2

6K 187 12
                                    

Grace

Stoupla jsem si k Justinovi a pak jsem se podívala na učitele. ,,Ve vás dva dost věřím, že to dáte na jedničku a že se dostanete do té soutěže" usmál se učitel. ,,Chovej se normálně Justine a buď na Grace hodnej" řekla učitelka a Justin protočil očima. ,,Nechci tancovat s druhačkou" řekl. ,,Nekecej pořád a jděte" zasmál se učitel a Justin se hned rozešel pryč a já šla teda taky.

Když učitel mluvil o té soutěži byla jsem dost překvapená. Ti, co zkoušky zvládnou fakt nejlépe tak je učitelé vyberou do takové taneční soutěže, která probíhá v New Yorku a vlastně ten, kdo je vybraný tak reprezentuje naší školu. Ta soutěž jak už jsem říkala je v New Yorku a vlastně soutěží tam všechny taneční školy v Americe a to je prostě něco úžasného. Ale tam se nemůžu dostat. Vím, že je Justin hodně dobrý tanečník, ale já to nedám. Zas tak dobrá nejsem.

Justin se najednou zastavil a otočil se na mě. ,,Hele jestli mi posereš moje výsledky tak neskončíš dobře je ti to jasný?" Zavrčel a já se na něj překvapeně podívala.

,,Tenhle rok mám v plánu se do tý soutěže dostat. Minulý rok jsem tam už skoro byl, ale byl tu nějaký lepší čtvrťák. A jestli mi to všechno pokazíš tak budu nehorázně nasranej, protože do tý soutěže už chci hrozně dlouho. Takže prostě vymyslím nějakou sestavu a pak ti jí ukážu a společně se jí naučíme" řekl arogantně. Chtěla jsem mu dát takovou facku. Proč je sakra tak hnusnej?

,,A nechceš se spíš podívat jak tančím? A tu sestavu by jsme mohli vymyslet spolu. Třeba to co ty vymyslíš tak nebude vyhovovat mě" řekla jsem a on zvedl obočí a zamračil se.

,,Fajn mohl bych se podívat na to jak tančíš. Ale sestavu budu prostě vymýšlet já" pokrčil rameny a já si povzdechla a přikývla.

,,Takže dneska ve čtyři v tanečním sále ve škole? Nevím v kolik končíš" řekla jsem ,,No dobře. Tak ve čtyři" řekl a pak hned odešel.

Povzdechla jsem si a vzala si svoji tašku a šla taky pryč. Oblečení na tanec jsem si normálně nechala a šla na další hodinu, což je biologie.

,,Tak co? S kým jsi?" Zeptala se hned Lucy když jsem si k ní sedla do lavice. ,,To se divím, že to k tobě ještě nedošlo. Určitě to už musí vědět celá škola s kým tančí Bieber" protočila jsem očima. ,,Nene! Jako fakt? Ty tančíš s Justinem?" Vyhrkla a já přikývla. ,,Panebože Grace! To je hrozně úžasný! On tak nádherně tančí! Jakto že z toho nejsi šťastná? Vždyť se ti vždycky líbil" ,,Líbil, ale chová se hrozně hnusně. Na mě je hrozně hnusnej. Jsem jenom druhačka a myslí si, že mu to všechno zkazím a tak." Řekla jsem a vyndala si učebnici biologie. ,,To bude určitě v pohodě. Aspoň tanec si s ním užiješ. Je to asi nejlepší tanečník tady na škole" řekla a pohladila mě po ruce.

*********

Už jsou čtyři hodiny odpoledne a já jsem teď přišla do tanečního sálu, který jsem si na hodinu a půl zarezervovala. Máme tu na škole několik tanečních sálů, ale stejně si ho musím vždy zarezervovat, aby tu bylo volno.

Justin tu ještě nebyl. Jsem si myslela, že už tady bude nalezlej a bude tančit. Jako až ho uvidím tancovat jenom já tak to bude asi skvělý. Udělá mi takové soukromé představení. Doufám teda, že nebude hnusnej, to bych se zbláznila.

Tašku, kde mám normální oblečení jsem si hodila na lavičku a začala jsem se rozcvičovat. Asi za deset minut po opravdu důkladné rozcvičce jsem si pustila hudbu a začala tančit svoji oblíbenou sestavu, kterou jsem tančila minulý rok na zkouškách.

Když jsem dotančila tak jsem šla ke svoji tašce a podívala se na mobil, kolik je hodin. Jako už má zpoždění 20 minut. Super.

**********

Love in dance✔️Where stories live. Discover now