Chapter 58 - Can I trust you?

9.9K 408 33
                                    

Слушах тези песни , докато писах главата

Kygo - Firestone

Kygo - Here for you


Гледна точка на Кейтлин

Какво е смелост? Смелостта може да бъде определена като нещо различно в зависимост от този, който я определя. За някои смелост е да бъдеш безстрашен, борбен и сериозен през цялото време, някои я определят като нещо напълно физическо. Нещо, което може да се види, може да се чуе , но истинската и същност е да я почувстваш. Понякога дори и да изглеждаш смел си напълно пречупен вътрешно.

А понякога, когато изглеждаш напълно несигурен, си напълно убеден в това, което казваш.

Не мислех, че аз ще съм първата, която ще изрече тези три думи, защото мълчах през повечето време, защото се дърпах през повечето време, защото се страхувах през повечето време. Хари може би също чувства този страх от това да бъде отблъснат, но явно го прикрива по-добре от мен. Може би причината, поради която толкова време таях всичко в себе си, докато не съм сигурна напълно, е че не искам да почувствам болката, която може да ми донесе това.

Не исках да го казвам, дори и да го чувствам, защото хората използват прекалено често тези три думи, приемат ги като нещо без никаква стойност. Но пък не мисля, че мога да продължа да го гледам и да му се усмихвам без да му дам поне малка частица от мен.

Не знам дали съм изглеждала сигурна или не, но видях очите му. Видях как те блеснаха и се радвам, че беше заради мен. Не знам какво се въртеше в главата му, не мисля, че мислите му са по-объркани от моите, но реши да не ми казва нищо. Просто хвана главата ми и я дръпна леко към гърдите си. Не отговори, но успя да ми покаже с жестове. По-трудно е за него, отколкото си мисля, но не е лесно и за мен. Не е лесно чувствата ти към някого, когото си мислел за пълен кретен, да се обърнат и не само да покажеш на него това, но и най-вече на себе си. Най-вече да признаеш пред себе си и да не се залъгваш повече, да не губиш повече време, през което можеш да изкараш най-хубавото от това, което е в сърцето ти.

Понякога тишината с някого е по-приятна, отколкото милиони разговори.

Предпочитам да стоя и просто да дишам до него, да го чувам да диша, отколкото да му говоря неща, които знам, че не иска да приеме, а той да ми припомня неща, за които не искам да мисля.

Dependent on you #WattysBulgaria2015Where stories live. Discover now