52. Çünkü Artık Biliyorum

3.8K 434 481
                                    


Bilge hazırlanmak için odasına gittiğinde yaşadıklarının verdiği ağırlıkla yatağına oturdu. Kime güveneceğini, ne yapması gerektiğini bilemiyordu artık. Üzerine çöken ağırlıkla canı hiçbir şey yapmak istemezken artık kaybedecek zamanın olmadığının da farkındaydı. Zorlanarak ayağa kalktı aklında Bekir'i farklı şekillerde öldürdüğünün senaryolarıyla kendini avutarak hazırlanmaya başladı.

Bankaya geldiklerinde Hande Kayaba'nın olduğu yere giden Bilge ve Canan banka kasasının olduğu zemin kata inerek işlerini hallettiler.

"Hande Hanım iki dakika konuşabilir miyiz?"

"Elbette."

"Hande Hanım benim çok büyük bir sorunum var. Size net bir şekilde söylemem gerekirse anne babamı kaybettikten sonra tecavüze uğradım. Bana bunu yapan adamdan kaçtım, ancak peşimi bırakmadı. Babası son derece güçlü biri o yüzden burada hesabım olduğunu öğrenmeleri uzun sürmez belki de öğrenmişlerdir bile. Eğer benim hakkımda soru soran olursa bana haber verebilir misiniz?"

Duyduğu korkunç gerçekle kıza bakan Hande Bilge'nin koluna elini koyarak destek vermeye çalıştı.

"Bu tür olayları sadece haberlerde okurken canlı bir örneğiyle karşılaşmak beni çok üzdü. Elimden ne gelirse size yardım edeceğimden emin olabilirsiniz. Böyle bir durumda kadınların birbirine destek olması lazım değil mi? Aslında insan olan herkesin destek olması gerekir."

Meryem Hanım, Doktor Esra ve evin kadın çalışanları aklına gelince üzgün bir şekilde Hande'ye bakarak konuştu Bilge.

"Bazen kadının en büyük düşmanı yine kadın o yüzden de kimseye sadece kadın olduğu için güvenmiyorum artık. Anne merhameti denilen şey bazı kadınlar için efsaneden ibaret."

Bir süre daha konuştuktan sonra Hande Hanım iletişim bilgilerinin olduğu kartı Bilge'ye verdi. Canan'la birlikte yürüyen Bilge "Abla bugün başka hiçbir şey yapmak istemiyorum. Lütfen eve geri dönelim. Nihal Hanımın yanına yarın gidelim. Konuşmak istemiyorum aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmak istemiyorum. Kendimi yorgun hissediyorum."

"Bu şekilde sadece sorunu ertelemiş oluyorsun kuzum. Düşmandan kaçmak yerine onunla savaş artık. Ondan kaçtıkça hayal gücünün sana oynadığı oyunlar yüzünden düşmanı bir dev kendini ise zayıf biri olarak görüyorsun. Sen güçlüsün kuzum hem de çok güçlü..."

Canan'ın yönlendirmesi ile kendini Nihal Şahin'in karşısında bulan Bilge konuşmak yerine susmayı tercih etti.

"Daha önce hiç bu şekilde para kazanmamıştım."

Kadının söylediğini anlamayan Bilge boş boş bakmaya devam edince Psikolog Nihal konuşmaya devam etti.

"Herkes bana konuşmak için gelir oysa sen susmak için gelmişsin."

Kadının tebessümü ile annesini hatırlayan Bilge "Annem de sizin gibi son derece sakin bir insandı. Her zaman gülümserdi. Babam annemin gülümsemesi yüzünden sonsuza kadar mahkûm olduğunu söylerdi."

"Peki, ya annen?"

"Annem babamın merhametinin en belirgin özelliği olduğunu söylerdi. Babam o şekilde annemin dikkatini çekmiş."

Söylediklerinden sonra arkasına yaslanan Bilge bir süre sustu.

"Bekir'le evlenmem için bana deyim yerindeyse cenneti söz verdiler. Onların yanında iken zaman zaman anlamlandıramadığım bir huzursuzluğum olurdu. Nedenini anlayamazdım. Hep bir tedirginlik hissi vardı. Onunla evlenmeyi kabul ettiğimde duygularım son derce belirsizdi çünkü ne olduğunu anlayamadığım sıkıntılar beni boğuyordu, ancak neden böyle olduğumu bir türlü anlamıyordum. Oysa şimdi her şey çok net. Neden o aileye güvenemediğimi, neden filmlerde anlatılan o büyük aşkı yaşamadığımı artık anlıyorum."

Bazı Hatalar Affedilmez!  (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin