Bölüm 1*9 İSYAN

2.3K 175 15
                                    

Kalbi sıkışmaya başladı. Birşey saplanmış gibiydi. Sanki koca bir eşek arısı iğnesini göğsüne geçirmişti. Soğuk soğuk terlemeye başladı. Nefes almak artık acı veriyordu. Tarifsiz bir acı. Elini yavaşça göğsünün acıyan yerine götürdü. Bunu yapmak bile başlı başına enerji israfıydı artık onun için.
Elini göğsüne değdirdiğinde sıcak bir sıvı yer etti ellerinde. Kaynak gibi hızla vücuttan uzaklaşan bir sıvı. Başını hafifçe eğdiğinde o sıcak sıvının kan olduğunu farketmesi saniyelerini almadı. Kıyafet kandan dolayı renk değiştirmiş eli ise... Artık farkına varmıştı. Hedefi şaşırmış acemi bir kurşun onun göğsüne delik açmıştı...

Gözleri etrafta yaşanan hareketliliği algılayamıyordu artık. Bilinci yankı halindeydi. Bir dakika içinde dengesini kaybedip dizlerinin üzerine çöktü. Artık vücudunu kontrol edemiyordu. Gözleriyle algılayabildiği son şey genç bir polisin ona boş gözlerle baktığıydı. Ve saniyeler için yüzüstü yere yığıldı. Yer saniyeler içinde onun kanıyla göle döndü...

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

Burak dışarı çıkalı bir saat olmuştu. Seda iyice huzursuzlanmaya başladı. İlerden de silah sesleri gelmişti. Telefonunu arıyorlardı ancak telefonu cevap vermiyordu. Artık dışarı çıkıp arama vakti gelmişti. Tam hazırlanıp çıkacakken iki polis kapıya geldi.

"Seda hanım..........."

İle başlayan cümlelerinin sonunda Seda yerde baygın diğerleri ise bilinçlerini kaybetmiş bir şekilde hüngür hüngür ağlıyorlardı.

Bir saat sonra iki polisin eşliğinde arkadaşlarını son kez görmek için sıhhiye çadırına geldiler. Burak sedyede üstü beyaz çarşafla örtülüydü. Seda yavaşça yanına yaklaşıp yüzünü açtı. Elleri tir tir titriyordu. Gözleri yaslanmış yanaklarını sulamıştı. Çarşafı kaldırır kaldırmaz geri örttü. Bu görüntüye kalbin dayanması çok zordu. Dakikalar boyunca hiç birşey yapmadan başında bekledi. Sonunda cesaretini toplayıp sonkez göreceği arkadaşının yüzündeki çarşafı kaldırdı...

Dakikalarca yüzüne baktı durdu boş boş.
Ne diyeceğini bilmiyordu. Ama birşeyler demeliydi. Bir daha içindekileri söylemek için bir fırsatı olmayacaktı.
Seda içindekileri Burak a dakikalarca döktükten sonra alnından son kez öpüp çadırdan ağlayarak çıktı. Sırayla Emir ve diğerleride Burak ile vedalaştıktan sonra iki polis gelip Burak ı gömmek üzere mezarlığa götürdüler. Emir ve arkadaşları da mezarlığa girmek istediler ancak polisler izin vermedi. Ne kadar ısrar ettilerse mezarlığa giremediler. Onlarda kapıda beklemeye başladılar. Dakikalar sonra mezarlıktan gelen tek el silah sesi kulaklarına tarifsiz bir acı bıraktı. Zaten vurularak öldürülmüştü niye yeniden vuruyorlardı?

Mezarlığın önünde daha fazla beklemenin anlamı yoktu. Artık eve dönme vakti geldi dedi Emir.

Seda hayır oraya gidemem deyip ordan uzaklaştı. Polis merkezine doğru gidiyordu. Diğerleride peşinden gittiler. Seda polis merkezinin önüne gelip Burak ın vurulduğu yerde durdu. Kanı hala yerdeydi. Diz çöküp ağlamaya başladı. Diğerleride yanına çöktüler.

Bu son olay öfkeli olan insanları dahada öfkelendirdi. Seda yı o halde gördükten sonra insanlar artık buna bir son verilmesi gerektiği kararına vardı. Saatler içinde binlerce insan Görükle merkezde bir araya geldi. Nüfus sayımı yapılmaya kalkışılsa bu kadar insan çıkmazdı herhalde.

Polise devlete karşı bir araya gelen insanlar hiç bir açıklama yapmadan neden böyle yaptırımlar uygulandığının sebebini öğrenmeden hiçbir yere ayrılmayacaktı.
Kısa süre içinde çevik kuvvet alana geldi. İnsanları uyarmaya başladı. Ancak insanlar gitmemekte kararlıydı. Bunun üzerine polis müdahale etme kararı aldı.

Müdahaleye ilk olarak toma ve biber gazıyla başladılar. İnsanlar çil yavrusu gibi etrafa dağılmaya başladılar. Bazı insanlar ise taş ve sopalarla polise karşılık vermeye başladılar. Ortalık dakikalar içinde savaş alanına döndü. Taş sopa su job havalarda uçuşuyordu. Bazı kişiler de ise molotof kokteyli vardı. Polis bunu görünce müdahalenin dozunu dahada arttırdı. Protestonun amacı polisin bu davranışlarını protesto etmekti ancak amacı olay çıkartmak olan militanlar yüzünden işler çığrından çıkmıştı. O gece yüzlerce insan yaralandı onlarca insanda hayatını kaybetti. Olaylar Görükle nin birçok yerine sıçradı. Birçok araç işyeri ev hasar gördü.

Polis olayları ancak ertesi sabaha karşı kontrol altına alabildi. Olaylar bittiğinde ortaya çıkan manzara içler acısıydı.
Onlarca ceset yüzlerce yaralı insan sokaklarladaydı. Yüzlerce araç kül olmuştu.
İşyerleri de darmadağındı.

Ertesi sabah polise askerde eşlik etmeye başladı. Sokağa çıkma yasağı artık karantina seviyesine yükselmişti. Askerlerle birlikte güvenlik önlemleri iki kat arttırıldı.
Görükle sanki savaşa hazırlanıyordu.
Artık el bebek gül bebek yaşamak bitmişti.

❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇❇

Ülkenin birçok noktasında halk ayaklanmaları meydana geldi. Hastalığın yayılması açısından oldukça elverişli ortamlardı protesto alanları. Ülke genelinde binlerce insan protestolar sırasında hayatını kaybetti.

ÖLÜ DÜNYA: BAŞLANGIÇWhere stories live. Discover now