Nouraine. Wat deed ze in hemelsnaam voor mijn slaapkamer? Ik begrijp het nog steeds niet. Het rare is dat ze ook nog eens stond met over elkaar heen geslagen armen. Hoe lang zou ze daar gestaan hebben? Heeft ze iets raars gehoord?

Een zucht verlaat mijn lippen als mijn vader parkeert voor zijn bedrijf. ''Stap uit.'' Dwingt hij me, en maakt zich los van zijn riem. Stilletjes doe ik wat hij zegt en loop ik achter hem aan naar binnen. Met handen in mijn zakken volg ik hem de lift in. Ik leun tegen de spiegel aan en ga meteen recht staan wanneer ik een dodelijke blik krijg. Zenuwachtig friemel ik aan mijn jas. Wat wilt deze man van mij?

Zuchtend slenter ik achter hem aan naar zijn kantoor. Hij slaat de deur met een klap dicht en ploft neer in zijn stoel. Ongemakkelijk neem ik plaats voor zijn grote bureau. ''Zo,'' Begint hij schamper. ''Er komt dus veel nieuws van jou naar buiten, hea? Jongeman.'' Met nadruk op het laatste woordje kijkt hij me spottend aan. ''Dat valt toch wel mee..'' Mompel ik terwijl ik hem vol vraagtekens aankijk. 

"Oh ja? Moet je mij niet iets vertellen?" Ik frons en ga recht zitten. "Nee?" Hij kijkt me verbaasd aan. "Nee? Dus ik weet alles over je?" Ik knik. "Je liegt tot je barst!" Hij slaat hard met z'n hand op tafel. "Hoe komt het dan dat ik vanochtend een telefoontje kreeg van de rechtbank, over het feit dat jij uitgenodigd bent voor een zitting?" Zijn ogen spuwen vuur. "De rechtbank?" Mijn mond zakt open. "Waarom dan?" Hij rolt met zijn bureaustoel een beetje naar achteren en slaat zijn armen over elkaar heen. "Een jongen genaamd Marouane is vermoord. Een dader is opgepakt, en weet je wat hij heeft gedaan?" Hij kijkt me afwachtend aan. "Nou?" Vraag ik piepend. 

"Hij heeft verdomme je naam genoemd!" Roept hij kwaad uit. Even blijf ik stil. 

Hij heeft me verraden? Mehdi heeft me verraden? Dit kan niet waar zijn..

---

Oeeehh, beetje heftig dit hoor.. Beachboy heeft shekem gezet. 

Wat vinden jullie daarvan? Zullen we hem heressen? Lol

Vergeet geen stem achter te laten!

Xx Meryam

Dark Future. (VOLTOOID)Where stories live. Discover now