31. En Yakın Otel

4.4K 400 216
                                    


"Artık anne oluyorsun ve kocana hiç kimse için olmasa da bebeğin için bir şans daha vermelisin. Anne ve babanın eksikliğini senden daha iyi kimse bilemez kızım. Çocuğunun da aynı şeyleri yaşamasını mı istiyorsun? Artık ikinizde kendinize gelin. Çocuk gibi davranmak sana bir şey kazandırmaz. Kocanla aran daha da açılır. O yüzden artık kocanla aynı odada kalmaya alış. Kızlara haber verdim eşyalarını kocanın odasına taşıdılar."

Düşüncelerinin içinde kaybolan kız tam bir vazgeçiş noktasındaydı. Kapana kısılmış gibi hissetmek böyle bir şey mi? Benim çaresizliğim beni boğarken bana anne olacağımı söyleyen kadın neden beni anlamaktan uzak? Avını yakalamış piton gibi. Ben ne zaman ölürsem o zaman kurtulacağım anlaşılan. Karnımda bir çocukla ölüme yürüdüğümü kimse anlamıyor. Kara ailesi rüzgârım oldu benim,  zalimce bana yön veriyorlar. Ne desem boş. Nasıl kurtulacağım bu cehennemden?

Bir şekilde kurtulması lazımdı bu kâbustan ve o da ölümü kabullenmişti. O yüzden bu insanlarla anlaşamayacağını bildiği için kadının dediklerini onayladı.

"Tamam."

Daha sonra sesini çıkarmadan Bekir'in elinden tutup odaya çıkarmasına izin verdi.

Bekir'den mutlusu yoktu. Bir çocuk sayesinde karısıyla arası düzelmişti. Bu bebek kesinlikle mucizeydi. Artık istediği gibi karısına sarılıp yatabilecekti.

"Duş almak ister misin güzelim?"

"Olur."

Karısının uysal hallerine bayılmıştı. O kadar masum duruyordu ki aklına gelen fikirle karısıyla birlikte duş almaya karar verdi. Ayağa kalktığı anda kapının dışından kendisine seslenen babasının sesini duymasıyla kapıyı açtı.

"Gel oğlum hele azcık konuşalım."

"Buyur baba."

"Artık baba oluyorsun, o yüzden bilmen gereken bazı şeyler var. Bunları sana annenin anlatması lazımdı, ancak anan torun haberini kimlere haber verip nasıl kutlayacağıyla kafayı bozmuş. Bekir'im bir kez olsun babanı dinle. İleride huzurlu bir hayat istiyorsan karını üzme. O kızın ne kadar şaşkın olduğunu ne annen ne de sen fark etmezdiniz. Karın iyi değil oğlum. Hamilelik kadınları daha duygusal yapar üstelik karına yaşattıkların düşünülürse... sakın oğlum karı koca olmak için acele etme. Karının ihtiyaç duyduğu tek şey senin şefkatin. Biraz sabırlı olursan karının yaraları iyileşir. İlerde çocuğunun yüzüne rahatça bakabilmen için dediklerimi iyi düşün oğlum."

"Haklısın baba. Karıma iyi davranacağımdan şüphen olmasın."

Odaya girmek için acele etmeyen Bekir karısının rahatça giyinmesini bekledi. Odaya girdiğinde karısının yatakta oturduğunu gördü.

"Sen yatakta yat ben koltukta yatacağım. Ne zaman beni yanında istersin o zaman birlikte yatarız. Allah rahatlık versin aşkım."

Tek kelime etmeden yatağa yatan kız öyle bir umursamazlık içindeydi ki yatar yatmaz uyudu. Gece boyunca gördüğü karışık rüyalarla bile uyanmadı. Sabah olduğunda odada yalnız olduğunu fark edince banyoya gitti.

Kahvaltı için kendini çağıran Bekir'le birlikte aşağı inen kız kurulu bir robot gibi kendisine sorulan sorulara sakinlikle cevap verdi. Kahvaltı sonrası hastaneye gittiklerinde Doktor Esra'ya muayene olurken bile tek kelime etmedi. Kızın psikolojisinin iyi olmadığını anlayan Esra aklına gelen kendi kızıyla birlikte vicdanını yine susturdu. Meryem Hanım ve Bekir'e gerekli bilgileri verip hayırlı olsun dedi.

Bir hafta boyunca kukla gibi ne tarafa çekilirse o tarafa giden Neşe dün gece gördüğü rüyanın etkiyle iyice kabuğuna çekildi. Rüyasında Bekir başka bir kıza kötü şeyler yapıyordu ve Neşe gizlendiği yerde ses çıkarmadan korkuyla Bekir'in gitmesini bekliyordu.

Bazı Hatalar Affedilmez!  (Tamamlandı)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang