Chapter 35 - Acknowledgement

12.1K 439 37
                                    

Гледна точка на Хари

Снощи беше трагедия. Нито съм пил, нито нищо, а имам махмурлук. Не трябваше да и казвам толкова неща, по дяволите. Цяла нощ не можах да заспя, когато влязохме в болницата Макензи реши, че и е доскучало и си тръгна. Кучка. Беше ясно, че не е дошла заради Уилма. Като се замисля дори не помня откъде и знам името. Вече знам толкова неща за Кейтлин, колкото за никоя друга. Това ме плаши. Не трябва да е така, никога не е било. Издишах тежко. Тя спеше на другия край на огромния диван, беше се сгушила и покрила с якето. Не се беше събудила още. По дяволите, какво още правя тук? Нито съм роднина, абсолютно чужд съм. Но не искам да си тръгвам. Искам да съм тук. Има ми нещо, ще си взема кафе, ще взема и на нея като се събуди.

Не,мамка му няма да и взимам.Няма.Гледал съм по филмите,че това е намек за нещо,а снощи и направих достатъчно намеци.Аз съм си цял филм,какво му мисля толкова.Дано да го е забравила,но кой идиот започва да говори като обезумял и в следващия момент казва да го забравим?Нека позная – шибаняка Стайлс.Дори и сега преосмислям всичко,никога не съм го правил.Имам чувството,че се променям покрай нея.

...

Събудих се от непрекъснато тракане. Дереше ми ушите. Скърцащ звук на не знам какво. Надигнах глава, разтърквайки очи и зървайки Хари, дълбоко замислен, държащ пластмасова чашка, в която забиваше ноктите си. Той беше на другия край на дивана, точно както заспа снощи. Снощи. Какво ли не се случи снощи? Макензи не беше наоколо. Или си е тръгнала, или е до тоалетна, надявам се е първото, но няма да го питам, защото не искам тя да е темата ни на разговор, а и не ме интересува. Но проблемът е, че се чувствам неловко. Дори не знам как да се държа. Махнах якето от гърба си и се изправих, а той стана, когато ме видя. Изглеждаше леко притеснен. Странно.

-Събудих ли те?

Очаквах всичко, но не и това.

-Мне. Колко е часът?

Поизлъгах леко, но има ли значение. Той ме гледаше някак странно ...

-Почти девет. Докторът се появи преди час и каза, че баба ти скоро ще е готова.

-Докторът е идвал? Хари, защо не ме събуди?

Приближих се от вълнение без да усетя, а той реагира като се дистанцира. Защо го прави?

-Така или иначе не дава да я видите. Направо ще я изпишат, иска да си почива до последно. И освен това Тед ти звъня.

Dependent on you #WattysBulgaria2015Where stories live. Discover now