47. kapitola - Denní věštec

400 37 0
                                    

 Článek z Denního věštce dva měsíce poté, co byla Alma LeFay Peregrinová uvězněna v Azkabanu.

                                         Alma LeFay Peregrinová uprchla z Azkabanu!

Před dvěma měsíci jsme vás informovali o tom, že bývalá bystrozorka a bradavická profesorka Alma LeFay Peregrinová byla uvězněna v Azkabanu. Ministr a starostolec ji odsoudili ke třem letům v Azkabanu za napadení šesti zaměstnanců ministerstva včetně první náměstkyně ministra Dolores Jean Umbridgeové. Každopádně slečně Peregrinové se po dvou měsících podařilo uprchnout! To je v celé kouzelnické historii podruhé, co se to někomu povedlo. Naše dopisovatelka Rita Holoubková si myslí, že Almě Peregrinové s tím někdo pomáhal. Předpokládáme, že bývalé bystrozorce k tomu dopomohl výstřední ředitel bradavické školy čar a kouzel Albus Brumbál, který zmizel z Bradavic přibližně před třemi měsíci. Ministr kouzel Kornelius Popletal se k celé věci vyjádřil takto: 

Po slečně Peregrinové vytrvale pátráme. Za její nalezení byla vypsána odměna 1 000 galeonů a hledají ji ti nejlepší bystrozoři. S nejvyšší pravděpodobností by měla být zanedlouho zadržena a odvedena zpět do Azkabanu, kde si odpyká svůj trest.

Kolem slečny Peregrinové se v poslední době odehrála spousta kontroverzí  a můžeme se jen dohadovat, co vedlo dříve uznávanou bystrozorku k napadení jejích kolegů. O dalším průběhu tohoto případu vás budeme i nadále informovat.


Šance na lepší život IWhere stories live. Discover now