Chapter 33 - Memories

10.3K 421 34
                                    

Събудих се от тряскане на врата. Разтърках очи и осъзнах къде съм. Вила, вила, вила?О, трагедия. Станах веднага и отворих вратата, защото надявам се само ми се е причул шум
от джип. Открехнах вратата, а Хари тъкмо слагаше очилата си. Къде отива? Излязох навън, тичайки към джипа му и отваряйки вратата. Горките ми крака.

-Къде отиваш?

Беше нервен. Доста.

-Според теб?

-Няма ли да ме изчакаш?

-Успала си се.

-Идвам до 10 минути, чакай.

Не му оставих избор. Няма да стане. Честно казано много не ми се прибира с кисел Хари, но и Зейн не е за предпочитане, така че. А и когато Хари е кисел не говори много, което
означава, че вероятно няма да ми се подиграва за нещо или да вмъква от "радостните му шегички". Как знам толкова за него? А може би е просто плод на въображението ми.

Влязох вътре и отидох до банята като се поизмих малко и добре че имаше вода за уста, защото нямах четка за зъби тук. Като я помирисах миришеше точно на дъха на Хари.

Мента. Ох. Пооправих си кока и си взех якето. Зейн вероятно още спи. Днес имам много работа. Трябва да отида до Лола. После и до Емили.

...

Хари караше бързо както винаги, но явно тази скорост си е нормална за него. Не искам да си представя какво ще е, ако кара наистина бързо. Дано не ставам свидетел на такова
нещо или изобщо да не се случва. Всъщност вечерта, когато ме изведе с джипа си беше безкрайно страшно и вече се приготвях за последните си думи преди смъртта.

Той беше крайно мълчалив. Но и на мен не ми се говореше много. Явно е притеснен за това, което ми се споделил снощи. Щом е притеснен значи е бил искрен и може би не иска да знам толкова за живота му. Сякаш пък знам много. Реших, че трябва да знае какво мисля след всичко, затова проговорих.

-Няма да кажа нищо.

След една минута чудене той продума дрезгаво:

-За какво?

-За всичко от снощи.

Преосмисли отговора ми.

-Вече го забравих.

-О.

Мисля, че не го е забравил, въпреки че няма как да знам. Но дори и да не го е забравил, той няма да си признае. Предпочита да излъже или да каже всичко, противоположно на мислите си, за да нарани, вместо да го каже наглас.

Dependent on you #WattysBulgaria2015Where stories live. Discover now