Chapter 3 - Not what I expected

13.4K 530 9
                                    

6:45.Трябваше да ставам. Натиснах будилника, за да го спра, но той не спря. Ъгх. Натиснах го по-силно, тоест го праснах, а той падна на пода и спря. Станах и ударих кутрето си в леглото. Ауч.Страхотно започване на деня. Трябва да започна с усмивка,няма да провалям деня си. ЛУИ.О, НЕ, ЛУИ! Забравих да си включа телефона и да му се обадя.Веднага взех устройството и го включих, като го набрах.Номера му беше в бързите повиквания. Въпреки че не си говорехме толкова често, повече си пращахме съобщения.Сега ще е изключение. .... Не ми вдига.Набрах го наново. Този път вдигна.

-Ало, Луи, пристигнах, съжалявам, че вчера не ти звъннах, напълно забравих, с баба доста си говорихме, а и бях много изморена. Надявам се не се сърдиш. Иначе ти как си?В колко тръгваш?

Казах всичко това на един дъх.Ух, не мислех,че мога да говоря толкова много.

-А?

Луи спеше.Напълно забравих.

-О, съжалявам, забравих че спиш, просто исках да ти звънна и се сетих чак сутринта.

-Кой,аз?Не спя.

Да,затова звучеше като заклан.

-Кога започваш?

-След няма и час. Вълнувам се.

-Късмет, лека нощ.

Как ме отряза.

-Лека нощ, дано сънуваш как изпускаш полета си.
-С най-добри чувства от най-сърдечната.

-За теб винаги!Хаха.

След като затворихме отидох до банята да се измия. Все още не чувствах липсата на Луи, може би заради баба, а и е прекалено рано, но съм сигурна, че скоро все повече ще искам да е тук. Дали ще намеря някой като Луи? Приятел? Или приятелка? Няма да е същото, но този момент все някога щеше да дойде.Трябва да го приема,искам или не.Никой не е казал,че ще е лесно,но това е животът.Събраха ми се много мъдри мисли тази сутрин. Не искам да се задълбочавам толкова,просто да го карам по-спокойно. Не, не съм от този тип хора.Винаги преобмислям всичко, дори го пре-преобмислям. Понякога прекалявам и са ми казвали,че съм досадна.Всеки има недостатъци. Това е моят, предполагам.Не, защо да съм досадна? Ох, как стигнах до този въпрос...
***
-Бабо,тръгвам.

-Късмет,мила.Не е толкова страшно.Както в училище.

-Със сигурност не е както в училище.Там се бутахме и викахме за добре дошли.Поне те.Тук е по-сериозно.

Dependent on you #WattysBulgaria2015Where stories live. Discover now