"Ik moet iets opbiechten.."

467 29 15
                                    

*Meghan POV*

"Nou, wat vind je er van? Je zegt niet zo veel.." hoor ik Samuel wat stil naast me vragen.

"Wel dit was ook helemaal niet wat ik verwacht had toen je me daarnet zo geheimzinnig ergens mee naartoe nam" vertel ik hem als ik wat verder rond me heen kijk, half vergetend waarom we exact afgesproken hadden.

Samuel en ik hadden afgesproken om voor eens en altijd uit te klaren dat de dood van zijn broer niet mijn schuld was. Uit het niets nam hij mij dan ook plots heel geheimzinnig ergens mee naartoe waardoor ik begon te panikeren aangezien ik niet wist wat hij van plan was. Het bleek dat hij me simpelweg meenam voor een bootvaart doorheen de kanalen in de stad, wat me wel verbaasde.

"Wat is je bedoeling hiermee?" Vraag ik dan maar aangezien ik niet kan geloven dat hij me dit zomaar cadeau zou doen zonder enige bijkomende reden.

"Waarom denk jij steeds dat ik slechte bedoeling heb?" Lacht hij eens kort waardoor ik verrassend genoeg ook automatisch begin te glimlachen.

"Gisteren stond je me nog zowat af te dreigen voor als ik vandaag niet zou opdagen en kon je me wel ter plaatse neerschieten, terwijl je me nu plots trakteert op een rondvaart? Vind je dat zelf ook niet echt heel vreemd klinken?" Kijk ik hem dan met een opgetrokken wenkbrauw aan waarop hij eens overdreven met zijn ogen draait.

"Ik dacht gewoon dat die bootvaart het praten misschien wat ging vermakelijken en versoepelen. En zoals je ziet werkt dat inderdaad ook echt, we kunnen zelfs al lachen met elkaar.." is dat inderdaad al wel een hele prestatie als je onthoudt waar onze 'vriendschappelijke' relatie vandaan komt.

"Ik denk dat ik die lach misschien wel eens heel snel zou kunnen laten verdwijnen.. Laten we het hebben over je broer" verpest ik de sfeer dan meteen als ik zie hoe Samuel zijn gezichtsuitdrukking ook meteen verstijft.

"Waarom heb je me niet gewaarschuwd dat hij zelfmoord ging plegen?" Vraagt hij me meteen waardoor ik door heb dat hij wel vaker over dit onderwerp nadenkt.

"Samuel, ik heb het je al zo vaak uitgelegd.. Ik weet dat zelfmoord echt iets is wat serieus genomen moet worden, maar die avond dat je broer mij zei dat ik er spijt van zou hebben dat ik hem afgewezen had, heb ik echt geen enkele seconde gedacht aan het feit dat hij daarmee zelfmoord bedoelde. Ik dacht eerder dat hij wraak op mij zou gaan nemen door samen te gaan met een ander om mij jaloers te maken. Als ik geweten had wat hij van plan was, had ik er 100% zeker en vast voor gezorgd dat het nooit zo ver zou zijn kunnen komen" schotel ik hem meteen een heel antwoord voor waardoor hij even moet nadenken en verwerken wat ik net gezegd heb.

"Waarom heb je hem afgewezen Meghan? Was hij niet goed genoeg voor jou?" Zie ik dat Samuel weer tranen in zijn ogen krijgt waardoor ik het ook moeilijk krijg om me te bedwingen.

"Natuurlijk niet Sam! Je broer Jay was écht 1 van de meest geweldige jongens die ik kende, en dat zal hij ook altijd blijven, maar ik was gewoon nog niet klaar om me te binden aan iemand.." vertel ik hem helemaal eerlijk waar het op staat.

"Wist je dat mijn moeder altijd gedacht heeft dat het onze eigen schuld was dat hij zelfmoord gepleegd heeft?" Weet hij waarschijnlijk wel goed genoeg dat ik dat niet weet. "Ze heeft altijd gedacht dat jij onze familie gewoon te armzalig en vreemd vond en dat je daarom ook niet geassocieerd wou worden met Jay, waardoor hij dan zelfmoord pleegde.. Ze gaf zichzelf er van de schuld dat ze ons niet een nog beter en luxueuzer leven kon bieden" vertelt hij me waardoor ik wel even stil wordt.

"Dat wist ik echt niet! Je moet haar echt van mij vertellen dat dat nooit zo geweest is. Integendeel, ik keek heel erg op naar jullie familieband en heb me altijd heel welkom gevoeld in jullie warme huiselijke sfeer. Je mama mag zich echt over niets schuldigs voelen, ze heeft alles gedaan wat ze kon voor jou en Jay. Het is misschien bruut om te zeggen maar Jay lag gewoon met zichzelf in de knoop en kon de realiteit niet meer onder ogen komen en heeft zelf besloten om daarom maar een einde te maken aan zijn realiteit" besef ik zelf wel dat dat gevaarlijk is om te zeggen tegen Samuel, ook al is het de waarheid.

"Ik denk dat ik dat stilaan ook begin te beseffen, ook al wou ik dat nooit geloven toen je mij het vroeger vertelde" begin ik blijkbaar na zo veel jaar eindelijk tot hem door te dringen.

"Je familie en jij moeten echt verder gaan met jullie leven, maar je moet gewoon de mooie herinneringen aan Jay met je meenemen en de slechte ervaringen achterlaten" geef ik hem wat goede raad. "Hij zit voor altijd in al onze harten en ik weet zeker dat hij daar heel blij om is" besluit ik nog af te ronden.

"Dat denk ik ook, maar ik voel me toch schuldig tegenover hem.." zegt hij dan toch.

"Jij hebt toch geen enkele reden om je schuldig te voelen Samuel? Jij kon niet weten hoe hij in de knoop lag met zichzelf." Verzeker ik hem dat hij hier niet de schuld van is.

"Nee niet daarom hoor, maar om iets anders, misschien nog wel ergers. Ik moet iets opbiechten tegenover jou en hem.."...

**************************************************************************
HEYY LOVERS!!
HIER ZIJN WE WEER 💙

WAT ZAL SAMUEL NU OP TE BIECHTEN HEBBEN TEGENOVER ZIJN DODE BROER JAY EN MEGHAN ZELF?? 😲 
ZIT ER NOG IETS VERSTOPT ACHTER ZIJN PLOTS WEL HEEL JOVIALE GEDRAG?? 🙄
EVEN 2 BE CLEAR.. HOE GEWELDIG LIEF EN POËTISCH IS MEGHAN!! 😍

VOTES, COMMENTS EN FOLLOWS ZIJN MEER DAN OOIT HEEL ERG WELKOM 💞

LIEDJE BOVENAAN IS VOOR DE VROLIJKE NOOT 'THINKIN BOUT YOU' VAN CIARA 💜
DE 5DE SINGLE VAN HAAR OPKOMENDE ALBUM 'BEAUTY MARKS' DAT VRIJDAG UITKOMT (EXCITING) 😬

VEEL KUSJES VAN MIJ, VOOR JULLIE 😛

AIN'T THE SAMEWhere stories live. Discover now