96. İyi ki

3.1K 414 743
                                    

Stay the Night/Benjamin Orr

⭐⭐⭐Kısmetse finale 5 bölüm kaldı ⭐⭐⭐


Bardağı usulca masaya bırakan Bilge, gazeteyi eline alıp yazılanları okumaya başladı. İki ayrı çocuğa tecavüzden hapis yatan ve iyi halden cezasında indirim alan adamın özgürlüğüne kavuştuktan yirmi gün sonra acımasızca öldürüldüğünü üç kez okudu. Bu haberle birlikte aklına Bekir'in geldiği için huzursuzca yerinde kıpırdadı. En sonunda dayanamayıp, odasına gitmek için mutfaktan çıktı. Merdivenleri çıkarken bir taraftan da Hüseyin'i aradı.

"Abi nasılsın? Canan abla da burada bize gelsen hep birlikte bir şeyler yapsak nasıl olur? Yani müsaitsen demek istedim."

Konuşması biten Bilge, telefonda Bekir'i sormak istememişti.

"Artık gizli saklı işler de yapmaya başladın Bilge."

Söylene söylene mutfağa gidip kendisi için hazırlanan tabaktan aceleyle birkaç lokma yedikten sonra vakit kaybetmeden bahçeye çıktı. Kızını kucağına alırken Canan'a "Abla, Hüseyin abimle konuştum. Buraya gelecek. Hep birlikte bir şeyler yaparız diye düşündüm. Senin içinde uygun mu?" diye sordu.

"Benim duş almam lazım. Eve gitmeliyim."

Canan'ın bir anda paniklemesi ile gülen Bilge "Abla burada yedek kıyafetlerin yok mu? Kaldığın odada al duşunu. Onca yolu boşuna çekme," dedi.

"O zaman ben hemen hazırlanayım."

Hüseyin'le birlikte oturan Bilge yanlarında kimsenin olmamasını fırsat bilip "Abi, o gün çatıda konuşmanız yolunda gitti mi?" diye sordu.

"Şimdilik benimle kalması için ikna ettim. Daha sonra ne olur hiç bilmiyorum."

"Sen nasılsın peki?"

Sıkıntıyla oflayan Hüseyin "O kadar karma karışığım ki anlatabileceğimden emin değilim," dedi.

"Seni o kadar iyi anlıyorum ki abi. Ne zaman istersen benimle konuşabileceğini biliyorsun değil mi?"

"Biliyorum kardeşim. Bu hikâyede üçümüzde kaybedeniz ne yazık ki. Sizin yaşadıklarınızla benim yaşadıklarım elbette kıyaslanamaz."

"Kendini suçlama artık. Bu hikâyedeki en suçsuz insan, oğlum ve sensin."

"İçimizdeki en masum sensin."

"Ben birini öldürdüm. Bundan da pişmanlık duymuyorum. Sanıyorum ruhum eskisi kadar masum değil, çünkü bugün aynı olayla karşılaşsam bir an bile kararsızlığa kapılmadan o alçağı yine öldürürdüm. Yaşadıklarımız hepimizi değiştiriyor abi."

"Bekir de çok değişti. Eskiden oldukça saldırgandı. Şimdi ise çok dalgın ve içine kapanık elinde Mehmet Kemal'in fotoğrafı ile geziyor durmadan."

Oğlunun doğum sonrası çekilen fotoğraflarına tıpkı Bekir gibi sık sık bakan Bilge, buruk bir şekilde gülümsedi. Sonra aklına gelen gazete haberi yüzünden "Şimdi evde mi?" diye sordu.

"Dört gündür Mersin'de biraz daha kalmak istediğini söyledi."

Bekir'in dört gündür Mersin'de olduğunu duyan Bilge, gazetede haberi çıkan sapığı bir başkasının öldürdüğünü düşündü.

"Canan ablaya ne zaman evlenme teklif edeceksin?"

Konunun bir anda değişmesi ile afallayan Hüseyin "Sence bir şansım var mı?" diye sordu.

Bazı Hatalar Affedilmez!  (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin