Bölüm 3*5 BİZİMLE GELİN

799 60 4
                                    

2 gün sonra...

"Gitmek için bir fırsat işte, onlarla birlikte gitmeliyiz. "

" Ya Seda ne olacak? Onu burdamı bırakacağız? "

" Seda ölmüştür Melis, bu zamana kadar burda tek başına hayatta kalması imkansız. "

" Aşkım öyle konuşma, Seda'nın ölmediğine adım gibi eminim. "

" Bak üç gündür arıyoruz, hala bulamadık, bu gidişlede bulamayacağız,!"

Emir ve Seda iki gün önce hayatlarını kurtaran grubun Ankara teklifi üzerine bu tartışmayı yapıyorlardı. Yeni tanıştıkları insanlar belki başkent hala ayaktadır umuduyla yola çıkmış bir gruptu. 4 kişiydiler Balıkesir'den yola çıktıklarında. Ancak Emir ve Seda'yı kurtarmak için zombileri peşlerine taktıkları sırada trio önünde karşı yurttan gelen ateşle biri vurularak ağır yaralandı ve öldü. Yağız, Murat ve Gizem kalmıştı geriye.

.
..
...

2 gün sonra

Turgut yavaş kendine gelmeye başlamıştı. Artık bu evden ayrılıp gerçek evlerine dönme zamanları yaklaşıyordu. Seda'nın aklında Turgut'u evine arkadaşlarının yanına bırakıp Aslı ile birlikte okula dönüp Melis ve Emir'e biran önce kavuşmak vardı. Ancak aklının bir köşesinde de Ferit vardı. Onunda okula gelmesini istiyordu. Ama kabul edeceğinden emin değildi.

.
..
...

"Karar verdiniz mi sonunda? "
Bu ses Yağız'a aitti. 2 gündür Bursa da Emir ve Melis için bekliyorlardı.

" Geliyoruz. "
Emir Melis'e fırsat vermeden konuşmuştu.

Melis duyduğuna inanamıyordu. Sevgilisi az önce en yakın arkadaşının hayatta olup olmadığını bilmeden onu Görüklede bırakıp gitme kararı almıştı.

" Delirdin mi sen? Neden öyle birşey dedin? "

" Bunu yapmak zorundayız Melis. 2 gündür burdayız ve Seda'dan hala ses çıkmadı. Hiç düşünmeden bizi bırakıp gittiğini Unuttun mu. Arda'nın öldüğünden haberi bile yoktur. "

" Biliyorum aşkım ama emin olmadan gitmek istemiyorum. Ya hayattaysa. Ya yakında okula dönecekse. "

" O zaman okulda bekleyelim. Ne işimiz var burada."

.
..
...

"Ferit'i gördünmü Aslı? "

" Yok dün akşamdan beri görmedim. Bir şey mi oldu? "

" Olmadı da bizimle birlikte okula gelmek istermi diye soracaktım. Onun da bizimle gelmesini istiyorum. "

Seda yaklaşık yarım saattir Ferit'i arıyordu. Evde bulamadığı için sokağa çıkmıştı. Ancak hala ortalıkta yoktu. Sorun çıkmasın diye evden çok ta uzaklaşamıyordu. Ve Aslıyı kaybettiği gün hissettiği duygu yine alevlenmeye başladı. Gözünden tam yaş düşecekti ki arkadan bir ses;
" Ne yapıyorsun burda tek başına?"
Seda bir an arkasını dönüp baktığında Ferit ile karşılaştı. Bir anda eli ayağına dolaştı. Tam ağlayacakken çıkagelmişti Ferit.

"Şey.. Senle birşey konuşmak istiyordum.."

"Olur konuşalım. "

" Turgut'u evine arkadaşlarının yanına bıraktıktan sonra ben ve Aslı okula kendi arkadaşlarımızın yanına döneceğiz.. Seninde bizimle gelmeni istiyorum..."

Ferit bir an duraksayıp kısa bir süre Seda ile bakıştıktan sonra evet diyerek kabul etti. Melis'in yüzünde hafif utanç hafif mutluluk karışımı bir kızarıklık oluştu. Küçük bir gülücük atıp ergenler gibi sırıta sırıta ordan ayrılıp Aslı'nın yanına döndü.

.
..
...

"Eveet. Madem teklif kabul edildi o zaman yola çıkmak için hazırlamaya başlamamız lazım. Zaten 2 gün kaybettik. Ve bir arkadaşımızıda.."

dedi Murat. Emir söze atılıp:

"Yalnız, okula gidip orda bir gece daha beklemeliyiz. Arkadaşımızın yakın zamanda okula dönme ihtimali var. "

" Ne arkadaşı? Onun ölmüş olabileceğini söylemiştin. "

" Evet söylemiştim ama yinede bir gün daha beklemenizi istiyoruz. Sadece bir gün. "
Murat bir an için duraksayıp düşünmeye başladı. İçinden kabul etmek gelmiyordu. Ama Melis'in gözlerini görünce hayır demek içinden gelmiyordu. Tam kabul edecekken Gizem sesini yükseltti.

" Hayır bekleyemeyiz. Zaten 2 gün bekledik. Yeterince zaman ve başka şeyler kaybettik burada. Daha fazla durmanın anlamı yok. Arkadaşınız okula döncek olsaydı şimdiye dönerdi. "

" Biz de kaybettik yeterince şey. Bizde gitmek istiyoruz ama başka birşey daha kaybetmeden. Ortada net birşey yok. Ya ölmemişse. Bunu düşünerek mi geçirecem hayatımın geri kalanını."

"Hayatınının geri kalanının ne kadar uzun olacağı malum. Bir bakarsın sabaha güm yoksun. Ya da ertesi gün onu bulcam diye kendini leş yaratıklardan birinin midesinde buluverirsin.

Gizem ve Melis arasındaki hararet gitgide artıyordu. Sonunda araya tekrar Murat girip susmalarını söyledi.

"Tamam. Bir gece daha burada kalacağız. Ancak arkadaşınız gelmezse umurumuzda olmaz. Onu bırakmak zorundasınız. Yoksa bizimle gelemezsiniz. "

Emir başını evet anlamında sallayıp Melisi'de alıp balkona sigara içmeye çıktı. Kısa süre sonra ortam sakinleşti. Ancak Gizem yaptıklarının yalnış olduğu düşüncesindeydi. Murat'ın bu kararının kötü sonuçlar doğuracağı ı düşünüyordu.

" Murat ne yapıyoruz biz? Tanımadığımız insanlar için herşeyi riske atıyoruz. "

"Hoşgeldiniz Bay ?"

Gizem  bir an için duraksadı ama;

"Onları kurtaracağız diye Enes'i kaybettik hatırlıyorsun dimi. "

" Enes kendi sonunu kendi hazırladı. Ona camdan dışarı çıkmamasını söylemiştim. Çok dikkat çekiyordu. Hem bu insanlar Enes'i kurtarmak için ellerinden geleni yaptılar. Çocuk yaralı olmasına rağmen kendisi için bulduğu malzemeleri kullanmanıza izin verdi. Bunları gözardı etme lütfen. Ve niçin Ankaraya gittiğimizi unutma....

ÖLÜ DÜNYA: BAŞLANGIÇWhere stories live. Discover now