Bölüm 1*6 CEVAP

3.1K 274 13
                                    

23.06.17. 20.03

Dünya sağlık örgütü bugün dünya çapında etkili olan salgınla ilgili olarak ilk resmi açıklamasını yaptı. Açıklamaya göre dünya çapında ilk dört gün içinde yaklaşık
2 milyar kişinin salgına yakalandığı bildirildi. Ölü sayısının ise yaklaşık olarak 1 milyar olduğu bildirilirken daha da artmasından endişe edildiği kayıtlara geçildi. Virüsün kaynağının ise henüz belirlenemediği ama bazı deneylerin umut verici sonuçlar verdiği bildirildi.

...
..
.

Güzel sayılabilecek bir sabahtı.
Güneş kendini yavaş yavaş görücüye çıkartmaya başlamıştı. Dünkü yaşananlardan sonra ilçe sabahta sessizliğini koruyordu. Ancak sessizlik bu ilçe için olasılık dışı bir durumdu. Mutlaka bir hareketlilik bir çılgınlık olmalıydı. Ve oldu da. Dün hastanenin yıkılmasından sonra hastaneye gidenlerin geri gelmemesi akla gelmiş ve bu insanlara ne olduğu merak konusu olmuştu. Aslında birçok kişinin düşüncesi o insanların öldüğüydü, ama buna inanmak istemiyorlardı. Çünkü son dört günde hastaneye binlerce kişi başvurmuş ve birçoğu geri dönmemişti. Silah sesleri onların öldürüldüğü düşüncesini destekler nitelikteydi. Bunun üzerine ilçe halkı hastaneye giden yakınlarına ne olduğunu öğrenmek için jandarmanın kapısına dayandı. Binlerce kişi açıklama bekliyordu. Ancak istedikleri cevabı alamıyorlardı. Jandarma emiri yukardan almıştı ve hastalıkla ilgili açıklama yapmamak zorundaydı. Bunun üzerine öfkeli halk ile jandarma arasında arbede yaşandı. Arbede gitgide büyüyerek olaylar dizisine dönüştü ve ilçe geneline yayıldı.

Emir ve arkadaşları da bu sabah erkenden yola çıkmak için hazırlanıyorlardı. Herşey sakinken bir anda olaylar patlak verdi. Motel jandarma yakınında olduğu için Emir ve arkadaşları motel çıkışı olayların içinde kaldılar. Taş ve sopaların havada uçuştuğu olaylarda birçok insan yaralandı, birçok işletme hasar aldı. Seda'da olaylar sırasında başına gelen bir taş parçası yüzünden bayıldı. Kafası kanlar içinde kalırken bir anda yere yığılıverdi. Burak ve Arda Seda' yı apar topar motele geri kaçırırken Emir' de Melis'i olaylardan kaçırmak için rastgele bir dükkanın içine sığındı. Yaklaşık bir saat sonra olaylar biraz durulduğunda Emir ve Melis dükkândan çıkıp hemen motele gittiler. Seda hala baygındı Burak ve Arda da başındaydı. Kanaması ise  geçmişti.

Bugün yapmayı planladıkları yolculuğu ileriye ertelemekten başka şansları kalmamıştı artık. Seda bu haldeyken yola çıkamazlardı. Yarına kadar toparlanıp yarın sabah tekrardan yola çıkma hazırlıkları yapmaya başladılar.

...
..
.

Hastanelerin apar topar yıkılması insanların içindeki korkuyu katlayıp arttırdı. Basit bir salgın olduğu düşünülen bu şeyin bunlara yol açacağı kimsenin aklını ucundan geçmiyordu. O günden sonra yıkılan hastanelerin önünde sembolik mezarlar, anıtlar inşa edildi.

Vote ve yorumu ihmal etmeyin lütfen...

ÖLÜ DÜNYA: BAŞLANGIÇWhere stories live. Discover now