Chapter 39 - Are you okay?

13.3K 416 201
                                    

Песни :

Whitney Huston - I will always love you

Leona Lewis - Bleeding Love

Leone Lewis - I see you

Емили?Защо ли ме търси по това време? Дано не е станало нещо. Притеснено и разбързано се отдръпнах от Хари, а той измрънка недоволно, но продължи да ме държи за кръста.

-Коя беше Емили?

-Братовчедката на Найл.

-Какво? Онова момиче до болницата? Тя братовчедка ли му е...

Не съм ли му казала? Както и да е. Дано няма никакъв проблем. Бях на път да натисна зелената слушалка и да вдигна на Ем, когато Хари грабна телефона ми. Сега не му е времето за шеги, не знам защо имам странното чувство, че нещо е станало. Трябва да я чуя. Пресегнах се, за да си върна телефона, но Хари не изглеждаше в игриво настроение, гледаше ме някакси раздразнен.

-Не и вдигай, само ни прекъсва. Ще и звъннеш утре.

Настояваше той. Какъв му е проблемът? Ще я чуя за няколко минути.

-Може да е важно, Хари, дай ми го.

Подскочих, за да го стигна, а телефонът продължаваше да звъни.

Той ме гледаше сериозно и леко объркано, но не ми го подаде. Направих се, че съм се отказала, когато телефонът спря да звъни и той свали ръката си, но все още го държеше. Самодоволна усмивка се появи на лицето му, когато си помисли, че е победил, но аз светкавично дръпнах телефона си от ръката му, докато той ме зяпаше и веднага набрах Ем. Ако не я набера сега няма да ми е спокойно, може да иска да ми каже нещо или просто да си поговорим, и без това беше на път да ми каже нещо, когато ни бяха на гости, но се отказа. Хари се втурна към мен по-решен от всякога, но Емили ми беше вдигнала вече. Защо толкова не иска да говоря с нея, странен е.

-Ем? Как си?

-Кейтлин, боже мой, Кейтлин! Найл..

Емили звучеше съкрушена. Найл? Какво е станало с него? Знаех си, че има нещо. Чуваше се как бърше носа си и и беше трудно да заговори отново.

-Ем, какво стана? Добре ли си? Къде си?

Хари започна да целува врата ми и ме накара да издам неволен стон, а аз го избутах, показвайки му, че съм сериозна. След това се отдръпнах, за да не ме разсейва и вдигнах ръката си, за да му покажа да не идва.

Dependent on you #WattysBulgaria2015Where stories live. Discover now