Chapter 7 - Dinner against wild actions

12.2K 445 8
                                    

Стигайки до верандата на къщата на баба, моята къща, все още ми е странно да казвам така, беше много светло, прекалено.Отворих портата, минавайки по пътечката на двора и видях от какво идваше тази светлина.Фенери. Около десетина фенера наредени в двора ни. Баба беше извадила масата и имаше и свещи, сякаш щеше да има романтична вечеря. Предполагам ще вечеряме с Тед. Трябва да му се реванширам, защото се държах малко пренебрежително.

Трябва да пиша и на Луи, как ми се иска и той да беше тук и да опита от прекрасните ястия на баба.Какво ли е сготвила? Гладна съм.Тази вечер ще се освободя от всякакви мисли за Хари, Лиам или който и да е било. Не трябва да ме интересуват и да мъча съзнанието си заради тях.Качих се горе, тъй като не видях баба в кухнята.Сигурно е у Тед и подготвят вечерята.Когато дойдох за последен път тук имаше дупка между оградите на нашата къща и къщата на Тед и често минавах оттам.Търкалях се през дупката и баба ми се смееше. Ако беше майка ми щеше да ми се скара и може би да ми каже,че съм като прасетата.

Когато погледна назад всичко толкова се е променило, а сякаш нищо не се променя с изминалите дни.Иска ми се да съм малко дете, да не мисля и да не ми пука за нищо.Да нямам задължения.Всичко би било толкова лесно.Трябва да напиша глупавите задачи.Имам толкова работа.Искам да отида и до мазето.Качих се горе, сложих си любимата ми рокля с къс ръкав малко над коляното, наметнах си горнище отгоре, взех записките си и се запътих към мазето. Докато свалях дънките си извадих от джоба листчето с номера. Какво да го правя?Защо ли го взех? Ще го взема утре и ще го дам на Хари. Може би.

-Джонси?

Джонси? Хаха,в стил баба.

-Уилми?Как си, бабо, май ще вечеряме с Тед.

-Приготвяме вечерята и само обикалям напред назад, трябва да си взема една трутинетка, за да се придвижвам по-лесно по алеята.

-Вземи си направо един скейтборд.

Представям си баба с каска и скейтборд. Смешна картинка.

-Явно си в добро настроение след сутрешния ни разговор. Не искам пак да започвам тази тема, но какво стана днес?

Какво да и кажа? Че Лиам ме е спрял? Не.Тя ще иска да дойде в колежа или по-лошо, да ме премести.И сама мога да се оправя с него.Мисля.

-Нищо.

-Винаги, когато ми отговориш с нищо, има нещо.

-Този път Уилма се е объркала.Отивам до мазето.

Dependent on you #WattysBulgaria2015Where stories live. Discover now