2-18

3.5K 130 10
                                    

Druhý den

Justin

Další den jsem byl zase pořád u Grace. Už se cítí lépe, ale i tak ji bolí hlava a asi ještě dlouho bude, protože má otřes mozku.

,,Už se hrozně těším až zase budeš doma a budeme tam spolu. A taky se těším až budeme mít doma to naše miminko a budeme rodina" řekl jsem s úsměvem a chytil Grace za ruku. ,,Na to se taky těším" usmála se a já jí políbil.

Najednou do pokoje přišla sestřička a nesla tác s jídlem.

,,Tady máte slečno Peterson. Včera k večeři a ani dneska k snídani jste toho moc nesnědla. Zkuste něco sníst" řekla. ,,Dohlídnu na to" usmál jsem se na sestřičku a ona přikývla a odešla.

,,Nemám vůbec hlad. Divně mě bolí břicho" zašeptala. ,,Gracie musíš něco sníst. Čekáš miminko a to potřebuje živiny. Hele je tu kuřecí maso s kaší, to zvládneš. Potom za mě odměnu ti půjdu koupit něco sladkého do bufetu jo?" Usmál jsem se a ona si povzdechla a pak po chvilce přikývla.

Grace snědla maso a trošku kaše. ,,Ještě tu kaši prosím" udělal jsem na ní psí oči a ona se zasmála. Vzal jsem si do ruky vidličku, nabral kaši a vidličku ji dal k puse. Protočila očima a otevřela pusu takže jsem ji dal dovnitř kaši. A takhle jsme to dělali pořád dokud to nesnědla.

,,Šikovná. Tak co by si dala moje princezno sladkého?" Usmál jsem se a tác odložil na stůl. ,,Uhm nějaký ovocný dortík. A ať tam jsou jahody prosím" řekla. ,,Vaše přání mi je rozkazem princezno" řekl jsem a ona se začala smát a objala mě. Dal jsem ji pusu a pak jsem odešel do bufetu.

Koupil jsem dva kousky ovocného dortu a pak jednu mléčnou čokoládu. Pro sebe jsem si koupil kafe a pak šel zpátky za Grace.

Když jsem přicházel k jejímu pokoji tak jsem sem viděl jít policisty.

,,Dobrý den" pozdravil jsem je. ,,Dobrý den pane. Jsme rádi, že jsme vás tu našli. Zjistili jsme, že ve vaší ulici u vašeho domu máte lampu a tam jsou kamery. V těch novějších ulicích už dělají tyhle kamerové systému takže jsme si vzali záznam a je tam krásně vidět jak se vám dva nějací kluci nebo chlapi vloupali do auta. Jeden hlídal a druhý stříhal ty hadičky" řekl policista.

,,Opravdu? No tak to je skvělý. Můžu vidět ten záznam?" ,,Určitě. Třeba je budete znát" řekl ten druhý a podal mi tablet.

Byl tam záběr na celou ulici a bylo tam vidět moje i Grace auto. Najednou k němu přišli dva kluci. Jeden na sobě měl černé oblečení a druhý černo šedou mikinu a černé kalhoty. A měli přes hlavu kapuci.

Na něčem se tam domlouvali a potom mi jeden nějak zázračně otevřel auto a otevřel si kapotu auta a tam mi určitě přestřihl ty hadičky.

Vůbec jsem ale ani jednoho nemohl poznat. Vůbec nevím kdo to je. Ale je to fakt zajímavý. Kdo mě chtěl zabít proboha?

,,Tak co poznáváte aspoň jednoho?" Zeptal se policista. ,,Ne vůbec ne" zakroutil jsem hlavou a povzdechl si.

,,A nemohla by je poznat třeba vaše přítelkyně? Třeba je zná." ,,Nemyslím si, ale můžeme to zkusit" řekl jsem.

Vešli jsme do pokoje a Grace se na nás hned podívala. ,,Dobrý den slečno Peterson" pozdravili ji. ,,Dobrý den" zmateně se na ně podívala.

Všechno to co jsem koupil v bufetu jsem položil na stůl a pak šel k posteli. ,,Grace neboj se. Oni vyšetřují to co se stalo. V ulici u našeho baráku na lampě máme kameru a je tam záznam z toho dne kdy mi přestřihli ty hadičky. Jsou tam vidět dva kluci asi ve věku jako my. Já je nepoznám, ale třeba ty je můžeš znát" řekl jsem.

Love in dance✔️Where stories live. Discover now