30. kapitola - Denní věštec

467 42 13
                                    

                                                          Bývalá bystrozorka se pohřešuje!

Alma LeFay Peregrinová, bývalá bystrozorka, která dosáhla ve své funkci mnoha úspěchů a byl jí mimo jiné přidělen i Merlinův řád první třídy, se pohřešuje, píše naše dopisovatelka Rita Holoubková. Letos v červenci s ní ukončilo ministerstvo kouzel pracovní poměr a výstřední ředitel Školy čar a kouzel v Bradavicích jí nabídl místo profesorky na této škole. Zdroj z ministerstva, který chtěl zůstat v anonymitě, nám prozradil, že se včera na ministerstvo přiřítil Albus Brumbál, aby nahlásil zmizení své podřízené Almy LeFay Peregrinová. Profesorka byla údajně k nenalezení už od rána a poté, co ji celý profesorský sbor bezvýsledně hledal a nenašel, se ředitel rozhodl, že podnikne tyto kroky. Ministr mu i přes jejich spory velkoryse nabídl pomoc a prozatím mu zajistil nového učitele obrany proti černé magii, kterým se stala jeho náměstkyně Dolores Jean Umbridgeová, která mimo jiné bude ještě informovat ministerstvo o tom, co se děje v Bradavicích. Okolnosti, za kterých profesorka zmizela, jsou nejasné a budou ještě prověřovány týmem bystrozorů. Merlinžel, se nám nepodařilo zastihnout samotného ředitele, ale jeho zástupkyně Minerva McGonagallová byla ochotná nám říct několik slov.

„Slečna Peregrinová je velice váženou a důležitou členkou profesorského sboru a naše škola udělá cokoliv, aby ji našla.

„Nemáte tušení co se s ní stalo," ptá se Rita Holoubková.

„Jistě že ne, ale slečna Peregrinová je velice zodpovědná žena a neodjela by bez toho, aby o tom někoho informovala. Budeme dělat vše proto, abychom se dopátrali, co se s ní stalo."

Nakonec chceme za celý Denní věštec dodat, že celou situaci budeme i nadále sledovat a o případné změně vás informujeme jako první.

Krátká, ale nezbytná kapitola🤣🤣. I tak jste se dozvěděli alespoň něco z toho, co nás v budoucnu čeká. Chci všem poděkovat za to, že jsme se společně dostali na 300 hvězdiček💕. Je to úžasné číslo a všem vám jsem moc vděčná😍. Budu ráda za každý hlas, komentář a sdílení. Vaše chosenwitch.

Šance na lepší život IWhere stories live. Discover now