40.

2.4K 249 97
                                    

Perspectief Nouraine

"Hij houdt van je, Rani. Hoor je me? Hij houdt, niet hield. Vergeet nooit dat als iets liefs je verlaat, de liefde nog altijd blijft. Want weet je, liefde houdt niet op waar leven eindigt.." Met tranen in mijn ogen kijk ik mijn nieuwe vriendin aan.

Ik ben bereid haar helemaal te steunen. De liefde van je leven kwijtraken is namelijk niet niks.. En ik weet er alles van. Althans.. Het was mijn eigen schuld.

Zuchtend wrijf ik over haar bovenbeen. "Bedankt, Nour. Ben blij dat ik je heb leren kennen." Haar ogen glinsteren en meteen neem ik haar in mijn armen. "Het zelfde geldt voor jou, Rani.. Echt waar."

Ze laat me los en veegt haar tranen weg. "Ik moet gaan.. Dingen regelen voor de begrafenis enzo.." Ik glimlach zwakjes en knik. "Zorg goed voor jezelf en zijn moeder.. Jouw steun heeft ze zeker nodig."

"Komt goed." We staan op en samen wandelen we naar beneden, waar ik haar uitlaat. "Doei!" Met een klap sla ik de deur dicht. Voor de zoveelste keer vandaag slaak ik een diepe zucht.

Het doet me zoveel pijn dat Armando gewoon overleden is..

Even spits ik mijn oren wanneer ik gelach hoor vanuit de woonkamer. Das vreemd.. Voor zover ik weet zijn mijn ouders niet thuis. Behalve Noussair dan.

Ik wandel de woonkamer binnen en mijn mond klapt gewoon open van verbazing. "Ikrame?" Zo te zien heeft ze het wel héél gezellig met mijn broer. Ik voel woede opkomen als ik de treurige Charaf weer voor me zie.

"Ga naar je kamer ofzo." Mompelt Noussair zuchtend. "Laat haar joh. Hoooi Nour!" Roept ze vrolijk. "Hoe gaat het met Charaf?" Vraag ik haar expres, terwijl ik Nouss negeer.

"Over hem valt niet te praten." Zegt ze meteen afwezig terwijl ze haar nagels bestudeerd. "Pardon? Ikrame, het is je fucking broertje! Niet eens je broertje, maar je tweeling. Je wederhelft. Kifesh er valt niet over hem te praten?!" Kwaad kijk ik haar aan.

"Ongesteld woulleh?" Zegt Noussair zacht, terwijl hij me met grote ogen aankijkt. "Vanwaar al die medelijden met hem? Was jij niet degene die hem ineens haatte terwijl je tering erg verliefd op hem was?! Was jij niet degene die hem afwees toen hij bij je kwam smeken om te praten? Hmm!?" Vuurt ze net zo boos terug.

Even val ik stil. Het is waar wat ze zegt. Ze heeft helemaal gelijk zelfs. Alleen moet ze zo niet over haar broertje praten. Hij heeft zijn vriend verloren, wat is er mis met haar?

"Weet je wat ik niet aan jou begrijp? Zijn fucking beste vriend is dood en jij doet alsof er niks aan de hand is. Alsof je er niks om geeft dat Armando dood is en dat je broertje kapot gaat." Haar mond valt open en even valt er een pijnlijke stilte.

"Is Armando.. Dood?" Ik knik en kijk even weg. "Je hoort je broertje te steunen, Ikrame. Hij heeft je nodig." Even trekt ze haar wenkbrauw op. "Denk je dat hij me nog wat boeit? Hij mag zijn leven zelf maar lekker leven nu. Mijn ouders en ik zijn het helemaal zat." Even frons ik.

"Hoe bedoel je?" Ze zucht diep en masseert haar slaap. "Eigenlijk wilde ik het je niet vertellen, Nour. Maar je zou er tóch ooit achterkomen." Onbegrijpelijk kijk ik haar aan.

"Praat dan?!" Roep ik ongerust als ze alle tijd neemt om na te denken. "Tja.. Hoe kan ik dit zo fatsoenlijk mogelijk overbrengen.. Mijn broertje is een kanker junk geworden."

Ik sla geschrokken mijn handen voor mijn mond en schud mijn hoofd. "Je liegt." "Nee, Nouraine. Ik lieg niet." De tranen schieten omhoog en even kijk ik Noussair aan. "Wist je hiervan?" Vraag ik met een trillende stem.

Hij schudt zijn hoofd even. "Ja, deels wel eigenlijk. Hij ging namelijk om met gevaarlijke jongens. Klote dit wollah." Terwijl de tranen over mijn wangen beginnen te stromen maak ik aanstalten om weg te lopen.

"I-ik ga even een luchtje scheppen." Fluister ik hees. Ik vermijd hun blikken en stap in mijn Birckenstocks, waarna ik het huis verlaat.

Jij en ik weten dondersgoed wat ik ga doen.

Ik ga Charafeddine opzoeken en dit tot de bodem uitzoeken.

Want Charaf? Een junk? Dat kan simpelweg gewoon niet. Zo is hij niet en zo zal hij nooit worden.

Niet wetend dat alles juist erger zal worden......

---

Nour weet het nu ook.. Wat een drama zeg. Sorry voor dit saaie hoofdstukje, maar soms is het ook belangrijk om dit soort dingen te plaatsen, zodat jullie het beter begrijpen!!

Sowieso hou ik suuuper veel van jullie. Wollah jullie zijn echt toppers, allemaal 1 voor 1❤❤❤

Geniet van jullie vakantie dames.

Voor degenen die al op vakantie zijn en mooie/leuke dingen snappen. Stuur me een pb en ik geef je met alle liefde mijn snap🙂🙂

Vorig jaar vroeg ik dat ook bij verloren liefde en dat was een succes jongeee, prachtige meiden zijn jullie ma sha Allah!!😍

Verder heb ik niks meer te zeggen hihi.

Dikke kus,
Meryam

Dark Future. (VOLTOOID)Where stories live. Discover now